Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" στο Act της Πάτρας και στον Πολυχώρο Τέχνης Τεχνουργείον στη Ναύπακτο

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο"...

Στην Πάτρα στις 27 και 28/5 και στη Ναύπακτο στις 29 και 30/5/2015

Το θέατρο act, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα, θα φιλοξενήσει ως γνωστό την Τετάρτη 27 & την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στις 21.30 την επιτυχημένη παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» από την ομάδα Ιδέα.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο).

Σκηνοθεσία/διασκευή/ερμηνεία:

Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε το act, η παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» θα παιχθεί μετά την Πάτρα και στον Πολυχώρο Τέχνης Τεχνουργείον στη Ναύπακτο, στην οδό Δ. Πλαστήρα 48, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 21:30.

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής υπογράφουν τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Την ομάδα Ιδέα αποτελούν ο Κώστας Γάκης κάτοχος του βραβείου «Δημήτρης Χορν» για την παράσταση Κατσαρίδα (2006), η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τον ρόλο του στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο (2014).

Live Μουσική: Κώστας Γάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης - Κώστας Λώλος

Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Χατζηχρήστου

Ερμηνεύουν οι Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ (μαθητικό/φοιτητικό)

Κρατήσεις – πληροφορίες για τις παραστάσεις της Ναυπάκτου στο 6946217750.

Κριτικές:

«..Αυτή την παράσταση, στην οποία δύο παιδιά σηκώνουν το βάρος ολόκληρου του σεξπιρικού κειμένου, δεν πρέπει να τη χάσετε! Σας βεβαιώνω πως θα γελάσετε, πως θα συγκινηθείτε και πως τελικά θα ενθουσιαστείτε. Και η παράσταση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Για μένα είναι ο καλύτερος «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που έχει παιχτεί τα τελευταία σαράντα χρόνια στο ελληνικό θέατρο». (Γιώργος Σαρηγιάννης, http://totetartokoudouni.blogspot.gr/)

«… Ξεχείλισμα πάθους και κυρίως νιάτα. Νιάτα στην τόλμη και στην απερισκεψία τους, στο νεύρο και την αστοχασιά τους, νιάτα πνευματώδη και επιπόλαια, με ένα τρόπο σοφά… νιάτα φλεγόμενα και μαρτυρικά» {…} «Τόσο Σαίξπηρ, στα όρια της παράκρουσης, τέτοια διάθεση για ζωή εντός σκηνής είχαμε χρόνια να δούμε στο θέατρό μας. Στο παιχνίδισμα και την ανεμελιά της η παράσταση του Κώστα Γάκη παραμένει πιο κοντινή στην ουσία του αυθεντικού «Ρωμαίου» από άλλες, πιστότερες μεταφορές» (Γρηγόρης Ιωαννίδης, Εφημερίδα των συντακτών)

«Πρόκειται για μια παράσταση που είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να ξαναδούν οι παλιοί θεατές ένα κλασικό έργο αλλά και για να αγαπήσουν το θέατρο οι εν δυνάμει θεατές» (Όλγα Σελλά, Καθημερινή).

«Το ακαριαίο και αλλεπάλληλο πέρασμα από τον ένα ρόλο στον άλλο απαιτεί αξιοθαύμαστη αντοχή και συγκρότηση, καθώς και ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό. Χαρακτηριστικά που οι δύο πρωταγωνιστές δείχνουν να έχουν ή τουλάχιστον να έχουν εξασκήσει σε υψηλό βαθμό, πόσω μάλλον όταν οι λύσεις στις αλλαγές είναι έξυπνες και ταυτόχρονα αξιοποιούν τα λιγότερα δυνατά μέσα» (Tospirto.net)

«Με αστείρευτη ενέργεια, Αθηνά Μουστάκα και Κωσταντίνος Μπιμπής παραδίδουν μια ερμηνευτική tour de force, μετατρέποντας το έργο σε σπουδή σωματικών ερμηνειών, ενώ έξυπνα σκηνοθετικά τρικ διατηρούν τη σκηνή σε συνεχή εναλλαγή, ταιριαστή με τους φρενήρεις ρυθμούς μιας παράστασης που χορεύει τη λυρική παράδοση του Σαίξπηρ σε ραπ, μαντινάδα, τζαζ και ροκενρόλ» (Ιωσήφ Πρωιμάκης, Popaganda.gr).

Μεταξύ των υποστηρικτών των παραστάσεων του act είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture