Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι ΠΟΠ Οίνοι της Αχαΐας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Fancy Food της Νέας Υόρκης!

Οι ΠΟΠ Οίνοι της Αχαΐας στην Διεθνή Έκθε...

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα από το Υπουργείο και υλοποιείται από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Αχαΐας υπέβαλε στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης) πρόταση για την προβολή και την προώθηση των ΠΟΠ οίνων της Αχαΐας, η οποία και εκρίθηκε.

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων τους προηγούμενους μήνες (εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης) και παρά την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου Αχαίας από τον περασμένο Νοέμβριο του 2014 , η σχετική σύμβαση υπεγράφει από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις 27/4/2015 και παρελήφθη στις 7/5/2015.

Το Επιμελητήριο Αχαϊας, έλαβε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Επιμελητηρίου τη διαβεβαίωση ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με καλά αποτελέσματα και αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση, παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα υλοποίησης (καταληκτική ημερομηνία δράσεων 30 Ιουλίου 2015).

Σήμερα μετά από εντατική εργασία υπάρχει η τελική μορφή του προγράμματος που θα υλοποιηθεί το οποίο και παρουσιάζεται παρακάτω.

Α. Περιγραφή έργου

Το έργο αυτό έχει ως αντικείμενο την προώθηση (4) ΠΟΠ Οίνων του Ν. Αχαΐας, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα κρασιά πρεσβευτές του ελληνικού αμπελώνα, σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο του Αμπελοοινικού Τομέα.

Οι 4 ΠΟΠ οίνοι της Αχαΐας είναι οι εξής:

ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών 
ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών 
ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου Πατρών 
ΠΟΠ Πάτρας

Οι ΠΟΠ Οίνοι Αχαΐας λόγω της ιδιαίτερης ποιότητάς τους και των εξαιρετικών τους χαρακτηριστικών, έχουν κατακτήσει τις διεθνείς αγορές και έχουν κερδίσει την αποδοχή των καταναλωτών σε πολλές χώρες και αρκετές βραβεύσεις.

Είναι προϊόντα που προορίζονται για άμεση κατανάλωση, υπάρχουν για αυτά ευκαιρίες εξαγωγής ή δυνητικές νέες εμπορικές διέξοδοι στις στοχευόμενες τρίτες χώρες και εμφανίζουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος το Επιμελητήριο Αχαΐας πρόκειται να λάβει μέρος στην διεθνή έκθεση Fancy Food στη Νέα Υόρκη από 28 έως 30/6 με τους ΠΟΠ Οίνους της Αχαΐας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών παγκοσμίως με τεράστια επισκεψιμότητα.

Στην εν λόγω έκθεση θα προσκληθούν αγοραστές και ειδικοί του κρασιού.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο που υλοποιείται και στη ουσία η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή των ΠΟΠ οίνων της Αχαΐας και προφανώς είναι απαραίτητη και καθοριστική η δική σας συμμετοχή και υποστήριξη.

Στόχος είναι η προσπάθεια αυτή να διεκδικήσει χρηματοδότηση και τα επόμενα χρόνια και να δει και άλλες αγορές - στόχους και να συμπεριλάβει και τα ΠΓΕ κρασιά της περιοχής μας.

Το Επιμελητήριο Αχαϊας καλεί τους οινοπαραγωγούς οίνου ΠΟΠ της Αχαΐας να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση θεωρώντας ότι αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης του κόσμου του οίνου για τα Αχαϊκά ΠΟΠ κρασιά.

Εως την Δευτέρα 25 Μαΐου το Επιμελητήρηιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν για την συμμετοχή τους καθώς και να έχουν ετοιμάσει τα έγγραφα τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να φύγουν τα κρασιά.

Η ημερομηνία είναι καταλυτική και δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης.

Από κάθε ΠΟΠ ετικέτα θα χρειαστούν 6 φιάλες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά