Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Επιστολή – απάντηση της Προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων στην επιστολή του κ. Λ. Μαργαρίτη

Επιστολή – απάντηση της Προέδρου της Πολ...

Της Τασίας Μανωλοπούλου

Κύριε Μαργαρίτη

Επί τρεις και πλέον μήνες, από όταν δηλαδή εκδήλωσα την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Πολυτεκνικής Οργάνωσης  Πατρών και Περιχώρων έως και σήμερα κάνω τεράστια (και όχι εύκολη προσπάθεια – πιστέψτε με) να μην απαντώ στις προκλήσεις και στις αιχμές που δέχομαι στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο αλλά και στα…. καφενεία!!

Και αυτό όχι γιατί δεν έχω απαντήσεις, ούτε φυσικά γιατί δεν νιώθω την ανθρώπινη φυσιολογική αγανάκτηση.

Αλλά γιατί από την μία προσπάθησα να σας σεβαστώ, από την άλλη γνωρίζω καλά ότι η κοινωνία με τα μυριάδες προβλήματα της, μόνο γελάει με τις αλληλοκατηγορίες και τους διαξιφισμούς σε οποιοδήποτε συλλογικό επίπεδο και καθόλου δεν την νοιάζουν τα ινάτια των προηγούμενων και των επόμενων διοικήσεων.

Κυρίως όμως γιατί από την αρχή ξεκαθάρισα, ότι ο μόνος μου στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολυτέκνων της περιοχής μας και η μικρή ή μεγαλύτερη ανακούφιση που οφείλουμε να τους παρέχουμε.

Το παρελθόν δεν με αφορά και δεν με οδηγούν "τα κακά" προηγούμενα.

Νιώθω, άλλα και είμαι το "νέο αίμα", που θέλει να προσπεράσει  και να αφήσει πίσω κάθε απωθημένο. Για αυτό και δεν δίνω τροφή για "κουβέντες στα πεζοδρόμια", αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που εγώ θεωρώ σωστό και για το οποίο θα κριθώ σε 3 χρόνια. Μόνο στους πολύτεκνους οφείλω εξηγήσεις και στον χρόνο που πρέπει.

Όμως δεν γίνεται  να παρουσιάζεστε συνεχώς ως τιμητής των πάντων και ως προστάτης των πολυτέκνων απ' τους "κακούς", ούτε ως μόνιμος υπερασπιστής της ΑΣΠΕ.

Το μεσοδιάστημα με έκανε να σιγουρευτώ ότι δυστυχώς δεν έχετε την πρόθεση,  ίσως και την δυνατότητα να ξεπεράσετε τις προσωπικές σας πικρίες και να δράσετε υπέρ και μόνον  των πολυτέκνων και της οργάνωσης που σας τίμησε τόσα χρόνια.

Έχετε παραμείνει σε άλλη εποχή, σε άλλα δεδομένα, σε άλλα πρόσωπα κι αυτό είναι πλέον πασιφανές.


Και εξηγούμαι:

1)      Καταρχήν  έχετε ξεμείνει στο "αριστερά και δεξιά" κατηγορώντας συνεργάτη μου, ότι έγινε ουρά  της δεξιάς (η δεξιά να υποθέσω είμαι εγώ). Έτσι σκέφτεστε προφανώς και έτσι ενεργείτε, αλλά αυτό δεν αφορά την μεγάλη οικογένεια των πολυτέκνων κι εμένα προσωπικά.

2)       Αγνοείτε επιδεικτικά την νωπή εντολή των πολυτέκνων της περιοχής μας, που στις 8 Μαρτίου μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία με εντυπωσιακή διαφορά εκλέγοντας επιπλέον 9  από τα 9 μέλη του Δ.Σ. και 3 από 3 μέλη για την εξελεγκτική επιτροπή από τη δική μου «ομάδα».

3)      Είναι βέβαιο ότι έχετε μείνει 11!!! και πλέον χρόνια πίσω όταν χάσατε την προεδρία της οργάνωσης μας και -δεν ξέρω από ποια ανάγκη υποκινούμενος- ιδρύσατε οργάνωση  στην Ήλιδα-Γαστούνη (αλήθεια   με πόσα μέλη; Με τι διοικητικό συμβούλιο; Ποτέ έγιναν  οι τελευταίες σας εκλογές; Με τι έργο πλην της διανομής τροφίμων;)

Αλλά αυτό βέβαια μάλλον εξυπηρετούσε τη φιλοδοξία σας να είστε πρόεδρος κάπου! και μέλος της ΑΣΠΕ, την οποία όταν ήσασταν πρόεδρος της δικής μας οργάνωσης καταγγέλλατε και κατηγορούσατε (στη διάθεσή σας τα πρακτικά -τα δικά σας πρακτικά- αν δεν θυμάστε).

4)      Η κοινωνία ολόκληρη και οι πολύτεκνοι ιδιαιτέρως γελάνε και κλαίνε με όλες τις προηγούμενες  και επόμενες διοικήσεις που παρελαύνουν στα δικαστήρια αλληλοκατηγορούμενες. Δεν είναι παράδοξο σε κάποιον έλεγχο να μπορέσει να βρει κάποιος διοικητικά ή και οικονομικά τρωτά, όχι για  μία αλλά για πολλές θητείες πίσω.

Εγώ όμως προσωπικά δεν φιλοδοξώ να καταγράφω ως καλή πρόεδρος καταγγέλλοντος, μειώνοντας και ισοπεδώνοντας προηγούμενες διοικήσεις.
Φιλοδοξώ να είμαι ΕΓΩ μια καλή πρόεδρος!


4) Για την ΑΣΠΕ

Από την μέρα που εξελέγην προσπαθώ να δώσω μια λύση στη διαφορά με την ΑΣΠΕ. Γιατί; Γιατί όπως προείπα μ' ενδιαφέρει πρωτίστως και μόνο το καλό των πολυτέκνων και η εξυπηρέτησή τους.

Η ΑΣΠΕ είναι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των πολυτέκνων και μέσω αυτής διεκπεραιώνονται κάποια θέματα τους.

Η τριπλή λοιπόν αυτή σχέση είναι αμφίδρομη. Οι πολύτεκνοι χρειάζονται το σύλλογο τους, οι σύλλογοί χρειάζονται την ΑΣΠΕ αλλά και το αντίστροφο, χωρίς πολύτεκνους και χωρίς συλλόγους δεν έχει λόγο ύπαρξης η ΑΣΠΕ.
Από την πρώτη μέρα λοιπόν επιμένω με συναντήσεις, επιστολές και τηλεφωνήματα στην εξεύρεση λύσης, λύσης δίκαιης και εφικτής και για τις δυο πλευρές. Και για τούτο δεν σηκώνω "μύγα στο σπαθί μου" από κανέναν.

Δέχομαι ότι οφείλουμε τα χρήματα που ζητούνται; Όχι δεν το δέχομαι!  Για τον απλούστατο λόγο ότι οι θεωρήσεις "δείχνουν" ξεκάθαρα και αυταπόδεικτα πως τα πραγματικά μας μέλη δεν είναι σε καμιά περίπτωση 8.600 για τα οποία η αναλογία μας ζητείται. Οι θεωρήσεις είναι περίπου στις 3.500 τα τελευταία τρία χρόνια.
Όταν ψήφισα αυτό το θέμα στην ΑΣΠΕ που είμαι και εγώ μέλος του συμβουλίου ζήτησα να εφαρμοστεί πιλοτικά ως νέο μέτρο γιατί υπήρχαν κάρτες με τριετή θεώρηση (2013-2015) κι άρα οι κάτοχοι τους δεν θα τις θεωρούσαν νωρίτερα.
Τα έχω πει και επισημάνει 100 φορές. Τι δεν καταλαβαίνει κάποιος επιτέλους;

Εν πάσει περιπτώσει επειδή είναι φανερό από πολλές πλευρές ότι τα μέλη δεν είναι 8600 ξεκινήσαμε μια εκκαθάριση μητρώου -ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ- και σε πρώτη εκτίμηση θεωρούμε ότι δεν ξεπερνούν τα μέλη μας τα 5000. Πρέπει να διαγραφούν αυτοί που έχουν αποβιώσει, που έχουν μεταγραφεί σε συλλόγους άλλων περιοχών και βέβαια (αν βρεθούν τέτοιοι) οι 67% ανάπηροι των οποίων, εάν η αναπηρία δεν ήταν μόνιμη, κακώς ενεγράφησαν!

Ζήτησα ως εκ τούτου να πληρώσουμε για αυτούς τους 5000 για τα έτη 2013, 2014 και αν στην τελική εκκαθάριση βρεθούν λιγότεροι ή περισσότεροι να συμψηφιστούν στο έτος 2015.

 

Παράλογο αίτημα;

Αίτημα που αντιτίθεται στα συμφέροντα της ΑΣΠΕ;

Ίσα-ίσα που αν η Οργάνωση κλείσει η ΑΣΠΕ δεν θα έχει να λαμβάνει ούτε αυτά.

Προς έμπρακτη ένδειξη (άλλη μια δηλαδή)  της καλή μας πρόθεσης στις 30/4 που δικαζόταν η προσφυγή, από την προηγούμενη διοίκηση μας κι εφόσον είμαστε σε συζητήσεις θεωρήσαμε εύλογο, ορθό  και ηθικό να ζητήσουμε αναβολή (έχοντας ενημερώσει τους πάντες στην ΑΣΠΕ κι εσάς προσωπικά για αυτό).
Και δεν την δεχτήκατε! Πήγατε ο ίδιος στην Αθήνα, μάρτυρας κατά της οργάνωσης των Πατρών.

Και στις 18/5 πάλι, δεν «τσιγκουνευτήκατε» χρόνο και κόπο, ώστε να πάτε μάρτυρας κατά της Πάτρας σε δίκες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα πάντα !

Μεγάλη η σπουδή σας για να μην τα βρει η ΑΣΠΕ με την Πάτρα και η Πάτρα με την ΑΣΠΕ.

Δηλώνω λοιπόν δημόσια, ότι για άλλη μια φορά "θα κάνω την μικρότερη", προς όφελος των Πολυτέκνων, παραμερίζοντας τους εγωισμούς και τις προσωπικές σκέψεις και πικρίες, αποφασίσαμε να βρούμε τα χρήματα - ακόμα και δανειζόμενοι για να πληρώσουμε αυτά που ζητάει η ΑΣΠΕ,  γιατί είμαι σίγουροι ότι οι εκτιμήσεις μας για τα πραγματικά μέλη θα βγουν αληθινές.

Την πληρωμή θα ακολουθήσει η αίτηση επανεγγραφής και η έγκριση της από το Γενικό Συμβούλιο.

Εσείς τι θα ψηφίσετε σε αυτό το θέμα κύριε Μαργαρίτη ;

Αναστασία Μανωλοπούλου

Πρόεδρος ΔΣ

Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων



ΥΓ : 1).Τα ερωτήματα περί επιχορηγήσεων κλπ δεν μπορώ να σας τα απαντήσω. Εσείς τα ζήσατε, εσείς «είχατε το μαχαίρι, εσείς είχατε και το πεπόνι». Εγώ βρέθηκα στην περίοδο των μηδενικών επιχορηγήσεων και των «ισχνών αγελάδων»

2). Όσο  για τους πολύτεκνους που πήγαν στο Υπουργείο δεν καταλαβαίνω τι ρωτάτε. Εάν μου πήραν την άδεια; Όχι δεν μου την πήραν. Και πως να τους το απαγορεύσω; Η Δημοκρατία δεν ασκείται με απαγορεύσεις αλλά με επιχειρήματα, κι εσείς δεν μου έχετε δώσει κανένα αυτό το δίμηνο για να μπορέσω να σας υποστηρίξω. .


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις