Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για ανεπίτρεπτο μπάζωμα σε βάρος υγροτόπου στο Κρυονέρι κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτ. Ελλάδος

Για ανεπίτρεπτο μπάζωμα σε βάρος υγροτόπ...

Ζητούν από τον Δήμο Ναυπακτίας να αποφύγει κάθε άλλη τέτοια παράνομη και βλαπτική ενέργεια

Ως ιδιαίτερα επιζήμια επέμβαση για την υγροτοπική περιοχή του καλαμιώνα που βρίσκεται στη περιοχή του Κρυονερίου, στη βάση του βουνού της Βαράσοβας, χαρακτηρίζουν με ανακοίνωση τους στα Μέσα ενημέρωσης οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδος, την επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας την περασμένη Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.

Όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, το πρόσχημα ήταν ο «καθαρισμός» της περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά στη γνωστή κολυμβητική παραλία του Κρυονερίου.

Ακολουθεί η συνέχεια της ανακοίνωσης – δελτίου Τύπου των Οικολόγων.

«Αποψιλώθηκε, με χρήση χωματουργικού μηχανήματος, μέρος του καλαμιώνα και επιχειρήθηκε  μπάζωμα παρότι η περιοχή είναι ένας από τους βιότοπους της αναπαραγωγής του χελιού.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσαν αυθημερόν το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περ. Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και οι αντίθετες με την περιβαλλοντική νομοθεσία ενέργειες δεν προχώρησαν την Παρασκευή 22 Μαΐου.

Ζητούμε και δημόσια τόσο από τον Δήμο Ναυπακτίας να αποφύγει κάθε άλλη τέτοια παράνομη και βλαπτική για ευαίσθητους βιότοπους ενέργεια, όσο και από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε απόπειρας για δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος υγροτοπικών περιοχών, πολύτιμων τόσο για την βιοποικιλότητά τους όσο και για την αλιευτική οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις