Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση στο φιλμ μικρού μήκους, το "Γράμματα για τη Γερμανία"

H Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση στο φιλ...

Το σενάριο είναι της Τούλας Μπούτου και η σκηνοθεσία του Αντώνη Μποσκοΐτη

«Είχα πάντοτε την επιθυμία να γυριστεί σε ταινία μικρού μήκους κάποιο από τα διηγήματά μου. Πράγμα που μου είχαν υποδείξει και πολλοί αρμόδιοι κριτικοί λογοτεχνίας.

Έτσι κάποια στιγμή επέλεξα την “Άρνηση” από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων μου “Το ρετιρέ”, εκδόσεις. Θουκυδίδης, 1987». Αυτό ανέφερε σε κείμενο της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών», η συγγραφέας Τούλα Μπούτου που έγραψε και το σενάριο του φιλμ που έχει για τίτλο «Γράμματα για τη Γερμανία».

Σκηνοθέτης είναι όπως συνεχίζει η Τούλα Μπούτου, ο εξαιρετικός Αντώνης Μποσκοΐτης, που έχει ένα ευρύ πλάτος δημιουργίας ταινιών (όπως της ταινίας για την αξέχαστη ηθοποιό και ποιήτρια Κατερίνα Γώγου που ακόμα διανύει πορεία), πρωταγωνιστής είναι ο εκλεκτός σε όλα τα είδη του θεάτρου ηθοποιός Μανώλης Δεστούνης (όπως και σε πολλά άλλα έργα της κυρίας Μπούτου, Τα ρολόγια της ζωής μου, Γεώργιος Δροσίνης, Μια αμυγδαλιά ανθίζει στη νεκρή γη, Αν άλλαζαν όλα, κ.α.). Δίπλα του δυο νέα παιδιά, ταλαντούχοι ηθοποιοί, ο Απόλλων Μπόλας και η Λίλα Μπακλέση.

Η Λίλα Μπακλέση στο φιλμ αυτό που θίγει δύο πολύ σημαντικά και επίκαιρα θέματα όπως είναι η μετανάστευση και η απώλεια, είναι ως γνωστό από την Πάτρα, έχει τελειώσει ως αριστούχος την Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και τον χειμώνα που μας πέρασε ξεχώρισε παίζοντας στο τηλεοπτικό σήριαλ «Ταμάμ» στον ΑΝΤ1 και στις θεατρικές παραστάσεις «Μυστικοί Αρραβώνες» στο Εθνικό και «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα όπου υποδύθηκε τον εμβληματικό ρόλο της Νύφης.

Τα γυρίσματα του φιλμ που είναι σε εξέλιξη, όπως αναφέρει η συγγραφέας και σεναριογράφος, δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν (γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).

Παραγωγή: Sequence & Stage Prod.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης.

Σενάριο: Τούλα Μπούτου, βασισμένο στο διήγημα της, ''Άρνηση''.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Μοντάζ: Πάνος Καραχάλιος

Μουσική: η σπουδαία και πολυβραβευμένη Ελένη Καραΐνδρου

Σκηνικά - Κοστούμια: Κική Μήλιου

Μακιγιάζ: Άννα Πιτσικάλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Θεοχαρίδης

Βοηθοί οπερατέρ: Αλέξης Καπιδάκης, Μάξιμος Θεοδωρόπουλος

Ηλεκτρολόγος: Γιάννης Μαραγκουδάκης

Φωτογράφος πλατό: Γιάννης Πρίφτης.

Ηθοποιοί: Μανώλης Δεστούνης (πατέρας), Απόλλων Μπόλλας (γιος), Λίλα Μπακλέση (νύφη), Παντελής Θεοχαρίδης (ταχυδρόμος).

Η ταλαντούχα Λίλα Μπακλέση ερμηνεύει στο φιλμ τον ρόλο της νεαρής νύφης του Μανώλη Δεστούνη, της κοπέλας του γιου του, που μένει πίσω να τον φροντίζει.

Αξίζει να τονίσουμε πως η Πατρινή Λίλα Μπακλέση έχει παίξει ήδη στον κινηματογράφο (πριν μπει στην Δραματική του Εθνικού), σε 2 μεγάλου μήκους ταινίες που συζητήθηκαν πολύ και είχαν επιτυχία. Έπαιξε στον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη που εκτυλισσόταν στο Πατρινό καρναβάλι και στο ιδιαίτερο φιλμ του Έκτορας Λυγίζου ''Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού''.

Ο νέος ηθοποιός Απόλλων Μπόλλας συμμετείχε και ξεχώρισε στην πολύ καλή θεατρική παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ''Οι 12 Ένορκοι''.

Ένα εκτενές άρθρο – αφιέρωμα στην ταινία έκανε το σάιτ της Αθηναικής free press εφημερίδας lifo.gr με κείμενο του σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοίτη.

Οι φωτό είναι από την διεύθυνση της ταινίας "Γράμματα στη Γερμανία" στο facebook.

Η φωτό είναι του Γιάννη Πρίφτη.

Η φωτό είναι του Γιάννη Πρίφτη.

Η φωτό είναι του Γιάννη Πρίφτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight