Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Πάτρα: Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά στο θέατρο act

Πάτρα: Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για πα...

Σάββατο 30 και Κυριακή 31/5

Το θέατρο act και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι σε συνεργασία με την Κορίνα Κοτσίρη, κουκλοπαίχτρια και ηθοποιό, διοργανώνει ένα εικαστικό εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά που συνδυάζει αρμονικά την εικαστική με την θεατρική δημιουργία.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της Κορίνας Κοτσίρη,  που διεξήγαγε δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια  στο Παρίσι για έξι χρόνια σε σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, θα γνωρίσουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών κατασκευής (πηλό, εφημερίδες, αφρολέξ, χρώματα, υφάσματα) και τεχνικές εμψύχωσης και θεατρικής ερμηνείας μιας κούκλας. Θα κατασκευάσουν θεατρικές κούκλες μικρών και μεγάλων διαστάσεων και μέσα από θεατρικά παιχνίδια  και  αυτοσχεδιασμούς θα δημιουργήσουν την δική τους μοναδική παρουσίαση.

Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να παίξουν ανακαλύπτοντας ένα καταπληκτικό εργαλείο

Το εικαστικό εργαστήρι, συνολικής διάρκειας 20 ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε 5 κύκλους 4ωρών και συγκεκριμένα ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα έως το καλοκαίρι, και η υλοποίησή του θα γίνει στο χώρο του θεάτρου act.

Αφορά όλα τα παιδιά από 5 χρονών και πάνω και επιτρέπεται η φυσική παρουσία των συνοδών εφόσον το επιθυμούν.Κάθε κύκλος έχει αυτόνομο περιεχόμενο και θα υπάρχει ειδική τιμή ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που θα επιλεγούν.

Εργαστήριο θεάτρου κούκλας για παιδιά | Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)

Σάββατο 30 και Κυριακή 31/5

Ώρες: Σάββατο 12.00-14.00 και Κυριακή 14.30- 17.00

Κόστος συμμετοχης: 10 ευρώ το κάθε session ανά παιδί, 
Ειδική προσφορά και για τα 5 Σαββατοκύριακα για 2 αδέρφια 15€ ανά session
Ειδική προσφορά και για τα 5 Σαββατοκύριακα (δηλαδή 10 sessions)  80€ (Με προπληρωμή)

Πληροφορίες – συμμετοχές: Κορίνα Κοτσίρη 6977545994 και 6936122263 ([email protected])

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr , thebest.gr, Brainbow, Τέταρτο, newsplus.gr,άρωμα FM, all4fun.gr,tipografeio.gr, presspop.gr,  debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Tag, aquarέλα, οινοποιία Παρπαρούση,  Σπύρος Νάκας-μουσικός οίκος, Δίηχο, everest.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: GALAXY CITY CENTER HOTEL, NoiseBoxStudio, AGORA cafe-bar-restaurant, Πρόσημο: φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

Κορίνα Κοτσίρη | Σκηνογράφος, κουκλοπαίχτρια, performer

Η Κορίνα Κοτσίρη έζησε και εργάστηκε στο Παρίσι για δέκα χρόνια. Δίδαξε την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων και πραγματοποίησε εικαστικά εργαστήρια σε παιδιά και εφήβους σε Κέντρα Νέας Γενιάς (MJC Herblay, MPT Meudon, MPT Youri Gagarine) και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, (CA Bercy, CA Victor Zèles, Association Mom’artre, Mom’Didot κλπ).

Από το 2012 η Κορίνα  εργάστηκε και σε δημοτικά σχολεία του Παρισιού (20eme και 19eme arrondissement) προτείνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα. Πολλές εκθέσεις και παραστάσεις έχουν υλοποιηθεί με μαθητές της. Σήμερα διδάσκει στην Ελληνογαλλική σχολή Άγιος Ιωσήφ, στο Παιχνιδαγωγείο στο Ν. Ψυχικό ενώ συνεργάζεται με δήμους και φορείς.

Μαζί με τον χορογράφο Σπύρο Κουβαρά έχουν ιδρύσει την ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis748, τα έργα της οποίας απευθύνονται σε ενήλικο κοινό ενώ αισθητικά εμπλέκουν τον χορό με τα εικαστικά και κινούνται στα όρια της performance art. Έργα της ομάδας οπως τα « Nova Aetas », « L’Isolement dans un espace Infini » και « You can not enter twice the same river », έχουν παρουσιαστεί σε πλήθος θεάτρων και φεστιβάλ σε Γαλλία, Ελλάδα, Σουηδία και Γερμανία μεταξύ άλλων.

Η Κορίνα Κοτσίρη γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος της σχολής Ακμή στο τμήμα Graphic Design. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής αγωγής, αφήγησης παραμυθιού, και αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο των Αλλαγών και σύγχρονου κουκλοθεάτρου με τον Francisco Brito. Παράλληλα συνεργάστηκε με την ομάδα θεάτρου Merlin δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά.

Το 2004, ακολουθώντας το ενδιαφέρον της για την σχέση σωματικού θεάτρου και αντικειμένου πήγε στο Παρίσι όπου παρακολούθησε το L.E.M (Laboratoire d’Etude du Mouvement) το τμήμα σκηνογραφίας της Ecole International de Théâtre Jacques Lecoq που ειδικέυεται στην δυναμική έρευνα του χώρου και του ρυθμού διαμέσω της πλαστικής έκφρασης. Φοίτησε επίσης στην επαγγελματική σχολή για μαριονετίστες – ηθοποιούς του Παρισιού, Théâtre aux Mains nues, υπό την καθοδήγηση του Alain Recoing και παρακολούθησε επαγγελματικά σεμινάρια και master class με ομάδες σύγχρονου κουκλοθεάτρου όπως Compagnie Turak, Compagnie Aia Duda Paivaet Compagnie La Licorne.

Η Κορινα το 2008 ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Παρίσι κάνοντας μαθήματα σωματικού θεάτρου και σύγχρονης μιμικής με τις ομάδες Théâtre du Mouvement και In Extenso (Claire Heggen et Yves Marc, Catherine Dubois) ενώ διδάσκεται την τεχνική μιμικής Etienne Decroux στην σχολή Hippocampe

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life