Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο ΦΑΕΘΩΝ Πάτρας στην Ιταλία για την "Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους"

Ο ΦΑΕΘΩΝ Πάτρας στην Ιταλία για την &quo...

Η μοναδική ελληνική ομάδα σε ένα από τα τρία non for profit sport events που υλοποιούνται στην Ευρώπη για το 2015

Με κύπελλα και χρυσά μετάλλια στο πινγκ πονγκ, στο baskin και στο agility dog επέστρεψε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 ο Α.Ο. ΦΑΕΘΩΝ Πάτρας μετά την συμμετοχή του στην "Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους" που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στην Ιταλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus sport στην κατηγορία Non for profit sport events. Η "Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού για όλους-E.D.I.S." ήταν μια ευκαιρία για συνεύρεση όλων των αθλητών (συμπεριλαμβανομένων και αθλητών με αναπηρία) σε κοινές διοργανώσεις.

Η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνο για τον Α.Ο. ΦΑΕΘΩΝ και την πόλη της Πάτρας, αλλά και για όλη την Ελλάδα καθώς ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα σε ένα από τα τρία non for profit sport events που υλοποιούνται στην Ευρώπη για το 2015. Βασικοί στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι και επετεύχθησαν, ήταν η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, των ίσων ευκαιριών και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά την σπουδαιότητα της επωφελούς για την υγεία σωματικής άσκησης μέσω της αυξημένης συμμετοχής και της ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλους. Η γνωριμία με φορείς και άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό για άτομα με ή χωρίς αναπηρία, από Ιταλία, Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ικανότητες και διαφορετική κουλτούρα.

Συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα ήταν η Σίντυ Τασούλα, εκπαιδευτικός - υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την γενική ευθύνη των προπονήσεων και της τεχνική καθοδήγησης των αθλητών είχε η γυμνάστρια και προπονήτρια του ΦΑΕΘΩΝ Κατερίνα Βασιλογάμβρου τεχνική υπεύθυνη του προγράμματος ενώ ο Θανάσης Σουφλιάς, προπονητής- αθλητής, ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος για την ομάδα του μπάσκετ.

Συγχαρητήρια έδωσε ο  πρόεδρος του Α.Ο. ΦΑΕΘΩΝ Νίκος Καρυτινός σε όλους τους αθλητές, συνοδούς και προπονητές και επιπλέον εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στον Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑ και στο Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ήφαιστος Πάτρας χωρίς τη συμβολή των οποίων δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή του Α.Ο. ΦΑΕΘΩΝ και στο μπάσκετ.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.europeanday.eu

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports