Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την μουσικοχορευτική βραδιά «Tango του χθες και του σήμερα» στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την μουσικοχορευτική βραδ...

Την Κυριακή 24/5/2015 το βράδυ -Την χορωδία και ορχήστρα διηύθυνε η Λίνα Αλ. Γερονίκου

Ένα μουσικό ταξίδι με «Tango του χθες και του σήμερα» παρουσίασε την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 το βράδυ η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κατάμεστο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2015».

Η τετράφωνη μεικτή χορωδία με τη συνοδεία ορχήστρας και υπό τη διεύθυνση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Λίνας Αλ. Γερονίκου, ερμήνευσε  γνωστές  μελωδίες  ξεκινώντας από την Αργεντινή με τον  Α. Piazzola και τον C. Gardel, και φτάνοντας στην Ελλάδα με το Μ. Σουγιούλ, το Θ.Ι. Σακελλαρίδη αλλά και το Θ. Μικρούτσικο, τη Χ. Αλεξίου και άλλους αγαπημένους δημιουργούς. Μια βραδιά που μέσα από τραγούδια, χορό και σύντομα κείμενα, μας παρουσίασε την ιστορία του tango και  την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην μαέστρο Λίνα Αλ.Γερονίκου παρά να κλείσουν την πανέμορφη βραδιά με ακόμη ένα τραγούδι. Έτσι όλοι μαζί τραγούδησαν το αγαπημένο "Για ένα τανγκό" της Χ. Αλεξίου.

Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε την βραδιά και χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης Ν. Καραμάνος, οι πρώην πρυτάνεις Χρ. Χατζηθεοδώρου, Αλ. Λυκουργιώτης και Στ. Κουμπιάς, η πρώην πρόεδρος της χορωδίας κα Τζ. Τσαρδάκα, καθώς και πολλά μέλη ΔΕΠ. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μαέστρος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγ. Γεωργακάτος, ο γραμματέας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών κ. Γ. Γεωργόπουλος, η σχολική σύμβουλος μουσικής κα Κ. Σακκά κ.α.

Ο κ.  Καραμάνος αφού συνεχάρη τη μαέστρο και ευχαρίστησε τη Χορωδία για την πολύ όμορφη συναυλία, είπε χαρακτηριστικά πως "μετά από 31 χρόνια, ακόμα καταφέρνετε και με εκπλήσσετε ευχάριστα".

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View