Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο ο Ιε...

Δείτε το πρόγραμμα

Ξεκινούν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Ιωάννου Ρώσσου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθ. Βενιζέλου και Οζηρού, στη συνοικία Τέρψη της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανήγυρις για την εορτή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, που ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους του Ναού, ο διήμερος εορτασμός θα ξεκινήσει στις 11 σήμερα το πρωί με την έξοδο της Ι. Εικόνας του Οσίου.


Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας, στον οποίο θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμ. π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών.
Εξάλλου, από τις 10 μ.μ. της Τρίτης ως τη 1 π.μ. της επομένης θα τελεστεί Μικρά Αγρυπνία-Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει και κηρύξει το Θείο Λόγο ο αιδεσιμολογιότατος πρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης, εφημέριος του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών.

Στις 27 Μαΐου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, θα ψαλεί, από τις 7.30 π.μ., Όρθρος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Αρχιερατικός Εσπερινός, Παράκληση και Λιτανεία

Επίσης, στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Παράκληση στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο, όπου και πάλι θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Οι διήμερες λαμπρές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη λιτάνευση της Ι. Εικόνας του Οσίου, διά των οδών Ελ. Βενιζέλου-Ολύμπου-Κορυτσάς-Μεσολογγίου-Μιχαήλ Ψελλού-Ελ. Βενιζέλου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων θα τεθούν προς προσκύνηση το σκουφάκι και η ζώνη, ως ευλογία από το σκήνωμα του τιμωμένου Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις