Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Εκδήλωση στην Πάτρα για τον παγκοσμίου φήμης ερευνητή Γιάννη Ιωαννίδη

Εκδήλωση στην Πάτρα για τον παγκοσμίου φ...

Αυτή την Κυριακή στην Αγορά Αργύρη στις 19.00

Σύμφωνα με την έγκυρη πανεπιστημιακή επιθεώρηση European of Clinical Investigation, ανάμεσα στους 400 καλύτερους ερευνητές βρίσκονται πέντε (5) Έλληνες.

Δύο εξ' αυτών, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Χρούσσος θα βρίσκονται στην πόλη της Πάτρας, αυτή την Κυριακή 24 Μαίου 2015 στην Αγορά Αργύρη στην Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη στις 19.00 το απόγευμα, για την παρουσίαση του βιβλίου "Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ" που έχει γράψει ο κ. Ιωαννίδης.

Στην εκδήλωση θα κάνει την προσφώνηση η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών και εφήβων με Αυτισμό Θωμάς Γκορίλας.

Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής εκδήλωσης

Ξενοφών Βερύκιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Ποιητής

Συμεών Σταμπουλού, Νεοελληνιστής και ο Γιώργος Αριστηνός, Συγγραφέας.

Μεγάλη τιμή για την πόλη της Πάτρας και τον πνευματικό της κόσμο περιποιεί η παρουσία του κυρίου Ιωαννίδη. Είναι μία ευκαιρία για κάθε πολίτη της Πάτρας να ακούσει τον παγκόσμιο αυτόν Έλληνα εκπρόσωπο της διανόησης και να του σφίξει το χέρι.

Όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση - ανακοίνωση, «σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους να έρθετε στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, πάνω από το κεντρικό ΚΤΕΛ, την Κυριακή 24/5/2015 και ώρα 19.00 να τον απολαύσουμε, να του σφίξουμε το χέρι και να του αποδώσουμε την τιμή που του πρέπει. Η είσοδος είναι ελεύθερη φυσικά.  Ο λόγος του ερχομού του είναι πολύ σημαντικός και ενδιαφέρει όλο το πανελλήνιο!

Θα μας μιλήσει για ένα σπάνιο και διαφορετικής χροιάς πόνημά του, το θαυμάσιο βιβλίο του, με τίτλο “Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ”. Μην σας ξενίζει ο τίτλος, το περιεχόμενό του είναι πολύ ενδιαφέρον!

Πραγματεύεται την Ομήρου Οδύσεια από άλλη πλευρά, μια και επισημαίνει την ανόητη πλαστογραφία κάποιων δήθεν διεθνών πνευματικών νάνων, που μεταλάττουν τον Έλληνα Μέγα Οδυσσέα της Ιθάκης σε … Ούτιν (!) κάποιο ανδρείκελο και όχι σοφό ηγέτη, ατρόμητο, θαρραλέο και ακατάβλητο Έλληνα ήρωα!

Δεν θα σας δώσω άλλες πληροφορίες για το θαυμάσιο σύγγραμμα, θα τις ακούσετε την Κυριακή! Εκεί θα πάρετε μια γεύση από του πως στηλιτεύει ο συγγραφέας εδώ, την κατάντια κάποιων άνανδρων χαμερπών ραψωδών και υμνωδών, που δε σηκωθήκανε ποτέ από το αναπηρικό τους καρεκλάκι … με τα αλουμινένια υποπόδια και που δεν είχαν ταξιδέψει πουθενά και ποτέ και … τώρα πλέον του είχαν αλλάξει μέχρι και το όνομα!

Για όσες και όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, ο Dr. Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C. F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στην σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα. Το προηγούμενο βιβλίο του, η Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο, συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των ετήσιων βραβείων του Αναγνώστη».

 

Στη φωτ. ο Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής της εκδήλωσης.

Στη φωτ. ο Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής τ...

Στη φωτ. ο Γιώργος Χρούσσος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View