Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλα όσα είδαμε στον 2ο ημιτελικό της 60ης Eurovision στη Βιέννη – Εντυπωσιακή η παρουσίαση του Σουηδικού κομματιού

Όλα όσα είδαμε στον 2ο ημιτελικό της 60η...

Μπράβο και στην Κύπρο και τον συμπαθή Γιάννη Καραγιάννη από την Λεμεσό που προκρίθηκε

Την Πέμπτη 21 Μαίου 2015 παρακολουθήσαμε τον 2ο ημιτελικό του 60ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision όπου συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων προκρίθηκαν οι 10, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την ήρεμη, αξιοπρεπή μπαλάντα «One thing I should ‘ve have done» και τον Γιάννη Καραγιάννη.

Η Κύπρος διαγωνίστηκε στην 15η θέση και διακρίθηκε για την μελωδικότητα και λιτότητα της, γεγονός που προφανώς εκτιμήθηκε κι έτσι το κομμάτι πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 23 Μαίου 2015.

Έτσι φέτος θα είναι στον τελικό τόσο η Ελλάδα με το «One Last Breath» και την Μαρία Έλενα Κυριάκου από την Λάρνακα που στον τελικό κληρώθηκε να εμφανιστεί στην 15η θέση μετά την διοργανώτρια Αυστρία και πριν το Μαυροβούνιο, όσο και η Κύπρος που στον τελικό θα εμφανιστεί 11η.

Η τελευταία φορά που οι δύο χώρες ήταν παρέα στον τελικό ήταν το 2012 όταν η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί από το «Aphrodisiac» και την επίσης Κύπρια Ελευθερία Ελευθερίου και η Κύπρος από την Ήβη Αδάμου και το «La, la la».

Στον 2ο ημιτελικό απ’ όσο είδαμε, υπήρχαν πολύ καλύτερα τραγούδια από τον 1ο ημιτελικό και έμειναν εκτός τελικού και αξιόλογες συμμετοχές όπως το ζευγάρι από την Τσεχία Marta Jandová και Václav Noid Bárta. Μάλιστα η Μάρτα προς το τέλος του τραγουδιού έβγαλε και πέταξε τα παπούτσια της με τον σχολιαστή Γιώργο Καπουτζίδη (θα σχολιάσει για την μετάδοση της ΝΕΡΙΤ και τον τελικό του Σαββάτου μαζί με την Μαρία Κοζάκου όπως και στους ημιτελικούς) να λέει με χιούμορ «ας ελπίσουμε να μην τους δώσουν τα παπούτσια στο χέρι και οι τηλεθεατές»!

Πέρασαν εκτός από την Κύπρο που η αλήθεια είναι πως λογιζόταν αουτσάιντερ, τα φαβορί Σουηδία (τι απίστευτη σκηνοθεσία είχε αυτό το τραγούδι με κινούμενα σχέδια – γραφικά που συνδυάζονταν έξοχα με τον χαρισματικό ερμηνευτή Μανς Ζέμερλοου), Σλοβενία με την τραγουδίστρια με τα ακουστικά στο κεφάλι, Νορβηγία με ένα μάλλον σκοτεινό – μελαγχολικό κομμάτι όπως σχολιάστηκε, Αζερμπαιτζάν με την «Ώρα του λύκου» Σουηδικής παραγωγής με πολύ καλό ερμηνευτή τον Elnur Huseynov και το κεφάτο Ισραήλ με το «Golden boy» με πέντε χορευτές να πλαισιώνουν τον πιτσιρικά Nadav.

Επίσης προκρίθηκαν η Πολωνία με την 35χρονη ερμηνεύτρια Μόνικα Κουζίνσκα που τα τελευταία 9 χρόνια λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, που ερμήνευσε την μπαλάντα «In the name of love», η Λιθουανία που άνοιξε τον διαγωνισμό και έδωσε χρώμα και κέφι ενώ το ντουέτο των ερμηνευτών φιλήθηκε και επί σκηνής δύο φορές, η ιδιαίτερη εμφάνιση (πολύ θεατράλε και ωραία φωνή) της Λετονίας με την Αμινάτα που έχει και ρίζες καταγωγής από την Αφρική και το έθνικ Μαυροβούνιο με τον Knez που θύμιζε είναι αλήθεια κάτι από Ζέλικο Ζοκζίμοβιτς.

Παρακολουθώντας τον 2ο ημιτελικό αισθανθήκαμε ότι ενδεχομένως στους προκριθέντες να κρύβεται και ο πιθανός νικητής της φετινής Eurovision.

Bέβαια δεν ξεχνάμε την Ιταλία με τους τρεις νεαρούς τενόρους Ιl Volo και το «Grande Amore» που μάλιστα την βραδιά του τελικού θα τραγουδήσουν 27οι και τελευταίοι, γεγονός που σημαίνει πως η εντύπωση από το κομμάτι τους θα είναι πολύ φρέσκια. Τον τελικό θα ανοίξει η Σλοβενία.

Eπίσης στον τελικό συμμετέχει και η Αυστραλία για 1η φορά στην ιστορία του θεσμού, κατ' εξαίρεση, με τον Guy Sebastian και συγκαταλέγεται στα φαβορί (θα εμφανιστεί 12η).

Η περσινή νικήτρια Κοντσίτα εμφανίστηκε και στον 2ο ημιτελικό και σε ένα σημείο παρομοίασε με χιούμορ το green room όπου κάθονταν οι καλλιτέχνες με σαλόνι ομορφιάς!

Δεν πέρασαν στον τελικό η Ιρλανδία που τελευταία πατώνει συνεχώς, η Μάλτα αν και είχε συμπαθητικό κομμάτι, η Ισλανδία με μία χαριτωμένη πιτσιρίκα που μάλλον «νιαούριζε» παρά τραγουδούσε, το Σαν Μαρίνο με δύο πολύ νέα παιδιά, η Πορτογαλία, η Τσεχία που προείπαμε και η Ελβετία!

*Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από το επίσημο σάιτ της Γιουροβίζιον, eurovision.tv.

Πολλοί Πατρινοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και τον 2ο ημιτελικό από τις τηλεοράσεις τους.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η "Golden Boy" παρέα του Ισραήλ.

Η "Golden Boy" παρέα του Ισραήλ.

Η "Golden Boy" παρέα του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture