Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

To προφίλ του 29χρονου Σουηδού θριαμβευτή της 60ης Eurovision Μανς Ζελμερλόου - Aγαπά την Ρόδο, την Κρήτη και την Λευκάδα

To προφίλ του 29χρονου Σουηδού θριαμβευτ...

Τον κατηγορούν ωστόσο ότι το νικητήριο κομμάτι "Heroes" φέρνει προς μία επιτυχία του Ντέιβιντ Γκέτα

Στο επίκεντρο των διεθνών μίντια όπως ήταν αναμενόμενο έχει βρεθεί ο θριαμβευτής της 60ης Eurovision Μανς Ζελμερλόου από την Σουηδία που με το χορευτικό κομμάτι «Heroes» που μιλούσε για το bullying και μία πολύ έξυπνη και μοντέρνα σκηνοθετική παρουσίαση επί σκηνής συνοδεία τελευταίας τεχνολογίας γραφικών και εφέ, συγκέντρωσε 365 βαθμούς και πήρε τελικά μία άνετη πρωτιά αφήνοντας 2η την Ρωσία και την Παλίνα Γκαγκαρίνα με 303 βαθμούς και 3ους τους Ιταλούς με το «Grande Amore» με 292 βαθμούς.

Ο 29χρονος γοητευτικός τραγουδιστής (έχει γενέθλια αρχές Ιουνίου) έχει δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο και όπως αποκάλυψε αγαπά ιδιαίτερα την Ρόδο όπου είχε δουλέψει στα 19 του χρόνια ένα καλοκαίρι ως μπάρμαν αλλά και την Κρήτη και ιδίως τα Σφακιά και το Ιόνιο πέλαγος, ξεχωρίζοντας την Λευκάδα.

Μάλιστα τον ακούσαμε σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους και ανταποκριτές που κάλυπταν στην Βιέννη της Αυστρίας τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να μιλά λίγα ελληνικά λέγοντας ευχαριστώ, παρακαλώ, κ.α.

Ο Mans Zelmerlow στην τρίτη του απόπειρα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο και να εκπροσωπήσει την Σουηδία (είχε ξαναπροσπαθήσει το 2007 και το 2009) χαρίζοντας έτσι στην Σκανδιναβική χώρα την 6η της νίκη στην Γιουροβίζιον. Η πρώτη να θυμίσουμε ήταν με τους Abba το 1974 και το «Waterloo» και η πιο τελευταία μόλις πριν από 3 χρόνια το 2012 με την Λορίν και το «Euphoria». Είχε ξανανικήσει η Σουηδία το 1984, το 1991 με την Καρόλα και το 1999 με το "Take me to your Heaven" με την Charlotte Nilsson.

Ο φετινός θριαμβευτής της Eurovision είχε πέσει μικρός θύμα bullying (γι’ αυτό και το μήνυμα του τραγουδιού του) ενώ όπως αποκάλυψε είχε επιζήσει από το τρομερό τσουνάμι του ειρηνικού ωκεανού τον Δεκέμβριο του 2004!

Οι γονείς του, τους οποίους είδαμε να κάνουν δηλώσεις και στις τηλεοπτικές κάμερες είναι (γιατρός ο πατέρας του και καθηγήτρια πανεπιστημίου η μητέρα του). Ο Μανς έχει και μία μικρότερη αδελφή. Μάλιστα όπως είπαν οι γονείς του, εύχονται ο γιος τους να μπορέσει να κάνει διεθνή καριέρα και να ξαναέρθει στην Ελλάδα αυτή τη φορά για να κάνει συναυλίες.

Ο 29χρονος Μανς Ζελμερλόου έχει γεννηθεί στις 13 Ιουνίου του 1986 και έχει κάνει σπουδές μουσικής. Πρωτοέγινε γνωστός στη χώρα του το 2005, μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό talent σώου «Idol», στο οποίο κατέκτησε την 5η θέση.

Δύο χρόνια αργότερα, επέδειξε τις χορευτικές του ικανότητες και κέρδισε την 1η θέση στο χορευτικό σώου της Σουηδικής τηλεόρασης «Let’s Dance» και ακολούθησε η προσπάθεια του να εκπροσωπήσει την Σουηδία στη Eurovision, συμμετέχοντας στο «Melodifestivalen» με το τραγούδι «Cara Mia» δίχως επιτυχία.

Το 2009, ο Mans Zemerlow συμμετείχε και πάλι στον εθνικό τελικό της Σουηδίας για Eurovision (και πάλι δεν πέρασε) ενώ από το 2011 έως και το 2013 ασχολήθηκε με την τηλεόραση παρουσιάζοντας την εκπομπή με τίτλο «Allsång på Skansen».

Ο συμπαθής και χαμογελαστός τραγουδιστής που τον είδαμε όταν κέρδισε το τρόπαιο της Γιουροβίζιον πριν ανέβει στην σκηνή για να ξανατραγουδήσει, να έχει συγκινηθεί και να έχει δακρύσει, στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να παίζει τένις και ποδόσφαιρο ενώ μεγάλη του αδυναμία είναι ο σκύλος του, που τον φωνάζει Μέσι, προς τιμήν του σπουδαίου Αργεντίνου άσου της ομάδας της Μπαρτσελόνα!

Ο Σουηδός Μανς Ζελμερλόου όπως αποκάλυψε, είχε ζήσει μία τεράστια λαχτάρα, όταν το 2004, βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη για διακοπές και γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, από το φονικό τσουνάμι!

Βέβαια να αναφέρουμε πως πέρα από τον δίκαιο θρίαμβο, το συγκινητικό μήνυμα του τραγουδιού «Heroes» (το ανθρωπάκι των γραφικών του τραγουδιού συμβόλιζε τον ένα και μοναδικό φίλο που είχε μικρός ο Μανς και τον βοήθησε να ξεπεράσει την κακομεταχείριση και bullying που δεχόταν) έχει γίνει χαμός και είναι πολλά τα σχόλια πως ο ρυθμός και η μελωδία του «Heroes» είναι μάλλον κλεμμένο και μία αντιγραφή (σε κάποια σημεία) της μελωδίας του πασίγνωστου τραγουδιού του γνωστού Γάλλου dj, καλλιτέχνη και μουσικού παραγωγού David Guetta, «Lovers On The Sun».

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

H φωτ. είναι από το σάιτ abc.net.au.

H φωτ. είναι από το σάιτ abc.net.au.

H φωτ. είναι από το σάιτ abc.net.au.

H φωτ. είναι από την σχετική ανάρτηση του σάιτ του mad.tv

H φωτ. είναι από την σχετική ανάρτηση το...

H φωτ. είναι από την σχετική ανάρτηση του σάιτ του mad.tv

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight