Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα το "Closer" στο θέατρο Επίκεντρο+, στις 6 και 7 Ιουνίου 2015

Έρχεται στην Πάτρα το "Closer"...

Θεωρείται από τα πιο γνωστά έργα του σύγχρονου δραματουργικού ρεπερτορίου

Η Square Theatre Company αναμένεται να παρουσιάσει στην Πάτρα στο θέατρο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου για δυο μοναδικές παραστάσεις, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 21.30 το βράδυ το διάσημο έργο «Closer» του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Patrick Marber (έχει γυριστεί και κινηματογραφική ταινία) σε σκηνοθεσία του Ιωσήφ Βαρδάκη, μετάφραση του Θωμά Μοσχόπουλου και μουσική Λόλεκ.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στο 2610 46 10 50.

Έχει ανέβει τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος το σκηνοθέτησε πρώτος στην θέατρο Αμόρε της Αθήνας με τίτλο “Τόσο Κοντά”. Ο ίδιος υπόγραψε και τη μετάφραση. Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος επέλεξε τον τίτλο “Εξ Επαφής” και αργότερα ο Γιώργος Κιμούλης.

Επίσης μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο σε σενάριο από τον ίδιο τον συγγραφέα και με καστ που περιελάμβανε δυο Βρετανούς και δυο Αμερικανίδες ηθοποιούς, την Τζούλια Ρόμπερτ, τον Τζούντ Λο, τον Κλάιβ Όουεν και την Νάταλι Πόρτμαν. Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Το Closer είναι ένα έργο με σκληρή γλώσσα και τρυφερές προθέσεις όπως και οι ήρωές του οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ’ όπου κανείς δε βγαίνει αλώβητος. Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Άλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Άννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά. Χρησιμοποιώντας το όνομα “Άννα” σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό.

Η Άννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν. Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς προσωπεία και πανοπλίες.

Σκηνοθεσία : Ιωσήφ Βαρδάκης

Μετάφραση : Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική : Γιάννης Αναγνωστάτος – Λόλεκ

Σκηνογραφία – visual arts: Παντελής Ξηροχειμώνας

Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα

Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Ειρήνη Καλλιανίδου

Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης

Επεξεργασία φωτογραφιών – σχεδιασμός αφίσας, teaser: Παντελής Ξηροχειμώνας.

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου.

Διάρκεια παράστασης: 110’ χωρίς διάλειμμα.

www.squaretheatrecompany.com

https://www.facebook.com/SquareTheatreCompany

https://www.facebook.com/pages/Closer-στο-Θέατρο-104.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture