Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Ανάσα» για τον Δήμο Πύργου…

«Ανάσα» για τον Δήμο Πύργου…

Ηλεία

Περίοδος χάριτος ενός έτους, με καταβολή από τον Δήμο Πύργου, μόνο των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει, και την διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψει το ποσό των 116.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί, έδωσε η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, στον Δήμο Πύργου, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και οι συνεργάτες του, εργαζόμενοι στον Δήμο Πύργου, με υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην σημαντική αυτή εξέλιξη, αναφέρθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πύργου, τα μέλη του Δ.Σ του οποίου, είχε συνάντηση χθες το πρωί με τον δήμαρχο κ.Λιατσή, τόσο γι’ αυτό όσο και για σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον δήμο και τους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και η επανασυγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η συνάντηση της Αθήνας

Στη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος με τον κ.Λιατσή και στα θέματα που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, πλαισιωμένος από τον ΓραμματέαΤρύφωνα Βγενόπουλο, την Ταμία Κική Διονυσοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ Γιώργο Αντωνόπουλο και Αντωνία Παπανικολάου.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, τους κ.κ Καρτσακλή, Κουκίδη, Καρταούρα και Φέζο, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του Δήμου για ρύθμιση των υφιστάμενων δανείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Πύργου κ.Λιατσής, ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας κ.Αλεξανδρόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ.Αντύπας, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ.Γαρύφαλος. «Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει την συμφωνία που προήλθε μετά από τρεις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα στελέχη της Τράπεζας. Η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία διότι επετεύχθη   εν μέσω δυσμενών συνθηκών για τη χώρα. Δόθηκε λοιπόν περίοδος χάριτος ενός έτους όπου ο Δήμος θα καταβάλει μόνο τους τόκους για όλα τα δάνεια που έχουμε στην Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή δεν θα καταβληθούν χρεολύσια ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου στο διάστημα αυτό. Επίσης, συμφωνήθηκε να μας επιστρέψει η Τράπεζα ποσό 116.000 ευρώ από τα χρήματα που μας έχει δεσμεύσει τον τελευταίο μήνα με μόνο μία μικρή αύξηση των επιτοκίων στα δύο δάνεια από 1,60% σε 2,10% (δηλαδή ετήσια επιβάρυνση 10.000 ευρώ)», σημείωσε ο κ.Γαρύφαλλος, μεταφέροντας και την χαρακτηριστικά απάντηση του κ.Λιατσή, μετά από αυτή την εξέλιξη. «Πλέον οι υπάλληλοι απερίσπαστοι μπορούν να ασχολούνται με τη δουλειά τους έχοντας την βεβαιότητα ότι οι μισθοί τους και οι ασφαλιστικές εισφορές τους είναι εξασφαλισμένα».

Επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ακόμη το θέμα της ίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας και ζητήθηκε η γνώμη του Συλλόγου, η οποία - σημείωσε ο κ.Γαρύφαλλος - ήταν θετική με την προσδοκία ότι όλοι θα εργαστούν  ευσυνείδητα σύμφωνα με αυτό που προβλέπεται στα καθήκοντά τους. «Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σήμερα (σ.σ χθες) έληξε και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την συγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας και σας ανακοινώνουμε τα ονόματα που θα την συγκροτήσουν.  Πρόκειται για τους Σοφοκλή Πήττα, Αντώνιο Ηλιόπουλο, Ανδρέα Κατσιλιέρη, Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, Κων/νο Κατσίβα, Αθανάσιο Νικολακόπουλο και Γεώργιο Λίχα», είπε τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος, μεταφέροντας και την διαβεβαίωση του Δημάρχου κ.Λιατσή, για αμοιβαία συνεννόηση και συνεργασία σε όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον δήμο Πύργου.

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ Γιώργος Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερη σημαντική την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Δήμου Πύργου και Τράπεζας Πειραιώς, η οποία - όπως είπε - εξασφαλίζει τη συνέχεια του Δήμου, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών. Πρόκειται - σημείωσε - για ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία του δήμου Πύργου και το ίδιο συμβαίνει και με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

patrisnews.com

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις