Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά στο θέατρο act

Πάτρα: Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τ...

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαϊου

ο θέατρο act και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι διοργανώνουν εργαστήριο σωματικού θεάτρου με εισηγητή τον χορογράφο, χορευτή και physical performer Σπύρο Κουβαρά.

Στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας όπου το σώμα και η κίνηση αποτελούν τα μείζονα σκηνικά εργαλεία του ερμηνευτή -performer. Η κίνηση θα υποκαταστήσει το κείμενο, το ίδιο το ανθρώπινο σώμα θα λειτουργήσει σαν κείμενο, σαν σκηνική και θεατρική παρτιτούρα.

Η προτεινόμενη μέθοδος – η οποία θα στηριχθεί σε βασικές αρχές ανατομίας και φυσιολογίας του σώματος καθώς και σε τεχνικές σωματικού θεάτρου και μοντέρνας μιμικής – εξωτερικευμένη μέσω της ερμηνείας και της δημιουργικότητας του συμμετέχοντα, θα τον οδηγήσει μέχρι την κινησιολογική σύνθεση και την σκηνική performance. Μέσω των προτεινόμενων ασκήσεων και πρακτικών, ο ερμηνευτής θα έρθει πιο κοντά προς την αφηρημένη εικόνα (abstract image) ώστε ο ίδιος, μέσα από την σχέση του σώματος με τον χώρο, μέσα από την σχέση του με τον χρόνο και την δυναμική καθώς και μέσα από τον κινησιολογικό διάλογο με τους άλλους, να εξετάσει τα νοήματα που αποκαλύπτει η κίνηση.

 

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε 7 κύκλους (των 6 ωρών έκαστος) συνολικής διάρκειας 42 ωρών και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες του δρόμου καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την κινησιολογική δραματουργία στο θέατρο. Προηγούμενη κινησιολογική εμπειρία είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 18 άτομα.

 

6ος κύκλος / Μάιος / Παντομίμα και σωματική μιμική

7ος κύκλος / Ιούνιος / Σύνθεση και κινησιολογική γραφή: Performance

Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου| στο θέατρο act

Εισηγητής: Σπύρος Κουβαράς

Διδακτέες Ώρες:

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Απριλίου

ανά κύκλο (14:00-17:00)

 

Συνολική διάρκεια: 7 κύκλοι, 42 ώρες, Φεβρουάριος – Ιούνιος 2015.


Κόστος ανά κύκλο 30 € ανά άτομο ή 160 και για τους 7 κύκλους με δυνατότητα πληρωμής ανα κύκλο και χορήγηση Certificat d’aptitude professionnelle (βεβαίωση παρακολούθησης τύπου master class ) απο τηνCompagnie Synthesis 748 / Spyros Kouvaras

Πληροφορίες: 693 9769081, [email protected], 211 2160258, 6936122263

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ | Χορογράφος, Χορευτής, Physical Performer

 

Ο Σπύρος Κουβαράς γεννήθηκε το 1977 και σπούδασε γραφικές τέχνες και Ιστορία της Τέχνης στην σχολή ΑΚΤΟ ART AND DESIGN στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Μιμικής και Σωματικού Θεάτρου του Παρισιού (Académie Européenne de Théâtre Corporel de Paris - École Magenia), σπούδασε σύγχρονο χορό και κίνηση Laban στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού και παρακολούθησε ετήσια σεμινάρια και master classes με την ομάδα Théâtre du Mouvement.

Εγκατεστημένος στην Γαλλία, ιδρύει στο Παρίσι την ομάδα Synthesis 748 και έχοντας την υποστήριξη του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού (résidences και επιχορηγήσεις) αναπτύσσει τη δική του χορογραφική και κινησιολογική γραφή εστιάζοντας στην σχέση του σύγχρονου χορού και του σωματικού θεάτρου με τα εικαστικά και την φιλοσοφία.

Το 2010, δημιουργεί στο International Visual Theatre στο Παρίσι το « L’Isolement dans un Espace Infini », ένα χορευτικό σόλο 50 λεπτών, (χορογραφία για ένα σώμα και 11 μέτρα σελοφάν) έργο που παρουσιάζεται σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσεία σε Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και Ελλάδα μεταξύ των οποίων και στο θέατρο Απόλλων στην Πάτρα σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ.

Το 2012, πάντα με την υποστήριξη του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού, δημιουργεί το « You cannot enter twice the same river », το πρώτο του video dance project, έργο που αποτελεί μια μελέτη πάνω στην φιλοσοφία του Ηράκλειτου. Το video dance αυτό παρουσιάζεται στο Instants Vidéo στην Μασσαλία, στο Διεθνές Φεστιβάλ video dance της Αθήνας, στην γκαλερί S.Hurts στο Μπουένος Άιρες, και στο Videoart BOX Project Space του Μιλάνου.

Το 2014, ο Σπύρος Κουβαράς δημιουργεί σε συμπαραγωγή με το Espace André Malraux στο Παρίσι το « Nova Aetas », μια χορογραφημένη εγκατάσταση για δύο σώματα και 100 κούτσουρα. Το έργο δημιουργείται με την υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Γαλλικό Ινστιτούτου Αθηνών και παρουσιάζεται σε Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2015, παρουσιάζει στην Πινακοθήκη του Πειραιά την performance « Ο άντρας που βαδίζει στην κολόνα », εμπνεόμενος απο τα γλυπτά του Ο.Ροντέν.

Τον Φεβρουάριο του 2015, η Synthesis 748 σε συμπαραγωγή με την γκαλερί Owl Art Space στην Ακρόπολη θα παρουσιάσουν το OPUS I # Temporality, μια χορογραφική performance του Σπύρου Κουβαρά για την εικαστική τριλογίαΜετροΛόγος. Την ίδια χρονιά η ομάδα θα είναι σε residency στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και θα διοργανώσει το master class σεμινάριο «Χορός, Θέατρο και Εικαστικά: Θεατρικοποίηση μιας εγκατάστασης».

Ο Σπύρος Κουβαράς είναι επιλεγμένο μέλος του πανευρωπαικού δικτύου σύγχρονων καλλιτεχνών Pépinières Européennes και διδάσκει σωματικό θέατρο και χορογραφία-performance στο New York Acting Studio στην Αθήνα και στο Κέντρο Τεχνών του Gif sur Yvette στο Παρίσι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture