Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 23 και 24 Μαίου 2015 στην Πάτρα

H πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακο...

Τι αξίζει να δείτε και να απολαύσετε στο θέατρο, την ζωγραφική και τη μουσική

Γεμάτο από εκδηλώσεις είναι το σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαίου 2015 στην Πάτρα και το thebest.gr έκανε μία επιλογή από τις παραστάσεις και event που έχουν προγραμματιστεί και αξίζει να παρακολουθήσετε.

Ξεκινώντας από θέατρο, στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου το σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί η παράσταση «Bloom» από την ομάδα Cheek-Bones σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη των AbOvo Γιάννη Σαρακατσάνη. Πρόκειται για συμπαραγωγή με το BIOS της Αθήνας και παίζουν οι Εύη Δόβελου και Αγγέλικα Σταυροπούλου. Την μουσική έχει γράψει η νεαρή ταλαντούχα μουσικός Σμαράγδα Αλεξανδρή (Sma RagDa) που κατάγεται από την Πάτρα. Στις 21.30 το βράδυ.

Στο Επίκεντρο+ στη Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου το Σάββατο στις 11.30 το πρωί και την Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Αίσωπος + Αδελφοί Γκριμμ = παιχνίδι» με τους Χριστίνα Δενδρινού, Μαρία Μπρανίδου και Κωνσταντίνο Δανίκα.

Το Σάββατο 23/5 στις 21.30 στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων θα παιχθεί η παράσταση «Κλυταιμνήστρα – Είσαι ευτυχισμένος τώρα κύριε Αγαμέμνων». Πρόκειται για την γνωστή τραγωδία σε σύγχρονο κείμενο της Christine Brückner και σκηνοθεσία των Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach με ερμηνεύτρια την γνωστή ηθοποιό Ευαγγελία Βαλσαμά. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι η Έφη Funck – μετάφραση, Francoise Dangon – κοστούμια, Xρυσιής Stronghof – σκηνικά και Μηνάς Εμμανουήλ – επιμέλεια ήχου.

H παράσταση «Οδύσσεια – Πατάρι Project» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας για ένα διήμερο, το σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαίου 2015 στις 21.30, μετά από πρόσκληση – μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πέντε ηθοποιοί σε μια πλατφόρμα 1Χ1,60 διηγούνται την πιο πολυταξιδεμένη ιστορία 75 εκατοστά πάνω από τη γη. H σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Πάσχου και παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου.

Στο Λιθογραφείον θα πάρει σειρά στη συνέχεια από την Κυριακή 24/5 στις 21.30 η παράσταση «Η καθαρίστρια του lifestyle» με την Φανή Παλιούρα και από τις 27 έως τις 29 Μαίου 2015 η πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση «Ο Ληστής» με τον Πασχάλη Τσαρούχα σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη.

Στο Πάνθεον στην Δημ. Γούναρη και Κανακάρη θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Μαίου στις 12 το μεσημέρι και στις 18.30 το απόγευμα, το αγαπημένο παραμύθι «Ο Τζακ και η Φασολιά» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Χάρη Σώζου. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Μυτιληναίος, Κατερίνα Καστάνη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Σοφία Ντουμάνη, Ανάργυρος Βαζαίος και η Κατερίνα Χιντηράκη.

Από συναυλίες αυτή την Κυριακή 24 Μαίου μετά τις 21.30 στο μπαρ – ρέστωραντ Ακρωτήρι στο Ρίο θα εμφανιστεί live το δημοφιλές και αγαπητό συγκρότημα στη νεολαία Onirama με επικεφαλής τον ερμηνευτή Θοδωρή Μαραντίνη.

Στο Ευοί Ευάν στην οδό Σώμερσετ στο Ρίο την Κυριακή μετά τις 22.00 θα παίξουν live οι Βasenezmen (Μπάμπης Παπαδόπουλος – κιθάρα και Χρήστος Γερμένογλου – ντραμς).

Ακόμα στο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου την Κυριακή στις 21.00 θα γίνει συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του ιστορικού μουσικού σωματείου της Πατραικής Μαντολινάτας με έργα σύγχρονων ξένων συνθετών όπως Υ. Κuwahara, C. Mandonico, D. Hackner, κ.α.

Επίσης την Κυριακή 24/5 στις 20.30 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο η χορωδία και ορχήστρα του Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι από τα τάνγκο του χθες στα τάνγκο του σήμερα με κομμάτια Πιατσόλα αλλά και Σουγιούλ, Θάνου Μικρούτσικου, κ.α.

Από εκθέσεις συνεχίζεται η ομαδική έκθεση κεραμικής με έργα 9 δημιουργών στον Παλίσσανδρο στο κάτω μέρος της Ερμού αλλά και η έκθεση «Καθ’ Οδόν» των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας Ηδύφως στην Αγορά Αργύρη (θα διαρκέσει έως το Σάββατο 30 Μαίου 2015).

Επίσης η Φωτογραφική Λέσχη Ηδύφως στο πλαίσιο των Ημερών Φωτογραφίας 2015 και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας παρουσιάζει μία σημαντική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφικόν Πρακτορείον Δ.Α. Χαρισιάδη, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Μαιζώνος. Η έκθεση ολοκληρώνεται το Σάββατο 23/5 και αξίζει να την προλάβετε.

Θα κλείσουμε με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 11.30 το πρωί το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» στην οδό Κολοκοτρώνη 34 όπου θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου «Οι μαγεμένες κόρες του Κάστρου» από την συγγραφέα Ιωάννα Μαρία Γιακουμάκη.

Να μην ξεχάσουμε και τις εκδηλώσεις των Επτανησιακών συλλόγων Πάτρας το Σάββατο στις 20.00 στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων (στον προαύλιο χώρο), με χορευτικά από το τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και συναυλία της Λαικής Ορχήστρας του Δήμου καθώς και το μουσικοχορευτικό ταξίδι στις μελωδίες του τάνγκο του Μπουένος Άιρες στις 21.30 του Σαββάτου στο Επίκεντρο+. Επί σκηνής θα εμφανιστεί το διάσημο ντουέτο Fabian Salas και Lola Diaz. Την παράσταση αυτή χοροθεάτρου παρουσιάζει η Patras Tango Academia.

 

Η Ευαγγελία Βαλσαμά.

Η Ευαγγελία Βαλσαμά.

Η Ευαγγελία Βαλσαμά.

Σκηνή από την παράσταση Bloom (Mπλουμ) στο Αct.

Σκηνή από την παράσταση Bloom (Mπλουμ) στο Αct.

Σκηνή από την παράσταση Bloom (Mπλουμ) στο Αct.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture