Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στην Βαρσοβία ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ (21.45)

Στην Βαρσοβία ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ (21.45)

Η τροπαιούχος Σεβίλλη αγωνίζεται με την έκπληξη της διοργάνωσης Ντνίπρο

Ο τελικός του Europa League 2014-2015 διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης (27/5) στο "Στάντιον Ναραντόβι" της Βαρσοβίας, με αντιπάλους τη Ντνίπρο από την Ουκρανία και την Σεβίλλη από την Ισπανία.

Η αναμέτρηση ξεκινά στις 21:45 και διαιτητής θα είναι ο Άγγλος, Μάρτιν Άτκινσον, ενώ θυμίζουμε πως για πρώτη φορά από φέτος αυτός που κατακτά το τρόπαιο κερδίζει και συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου (απευθείας στους ομίλους διότι αυτός που θα κατακτήσει το CL φέτος κερδίζει συμμετοχή από το πρωτάθλημά του).

Ο τελικός έχει μεγάλο φαβορί και αυτό είναι φυσικά η Σεβίλλη. Θυμίζουμε πως είναι η κάτοχος του τροπαίου και αν το κατακτήσει θα γίνει η τρίτη ομάδα στην ευρωπαϊκή ιστορία που κατακτά δύο σερί τρόπαια... δύο φορές (η πρώτη το 2006 και 2007). Το έχουν κάνει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν.

Είναι η τέταρτη ομάδα στην διοργάνωση που παίζει για 4η φορά στον τελικό μετά τις Γκλάντμπαχ, Ίντερ και Γιουβέντους, ενώ μαζί με τις δύο ιταλικές και την Λίβερπουλ έχουν από 3 τρόπαια.

Αν το κατακτήσει λοιπόν θα γίνει η πρώτη με 4 τρόπαια και μιλάμε φυσικά για UEFA Cup που μετονομάστηκε Europa League. Θα γίνει λοιπόν η Σεβίλλη η πιο πετυχημένη ομάδα της διοργάνωσης αν νικήσει στην Βαρσοβία, αλλιώς θα είναι στο επίπεδο των Γιουβέντους και Ίντερ με 3 νίκες και μία ήττα σε 4 τελικούς.

Η Ντνίπρο είναι η... Σταχτοπούτα της διοργάνωσης, πάντα αουτσάιντερ και πάντα έπαιρνε την πρόκριση. Στους "32" με Ολυμπιακό, στους "16" με Άγιαξ, στους "8" με Μπριζ και στους "4" με Νάπολι.

Στο απόλυτο των νικών της Σεβίλλης σε τελικούς έχει απάντηση με το ουκρανικό απόλυτο σε 3 τελικούς! Η Ντινάμο Κιέβου έχει κατακτήσει το Κυπελλούχων το 1975 και το 1986 (Σοβιετική Ένωση), ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ το UEFA Cup το 2009.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports