Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΥΠ.ΟΙΚ: Νομιμοποιήστε τις καταθέσεις σας στην Ελβετία με φόρολόγηση 15%

ΥΠ.ΟΙΚ: Νομιμοποιήστε τις καταθέσεις σας...

Συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων στην Ελβετία

Σε συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων στην Ελβετία, που θα οδηγεί σε φορολόγηση των εν λόγω χρημάτων με συντελεστή κοντά στο 15%, καλεί όσους έχουν αποταμιεύσεις σε ελβετικές τράπεζες η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε στη συμφωνία εθελοντικής αποκάλυψης καταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας πολίτες που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά και σε άλλες τράπεζες του εξωτερικού θα μπορούν να τις νομιμοποιήσουν χωρίς να έχουν την υποχρέωση να τις επαναπατρίσουν.

Ο υπουργός ανέφερε πως οι σχετικές διατάξεις για την «αυτοαποκάλυψη καταθέσεων» θα τεθούν άμεσα σε δημόσια διαβούλευση ώστε οι πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε το σύστημα αυτόματης «αυτόαποκάλυψης καταθέσεων» ως εξής: Ο καταθέτης θα μπαίνει από τον υπολογιστή του σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπου θα δηλώνει τις αδήλωτες καταθέσεις εξωτερικού. Εν συνεχεία θα πληρώνει το φόρο που του αναλογεί και θα αναλαμβάνει πιστοποιητικό ότι συμμορφώθηκε.

Ο κ. Βαρουφάκης προσδιόρισε στο 15% τον ενδεικτικό συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων εξωτερικού, λέγοντας πως αυτός είναι ενδεικτικός συντελεστής τον όποιο χρησιμοποίησε η Ιταλία σε ανάλογη συμφωνία με την Ελβετία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις