Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολόκληρες οικογένειες… "παραθερίζουν" δίπλα στη θάλασσα μέσα σε αυτοκίνητα – Τριτοκοσμικές εικόνες

Πάτρα: Ολόκληρες οικογένειες… "παρα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Υπό άθλιες συνθήκες

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές κατέγραψε στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας το μεσημέρι της Τρίτης ο φωτογραφικός φακός του thebest.gr. Ολόκληρες οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά η κάθε μια «παραθερίζουν» δίπλα στη θάλασσα, ζώντας επί της ουσίας μέσα σε αυτοκίνητα και χωρίς να διαθέτουν την παραμικρή υποδομή ούτε για τις πιο βασικές τους ανάγκες.

Η περιοχή από τον Φάρος της πόλης και προς τις Ιτιές έχει γεμίσει από Ρομά οι οποίοι μην έχοντας που αλλού να μείνουν, στήνουν τα «τσαρδάκια» τους δίπλα στο κύμα, για να δροσίζονται ενόψει Καλοκαιριού. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν υπό άθλιες συνθήκες ενώ όπως γίνεται αντιληπτό δε διαθέτουν ούτε τουαλέτες, ούτε μπάνια με αποτέλεσμα τα πάντα γίνονται αυτοσχέδια στους γύρω χώρους και πλατείες.

Μικρά παιδιά τριγυρνούν γυμνά, ανάμεσα σε χώματα, βρομιές, περιττώματα σκύλων και μολυσμένα νερά ενώ και οι μεγαλύτεροι τρώνε, κοιμούνται, περιφέρονται και... εξυπηρετούνται στα ίδια σημεία. Πέραν της εικόνας που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, τίθενται και σοβαρά ζητήματα υγιεινής για τους ίδιους του Ρομά και όσους χρησιμοποιούν την ίδια έκταση για την αναψυχή τους.

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις