Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: 3,2 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ μέχρι το τέλος του 2015

ΟΗΕ: 3,2 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση...

Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός

Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), η οποία αποτελεί όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και 2 δισεκατομμύρια εξ αυτών θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες. Στην παρούσα φάση, ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται σε 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο, σε χώρες όπως η Σομαλία και το Νεπάλ η διείσδυση στο Διαδίκτυο δεν θα ξεπεράσει τα 89 εκατομμύρια. Οι χώρες αυτές αποτελούν μέρος μιας ομάδας εθνών τις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως «λιγότερο ανεπτυγμένες», με συνολικό πληθυσμό που φτάνει τα 940 εκατομμύρια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση της ITU, μέχρι το τέλος του 2015 θα υπάρχουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια συνδρομές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται, οι 78 στους 100 πολίτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήδη χρησιμοποιούν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ενώ το 69% των περιοχών του κόσμου έχει κάλυψη 3G - ωστόσο μόλις το 29% των αγροτικών περιοχών εξυπηρετούνται από την υπηρεσία αυτή.

Η αφρικανική ήπειρος υστερεί σημαντικά στις κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες αφού το ποσοστό διείσδυσης δεν ξεπερνά το 17,4%.

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι το 80% των νοικοκυριών στις ανεπτυγμένες χώρες και το 34% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών θα έχουν κάποιας μορφής πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC το οποίο επικαλείται στοιχεία της έκθεσης.

Η μελέτη του ITU επικεντρώθηκε στον τομέα της ανάπτυξης της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2000 υπήρχαν παγκοσμίως μόλις 400 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.

«Κατά τα τελευταία 15 χρόνια η ανάπτυξη της Τεχνολογίας των Επικοινωνιών έχει οδηγήσει την παγκόσμια ανάπτυξη σε πρωτοφανές επίπεδο», δήλωσε ο Μπραχίμα Σάνου, διευθυντής του αναπτυξιακού γραφείου της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

«Οι τεχνολογίες των επικοινωνιών θα διαδραματίσουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη μετά το 2015, όπως και στην επίτευξη των μελλοντικών στόχων καθώς ο κόσμος κινείται με όλο και ταχύτερα βήματα προς την ψηφιακή κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις