Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η 16χρονη Πατρινή Πολυξένη Λυκούδη στο thebest.gr -"Δεν απογοητεύτηκα που δεν θα συνεχίσω στο επόμενο live του The Voice 2"

Η 16χρονη  Πατρινή  Πολυξένη Λυκούδη στο...

Η νεαρή τραγουδίστρια και κιθαρίστα θέλει να ασχοληθεί μελλοντικά με την σύνθεση και την ενορχήστρωση

Tου ΤΑΚΗ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΥ

Είναι μόλις 16 χρονών, μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο 7ο Λύκειο της Πάτρας, μεγάλο ταλέντο της μουσικής και εντυπωσίασε με την συμμετοχή της στο The Voice of Greece 2 του ΑΝΤ1.

Ο λόγος για την Πολυξένη Λυκούδη από την Πάτρα η οποία είχε μία σημαντική πορεία στο σώου περνώντας και την δύσκολη φάση των battles φτάνοντας μέχρι το live της περασμένης Κυριακής 24 Μαίου 2015 όπου τραγούδησε με την κιθάρα της το «Θα Χαθώ» του Πέτρου Θεοτοκάτου αποκομίζοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια, ωστόσο δεν μπόρεσε να είναι στους δύο τραγουδιστές (της πεντάδας της ομάδας του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento) που θα συνεχίσουν. Αυτοί που κατόρθωσαν να συνεχίσουν είναι η Εύα Τσάχρα και ο Άκης Παναγιωτίδης.

«Δεν απογοητεύτηκα ούτε και στενοχωρήθηκα, πέρασα πολύ ωραίες στιγμές στο σώου, είμαστε φίλοι με τα παιδιά ενώ αυτό που κράτησα ήταν τα λόγια του κόουτς μου Μιχάλη Κουινέλη των Stavento που μου είπε στο τέλος του live πως παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας μου, με σέβεται ως μουσικό και πως δουλεύω πολύ.

Είναι μεγάλη τιμή στα 16 μου χρόνια να ακούω αυτά τα λόγια και μάλιστα από έναν μεγάλο καλλιτέχνη και μουσικό παραγωγό όπως είναι ο Μιχάλης των Stavento. Χάρηκα και για τα όσα είπε και ο Αντώνης Ρέμος ο οποίος ανέφερε πως άλλαξε γνώμη και πως με την συμμετοχή μου έστειλα το μήνυμα και το κίνητρο και σε πολλά άλλα παιδιά εμψυχώνοντάς τα να δοκιμάσουν τις μουσικές δυνατότητες τους και να βοηθηθούν.

Μάλιστα ανέφερα ως παράδειγμα και τον 17χρονο Βέλγο καλλιτέχνη της φετινής Γιουροβίζιον, τον Λοίκ που συμμετείχε με ένα δικό του κομμάτι στον διαγωνισμό και ξεχώρισε παίρνοντας την 4η θέση», τόνισε μιλώντας στο thebest.gr η Πολυξένη Λυκούδη, ένα κορίτσι με άποψη, μεγάλη αγάπη στη μουσική και θάρρος, κάτι που φάνηκε και σε όλη την διάρκεια της συμμετοχής της στο σώου The Voice of Greece 2.

Στο σώου η Πολυξένη πήγε όπως μας εκμυστηρεύθηκε, λίγο τυχαία. Πάνω στη συζήτηση με την παρέα της, την «έψησαν» μεταξύ σοβαρού και αστείου κι έτσι δήλωσε τελικά συμμετοχή. Στα blind auditions είπε το «Happy» του Pharrell Williams σε δική της διασκευή και κατάφερε να περάσει.

Έχει κάνει ως τώρα τρία χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας με έναν γνωστό καθηγητή μέλος μίας μπάντας ενώ θεωρητικά έχει λάβει κάποιες πρώτες βάσεις για την θεωρία της κιθάρας ενώ λειτουργεί κι ακουστικά. «Μπορώ να μάθω ακούγοντας κάτι πολύ γρήγορα. Προφανώς θέλω να κάνω στο μέλλον και μαθήματα φωνητικής και αρμονίας που θα με βοηθήσουν καλύτερα καθώς με τον καιρό θα ωριμάζει και η φωνή μου ως προς την ένταση και την έκταση της», ανέφερε η Πολυξένη Λυκούδη στο thebest.gr.

Αυτόν τον καιρό καθώς τέλειωσε και η συμμετοχή της στο σώου, έχει ρίξει το βάρος της στις εξετάσεις των μαθημάτων της στο σχολείο ενώ του χρόνου τέτοια εποχή θα δίνει με το καλό πανελλήνιες εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Έχει κατασταλάξει μας είπε και θέλει να περάσει, αν τα καταφέρει να σπουδάσει στο Χημικό.

«Η μουσική για μένα είναι σαν ένα άθλημα και πρέπει να την ακολουθείς ως χόμπι. Το συζητήσαμε και με τον Μιχάλη Κουινέλη αυτό. Όταν το κίνητρο για να ασχοληθείς με την μουσική είναι να βγάλεις λεφτά, τότε πιέζεσαι να εκπληρώσεις τις προσδοκίες σου για συγκεκριμένα κομμάτια και χρόνο κι έτσι χάνεται η ουσία της μουσικής. Παράλληλα λοιπόν με τις σπουδές μου στην σχολή του πανεπιστημίου σκοπεύω να ασχοληθώ με την μουσική, όχι ως κύριο κομμάτι της ζωής μου. Δεν θέλω να χάσω την ουσία, ωστόσο επιθυμία μου είναι να ασχοληθώ και με την σύνθεση και την ενορχήστρωση, ήδη τρία κομμάτια σε δική μου σύνθεση που έγραψα και ηχογράφησα σε ένα μικρό δικό μου στούντιο που έχω φτιάξει με όλα τα απαραίτητα μουσικά όργανα, έχουν ανέβει στο youtube.

Nα διευκρινίσω πάντως πως μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις θα κοιτάξω να βρω και κάποιο μουσικό παραγωγό που θα με βοηθήσει να λειτουργώ όσο πιο σωστά μπορώ σε θέματα ηχοληψίας και παραγωγής ώστε να έχω όλο το πακέτο», υπογράμμισε στο thebest.gr η Πολυξένη Λυκούδη.

Στόχος της όπως μας επανέλαβε, συμμετέχοντας στο The Voice 2 ήταν να κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια και να «φύγω με ψηλά το κεφάλι, να καμαρώνω για την εμφάνιση μου. Ήξερα ότι ήταν δύσκολη η πεντάδα στην οποία συμμετείχα στο live. Η Εύα Τσάχρα για παράδειγμα που συνεχίζει είναι επαγγελματίας λυρική τραγουδίστρια», τόνισε.

Η μουσική για την Πολυξένη Λυκούδη δεν πρέπει να έχει ταμπέλες και διακρίσεις. Εξάλλου την μουσική την ακούς κυρίως και δεν την βλέπεις, όπως λέει. Από είδη μουσικής της αρέσουν οι ροκ μπαλάντες και τα ποπ ροκ, μπλουζ τζαζ κομμάτια. Η ανάμειξη τους είναι αυτό που την εμπνέει!

Πολύτιμος συμπαραστάτης της όλο αυτόν τον καιρό είναι η μητέρα της Αναστασία Λυκούδη, η οποία ήταν παρούσα και στα live. Μάλιστα όταν η Πολυξένη κατάφερε να προκριθεί από τα battles η μαμά την χαρακτήρισε αυθόρμητα «τσακάλι»!

Η Πολυξένη Λυκούδη όπως μας είπε, έχει κι έναν μεγαλύτερο αδελφό, ετεροθαλή από τον ίδιο πατέρα, που είναι 29 χρονών και ζει στην Αθήνα.

Όσο για την δημοσιότητα και αναγνωρισιμότητα όπως μας εξομολογήθηκε «τώρα που γύριζα σπίτι από το κέντρο της Πάτρας ένιωθα πως όλοι με κοιτούσαν και καρδιοχτύπησα. Δεν το αντέχω αλλά αυτό που ικανοποιεί και με κάνει χαρούμενη είναι πως εισέπραξα τα καλύτερα λόγια και από φίλους, συμμαθητές, τον κόσμο.

Επίσης τα λόγια που μου είπαν ο Αντώνης Ρέμος και η Μελίνα Ασλανίδου backstage με έκαναν περήφανη. Ακόμα τα παιδιά στην παραγωγή του σώου χάρηκαν για την πορεία και εξέλιξη μου στο σώου και μου είπαν πως ήμουν καλή. Αισθάνομαι λοιπόν πως έβγαλα κάτι καλό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture