Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στους ενήλικες-Διδασκαλία με καινοτόμο μέθοδο στο ΣΔΕ

Πάτρα:Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στο...

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΕ Πάτρας υποδειγματική διδασκαλία μέσω της καινοτόμου μεθόδου «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας». Το έργο των ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η καινοτόμος αυτή μέθοδος αφορούσε, αφενός, στην παρουσίαση του φαινομένου του ρατσισμού στους καταρτιζόμενους και, αφετέρου, στη διερεύνηση σχετικά με την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Οι εκπαιδευτές που παρουσίασαν τη μέθοδο αυτή, είχαν επιμορφωθεί προηγουμένως από τον εκπαιδευτικό – ερευνητή του 3ου ΓΕΛ Πύργου – Pierre de Coubertin, κο Γιωτόπουλο Γεώργιο. Η υλοποίηση έγινε στα τμήματα Β3 και Β2 του ΣΔΕ Πάτρας στις 18-05-2015 και 21-05-2015 αντίστοιχα, με εκπαιδευτές τον κο Χάιδα Αλέξανδρο στον Ελληνικό Γραμματισμό και την κα Δημητρέλλου Δήμητρα στον Επιστημονικό Γραμματισμό, με παρατηρητή και στα δύο τμήματα τον κο Γιωτόπουλο Γεώργιο.

Με τις δύο αυτές παρουσιάσεις έγινε προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν παράγεται κριτικός στοχασμός στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και σε ποια έκταση στις υπό μελέτη ομάδες, μέσω της μεθόδου «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσω της Αισθητικής Εμπειρίας».

Από την εφαρμογή της καινοτόμου μεθόδου διδασκαλίας κατέστη σαφές ότι αυτή μπορεί να συντελέσει στη βαθμιαία ενίσχυση της κριτικής σκέψης, να βοηθήσει τους καταρτιζόμενους να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές που ενδεχομένως υπάρχουν στον τρόπο που σκέφτονται, έτσι ώστε να τους βοηθήσει να γίνονται κριτικά στοχαστικοί απέναντι σε αυτή την καθημερινή «επίθεση» εικόνας και πληροφόρησης που δέχονται, από τα διάφορα τεχνολογικά μέσα γύρω τους.

Οι εντυπώσεις που η εφαρμογή της μεθόδου άφησε στους καταρτιζόμενους του ΣΔΕ Πάτρας ήταν πολύ καλές, καθώς ως μέθοδος μπορεί να συμβάλλει με την καινοτομία και την πρωτοτυπία της στην ανανέωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτές οι οποίοι αβίαστα δέχτηκαν να εφαρμόσουν την καινοτόμο αυτή μέθοδο, στους εκπαιδευόμενους που με ενθουσιασμό έγιναν αποδέκτες αυτής, όπως επίσης και στη Διευθύντρια του ΣΔΕ, κα. Φρύνη Κωσταρά, πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια αυτής της έρευνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις