Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου

Αυτές είναι οι ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου

Δείτε τον κατάλογο του Forbes

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά - και δέκατη συνολικά - στη κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη φιγουράρει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Δεύτερη στη σχετική λίστα η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Όπως σχολιάζει το Forbes η Κλίντον είναι η μόνη που μπορεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Μέρκελ.

Τρίτη ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη κατά το Forbes είναι η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς του προέδρου της Microsoft η οποία έχει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα του ζεύγους, ενώ η Τζάνετ Γέλεν, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έπεσε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση. Πέμπτη στη λίστα είναι η Μερί Μπάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στην έβδομη θέση είναι η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Όγδοη ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθύντρια του Facebook. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σούζαν Βοϊσίτσκι, διευθύνουσα σύμβουλος του Youtube, και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

 

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των δημοσίων σχέσεων, της οικονομίας, των μέσων ενημέρωσης, του κόσμου του θεάματος, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή έχουν περιουσία δισεκατομμυρίων. Η ισχύς τους καθορίζεται από το Forbes με βάση την περιουσία τους, τη δύναμή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τις σφαίρες επιρροής τους.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τον κατάλογο του Forbes με τις 100 ισχυρότερες.

 

Η πρώτη δεκάδα

 

  1. Ανγκελα Μέρκελ
  2. Χίλαρι Κλίντον
  3. Μελίντα Γκέιτς
  4. Τζάνετ Γέλεν
  5. Μέρι Μπάρα
  6. Κριστίν Λαγκάρντ
  7. Ντίλμα Ρούσεφ
  8. Σέριλ Σάντμπεργκ
  9. Σούζαν Βοϊσίτσκι
  10. Μισέλ Ομπάμα

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις