Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O υφυπουργός άμυνας για την μετάβαση του στο Αίγιο με ελικόπτερο - Κόστισε μόλις 302 ευρώ!

O υφυπουργός άμυνας για την μετάβαση του...

Ακόμη ανέφερε πως «καθ όλη την διάρκεια της πτήσης υπήρχε ετοιμότητα άλλων 3 ιπτάμενων μέσων για τυχόν ανάγκες διακομιδών»

Για 2,7 ώρες πτήσης το Δημόσιο επιβαρύνθηκε με μόλις 302 ευρώ, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας.

Αυτό αναφέρει σχετικά με την υπόθεση της αλέ-ρετούρ πτήσης του μέχρι το Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που προκάλεσε ποικίλα σχόλια πρόσφατα και «σκανδάλισε» την κοινή γνώμη.

Όπως γράφει το protothema.gr, μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να πείσει για την έκτακτη ανάγκη μετάβασής του στο εργοστάσιο της ΕΑΣ, σήμερα 26 Μαίου 2015 με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο Υφυπουργός κ. Τόσκας υποστήριξε πως η μετ’ επιστροφή πτήση του στην Αχαΐα διήρκησε μόλις 2,7 ώρες και κόστισε το ποσό των 302 ευρώ εννοώντας πως δεν είναι ένα σημαντικό ποσό που ζημίωσε το δημόσιο.

«Το κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης με ελικόπτερο τύπου Α/109 (το οποίο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία) η οποία διήρκησε 2,7 ώρες, ανήλθε στο ποσόν των 302 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Άμυνας απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη ενώ υποστηρίζει πως «καθ όλη την διάρκεια της πτήσης υπήρχε ετοιμότητα άλλων τριών ιπτάμενων μέσων για την εξυπηρέτηση τυχόν αναγκών διακομιδών».

Ο κ. Τόσκας επέμεινε ότι η μετάβασή του στο Αίγιο «προέκυψε ως έκτακτη και επείγουσα, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον κύριο υπουργό Εθνικής Άμυνας, διότι έπρεπε να συναντηθώ με ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία ήδη βρισκόταν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις ή παραγγελίες. Η συνάντηση σκοπούσε στην ενημέρωση της εν λόγω αντιπροσωπείας, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις δυνατότητας των ΕΑΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας μας, στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας».

Το θέμα να θυμίσουμε πως είχε αναδείξει το σάιτ του Αιγίου filodimos.gr που είχε αναρτήσει και σχετικό βίντεο καθώς και το σάιτ protothema.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις