Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Το φετινό "θαύμα" του Κόροιβου Αμαλιάδας

Το φετινό "θαύμα" του Κόροιβου...
Μάτσας Ηλίας

Οι νεοφώτιστοι βρέθηκαν στα πλέι-οφ στην πρώτη χρονιά της ιστορίας τους στην Α1

Ο Κόροιβος της αρχαιότητας ήταν Ολυμπιονίκης που προερχόταν από την Ήλιδα και είχε κερδίσει στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ. Ο Κόροιβος του 2015 μ.Χ. (και του Χάρη Μαρκόπουλου) ολοκλήρωσε τη μεγάλη υπέρβαση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα playoffs στην παρθενική συμμετοχή του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ!

Ποιος θα το περίμενε. Περίπου ένα χρόνο μετά το... ιστορικό τρίποντο του Σάκη Καρύδα, ο Κόροιβος θ' αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στα playoffs της Basket League. Το συγκεκριμένο τρίποντο ήταν εκείνο που “σφράγισε” την άνοδο του Κόροιβου για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, εκ του αποτελέσματος, όμως, φάνηκε πως αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Η σεζόν 2014-2015 ήταν ένα... όνειρο για την ομάδα της Ηλείας, η οποία έπαιρνε τη μία μεγάλη νίκη μετά την άλλη, κατάφερε να πετύχει σχετικά εύκολα τον βασικό της στόχο που ήταν η παραμονή και τελικά πήρε μέρος στα playoffs! Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Κόροιβος δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, τίποτα, όμως δεν είναι ικανό να χαλάσει τη φετινή εικόνα της ομάδας... Και πώς αλλιώς; Ποιος μπορεί να έχει παράπονο; Το αντίθετο!

Τα κλειδιά της επιτυχίας και η επόμενη μέρα:

Ο Χάρης Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κόροιβου τον περασμένο Ιούλιο, κάνοντας έτσι το μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά χρέη χεντ κόουτς σε ομάδα της Α1. Προηγουμένως, ο Κόροιβος ανακοίνωσε ότι δεν θα πορευτεί με τον Βασίλη Νιπεργιάλη "λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων" του προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην Α1. Η περίπτωση Μαρκόπουλου ήταν μεταξύ των πολλών που εξετάστηκαν από τους ανθρώπους της ομάδας της Ηλείας, πριν καταλήξουν σε οριστική συμφωνία με τον 32χρονο κόουτς. Δημήτρης Λιόγας, Κρις Χουγκάζ, Γιώργος Καλαφατάκης, Φώτης Τακιανός και Μέμος Ιωάννου είχαν προταθεί για τη θέση του χεντ κόουτς στους νεοφώτιστους, που τελικά προέκριναν τη λύση Μαρκόπουλου κι εν τέλει δικαιώθηκαν με την επιλογή τους, φτάνοντας ως τα playoffs. Στο τεχνικό τιμ προστέθηκε ο Νίκος Παπανικολόπουλος, συνθέτοντας ένα από τα πιο νεανικά δίδυμα στους πάγκους της Α1. Μαζί φυσικά με τους Αλέξη Βελισσαράκο και Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο.

Οι επιλογές ξένων

Για να πάει καλά μία ομάδα πρέπει στο ρόστερ της να υπάρχουν έμπειροι Έλληνες, αλλά και ξένοι που θα μπορούν να δώσουν λύσεις. Ποτέ δεν αρκεί ένα από τα δύο. Στον Κόροιβο υπήρχαν παίκτες όπως οι Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος, Κανονίδης, Γαλιώτος, συνεπώς το συστατικό που έπρεπε να βρεθεί ήταν οι καλοί ξένοι. Κι η αλήθεια είναι πως έγιναν εξαιρετικές επιλογές στον Κόροιβο!

Ο Τζος Ματζέτ ήταν ο “εγκέφαλος” της ομάδας, ο Σάσα Βασίλιεβιτς εκείνος που πήρε τη μπάλα όταν εκείνη... έκαιγε (σ.σ. έβαλε πολλά μεγάλα σουτ), ενώ από εκεί και πέρα ήρθαν αντικαταστάτες που έκαναν τη διαφορά. Η αλλαγή που αποδείχθηκε κομβική ήταν του Ρώσου σέντερ Ντμιτρίεφ, ο οποίος αποκτήθηκε έχοντας ένα πολύ καλό βιογραφικό αλλά τελικά δεν βοήθησε. Ο λαός, όμως, λέει “ουδέν κακόν αμιγές καλού” κι έτσι είναι! Ο Κόροιβος πήρε στη θέση του Ντμιτρίεφ τον Ρούμπιο κι απέκτησε ένα πολύ δυνατό όπλο κάτω από τα δύο καλάθια. Ο πολύπειρος σέντερ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της ομάδας!

Δεν ήταν όμως μόνο ο Ρούμπιο. Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στην αρχή της σεζόν ήταν ο Λόουρι, τον οποίο... άρπαξε η Ρίγα. Ήρθε, όμως, ο Ρόουλ Μάρσαλ κι έδωσε σκορ και λύσεις. Στη συνέχεια έφυγε ο Γκάρετ, αλλά ήρθε ο Τέρνερ κι εν συνεχεία ο Κερκ που δεν άφησαν ποτέ κενή τη ρακέτα του Κόροιβου. Καθοριστική ήταν επίσης η προσθήκη του Τιμ Μπάουερς. Ο Χάρης Μαρκόπουλος κι οι συνεργάτες του έπρεπε να βρουν παίκτη σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την... περιπέτεια του Ντέιβις και βρήκαν τον κατάλληλο. Εκείνον που βοήθησε αμέσως! Σε γενικές γραμμές γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Κόροιβος πήρε από (σχεδόν) όλους τους ξένους του αυτό που έψαχνε. Δύσκολο να το καταφέρεις χωρίς να χαθεί η χημεία από τις αλλαγές. Κι όμως τα κατάφεραν!

Η έδρα

Ακόμα ένα βασικό συστατικό μίας επιτυχημένης πορείας είναι η δυνατή έδρα κι ο Κόροιβος βασίστηκε εκεί! Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού μακριά από το... σπίτι του πήρε μόλις δύο ροζ φύλλα. Ωστόσο, εντός έδρας ήταν το... αφεντικό στις περισσότερες αναμετρήσεις. Εντάξει, έγινε η... γκέλα με την Ελευσίνα, ήρθαν κι αναμενόμενες ήττες από Ολυμπιακό & Παναθηναϊκό, ποιος όμως θα ξεχάσει τις... ιστορικές νίκες επί της ΑΕΚ (σ.σ. στο πρώτο ματς της χρονιάς), του ΠΑΟΚ και του Άρη;

Ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας κι η βοήθεια του ήταν συγκλονιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Κόροιβος απέδειξε ξανά πόσο σημαντικό είναι για το πρωτάθλημα να υπάρχουν σύλλογοι με υγεία από την επαρχία, με το σημαντικότερο όλων να είναι το γεγονός ότι στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας βλέπαμε πολλά παιδιά και πολλές οικογένειες!

Η επόμενη μέρα

Ο σχεδιασμός της σεζόν 2015-16 έχει ξεκινήσει ήδη στον Κόροιβο, που θέλει να συνεχίσει με τον Χάρη Μαρκόπουλο στην άκρη του πάγκου. Προτεραιότητα των νεοφώτιστων είναι η παραμονή του Έλληνα κόουτς στην τεχνική ηγεσία μετά τη φετινή, απόλυτα πετυχημένη παρουσία του στην ομάδα της Ηλείας. Η σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στα χέρια του Μαρκόπουλου, ο οποίος θα ζυγίσει τις επιλογές του ωστόσο δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει και του χρόνου. Όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών, αυτοί που δεσμεύονται είναι οι Κανονίδης (1+1) και Φιλιππάκος (1+1+1) ενώ πρόθεση του Κόροιβου είναι να κρατήσει τον κορμό που οδήγησε την ομάδα στα playoffs. Εξάλλου, η συμβολή των Ελλήνων παικτών ήταν καθοριστική. Αγγελόπουλος, Γιαννακίδης, Γαλιώτος, Κανονίδης και οι rookies Παπαπέτρου, Φιλιππάκος δήλωσαν "παρών" στα δύσκολα, συμβάλλοντας στη φετινή πορεία. Από 'κει και πέρα, πολύ σημαντική είναι και η έναρξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Τζέτζο στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΚΑΕ. Έπειτα από οκτώ χρόνια απόλυτα πετυχημένης παρουσίας στο Ρέθυμνο, ο πρώην υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της κρητικής ομάδας ανηφορίζει στην Ηλεία για να ενισχύσει τον Κόροιβο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports