Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το δίτομο βιβλίο «Ανδρέας Κάλβος: Αλληλογραφία» θα παρουσιαστεί σήμερα στο Πολύεδρο

Το δίτομο βιβλίο «Ανδρέας Κάλβος: Αλληλο...

Στη 1 το μεσημέρι

Αυτό το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στη 1 το μεσημέρι, στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί το νέο, δίτομο, βιβλίο «Ανδρέας Κάλβος:  Αλληλογραφία».

Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, θα μιλήσουν ο ιστορικός Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο Νάσος Βαγενάς ποιητής και ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελευθερία Κρούπη, φιλόλογος.

Οι δύο τόμοι της "Αλληλογραφίας" του Ανδρέα Κάλβου (1792 - 1869), στο πλαίσιο της έκδοσης των Έργων του από το Μουσείο Μπενάκη, προσφέρουν για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το σύνολο των επιστολικών τεκμηρίων, αποδέκτης ή αποστολέας των οποίων υπήρξε ο ποιητής, ικανοποιώντας ένα από τα μεγάλα desiderata της νεοελληνικής φιλολογίας.

Tριακόσιες ογδόντα οκτώ (388) επιστολές και σημειώματα φωτίζουν τις λεπτομέρειες του βίου και της πνευματικής του διαμόρφωσης, τα ποικίλα περιβάλλοντα μέσα στα οποία κινήθηκε (Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα) και τους ανθρώπους που σχετίστηκαν μαζί του.

Οι επιστολές δημοσιεύονται κατά χρονολογική σειρά, στην πρωτότυπη μορφή τους (στις ξενόγλωσσες παρέχεται και ελληνική μετάφραση), συνοδεύονται από λεπτομερειακό εκδοτικό σημείωμα και αναλυτικότατο σχολιασμό, ο οποίος φωτίζει όλες τις πτυχές που απαιτούνται για την κατανόηση των επιμέρους ζητημάτων αλλά και την παρακολούθηση της βιογραφίας του ποιητή. Η έκδοση ολοκληρώνεται από αναλυτικά ευρετήρια (επιστολογράφων, κυρίων ονομάτων, τόπων και εννοιών) και Βιβλιογραφία.

Παράλληλα από αυτό το Σάββατο 30/5 το πρωί, θα λειτουργεί έκθεση - bazaar βιβλίων από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη με διάρκεια μέχρι το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture