Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O κακός χαμός με τις χώρες που πάτωσαν στην Eurovision - Σε Αγγλία και Γαλλία πληθαίνουν οι φωνές για "έξοδο" από τον διαγωνισμό

O κακός χαμός με τις χώρες που πάτωσαν σ...

Άδικο χαρακτήρισε το βαθμολογικό αποτέλεσμα η Γαλλίδα Λίζα Ανζέλ που δήλωσε ικανοποιημένη από την εμφάνιση της

Μπορεί να πέρασαν ήδη τέσσερις μέρες από το φινάλε της φετινής 60ης Εurovision και την μεγαλειώδη νίκη και επικράτηση της Σουηδίας και του Μανς Ζελμερλόου, ωστόσο οι αντιδράσεις και τα σχόλια συνεχίζονται και πέφτουν βροχή.

Έχει γίνει ο κακός χαμός ειδικά με τις χώρες που έπιασαν πάτο, ανάμεσα στις οποίες είναι και τρεις εκ των λεγόμενων big 6 του διαγωνισμού. Το ίδιο χάλια πήγε και η διοργανώτρια Αυστρία που μετά τον περσινό θρίαμβο της Κοντσίτα είδε φέτος τους ΜakeMakes και την μπαλάντα τους με το «φλεγόμενο πιάνο» να παίρνουν ένα ωραιότατο μηδενικό όπως και η συμμετοχή της Γερμανίας, αν και είναι αλήθεια πως αν ψήφιζαν μόνο οι επιτροπές, οι δύο χώρες θα είχαν λίγο καλύτερη τύχη καθώς είχαν πάρει έστω λίγες ψήφους!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταποντίστηκε στην 24η θέση με μόλις 5 βαθμούς (τους ψήφισαν μόλις 3 χώρες από τις 40, μεταξύ των οποίων και η γειτονική τους Ιρλανδία με μόλις 1 βαθμό) με τους Electro Velvet που ερμήνευσαν ένα άχρωμο και μάλλον άνευρο electro swing κομμάτι με τίτλο «Still in love with you» με σκηνικό αλά «Μεγάλος Γκάτσμπι», υπήρξαν δυνατές φωνές που πλέον μιλούν για ανάγκη Brexit – έξοδο δηλαδή των Βρετανών από τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Σοβαρές εφημερίδες και Μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian, η Telegraph και η Mirror έφτασαν στο σημείο να γράψουν πως ή το ΒBC θα ξαναπάρει στα σοβαρά τον διαγωνισμό και θα κάνει έναν ανοικτό εθνικό διαγωνισμό όπου θα ψηφίσει το κοινό της Αγγλίας το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει ή καλύτερα να μην ξαναστείλουν καλλιτέχνη και να ξεφτιλίζονται έτσι πανευρωπαικά και διεθνώς μπροστά σε 200 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Για την ιστορία να πούμε πως η εμφάνιση της Αγγλίας δεν ήταν και για «πέταμα» και πως ο άνδρας τραγουδιστής του ντουέτου Άλεξ Λαρκ είναι κατά το ήμισυ Έλληνας (η μητέρα του είναι από τον Πειραιά). Επίσης κάποιοι Άγγλοι εξέφρασαν και την άποψη μήπως είναι προτιμότερο η Αγγλία να μετέχει όπως και τα άλλα κράτη στον ημιτελικό και όχι απευθείας στον τελικό!

Στο twitter και τα άλλα social media το κομμάτι της Αγγλίας δέχτηκε επικριτικά, αστεία έως και χλευαστικά σχόλια.

Χαμός και στην Γαλλία και το εθνικό δίκτυο France 2 που μετέδωσε την 60η Γιουροβίζιον. Τι κι αν είδαν τον διαγωνισμό (τον τελικό του Σαββάτου 23 Μαίου 2015) πάνω από 4,5 εκατομμύρια Γάλλοι τηλεθεατές, ο καταποντισμός του τραγουδιού και της καλλιτέχνιδας Λίζα Ανζέλ προκάλεσαν εκνευρισμό. Η Γαλλία με την μπαλάντα «N’ oubliez pas» ήρθε 25η στις 27 χώρες με μόλις 4 πόντους! «Άδικο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η τραγουδίστρια που θεωρείται από τις πιο καλές και ποιοτικές στη χώρα της.

Μεταξύ μας πάντως η εμφάνιση της στον τελικό (εμφανίστηκε στην κακή 2η θέση και ξεχάστηκε γρήγορα) ενδυματολογικά ήταν το λιγότερο ατυχής. «Αν ήταν στο χέρι μας θα πρότεινα ως Γαλλία να μην λάβουμε μέρος στην Eurovision του 2016», ακούστηκε από μεγαλοστέλεχος του France 2.

Αντιδράσεις στο μεταξύ αλλά λίγο μικρότερος υπήρξαν και στην Ισπανία που είδε το υποτιθέμενο φαβορί, την εντυπωσιακή είναι αλήθεια Εντούρνε να καταλαμβάνει μετά βασάνων την μόλις 21η θέση με 15 βαθμούς. Για την Γερμανία δεν ακούσαμε τίποτα, πάντως η εκπρόσωπος της Αν Σοφί που πήρε ένα ωραιότατο μηδενικό αντιμετώπισε με χιούμορ το αποτέλεσμα.

Στην μακρινή Αυστραλία που πήρε για 1η φορά μέρος και κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση με τον Γκάι Σεμπαστιάν, επικράτησε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Μάλιστα λέγεται πως ενώ πέρυσι είχαν δει τον διαγωνισμό της Eurovision 1,5 εκατομμύριο Αυστραλοί φέτος το ενδιαφέρον ανέβηκε κατακόρυφα και οι τηλεθεατές ξεπέρασαν τα 4,2 εκατομμύρια!

Η φωτό της Lisa Angell είναι από το AFP/D.NAGL).

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Η φωτ. των Άγγλων Alex Larke and Bianca Nicholas (Electro Velvet) είναι από το πρακτορείο Reuters.

Η φωτ. των Άγγλων Alex Larke and Bianca ...

Η φωτ. των Άγγλων Alex Larke and Bianca Nicholas (Electro Velvet) είναι από το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight