Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ολοκληρώνεται το φωτογραφικό ταξίδι του τελευταίου 15νθημερου-Την Κυριακή η απονομή των βραβείων

Πάτρα:Ολοκληρώνεται το φωτογραφικό ταξίδ...

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 8:00 μ.μ.

Το ταξίδι μέσα από τη φωτογραφία πλησιάζει στο τέλος του. Το φεστιβάλ ‘’ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ’’, που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας - “ΗΔΥΦΩΣ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου ολοκληρώνει την μία του φάση με την Τελετή Λήξης – Απονομή Βραβείων Φωτομαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 8:00 μ.μ.

Σε αυτό το διάστημα των 15 ημερών ταξιδέψαμε αρχικά μέσα από το Φωτογραφικό Πρακτορείο του Δ. Α. Χαρισιάδη και είδαμε τοπία, αρχαιότητες, υπαίθρια ζωή και πολλά άλλα, με παρέα μας το Μουσείο Μπενάκη. Επόμενος σταθμός μας ο 4ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας, μέσα από τον οποίο αναζητήσαμε οι ίδιοι τη μάνα, καθ’ οδόν με ένα γράμμα που έλεγε ότι δεν είναι ψευδαίσθηση ότι η μουσική είναι ένα σύμβολο που αφήνει τα ίχνη της σε κάθε δημιουργία.

Επειδή όμως η εποχή μας είναι περίεργη, δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε και από τη Depression Era: Στην εποχή της Ύφεσης και μετά να ξεναγηθούμε στην έκθεση «Καθ’οδόν» των μελών της Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ, ανοίγοντας τα μάτια της ψυχής μας και βλέποντας τον κόσμο γύρω μας, μέσα από το φωτογραφικό φακό. Και δεν μείναμε εκεί φυσικά. Συναντήσαμε τις Αισθητές Παραλληλίες που μας ήρθαν από τη Λειβαδιά και μετά κάναμε μια αναδρομή στους πρώτους φωτογράφους της Πάτρας (1857-1922). Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία Φωτογραφίας Μακράς Έκθεσης και ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον την άποψη του Χρήστου Κοψαχείλη για τη διαφορά του Αυτοπορτρέτου με τη Selfie.

Και κάπου στο ενδιάμεσο η παρέα μας μεγάλωσε και συναντηθήκαμε με το Δήμο Πατρέων, τον ΟΛΠΑ και το Επιμελητήριο Αχαΐας στο Πάρκο Πολιτών στην Ακτή Δυμαίων, για μια φωτογραφική βόλτα κάνοντας το βήμα από τη σκιά στο φως.

Και επειδή ένα ταξίδι αφήνει αναμνήσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό, σας περιμένουμε τη Κυριακή 24 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 8:00 μ.μ. να μοιραστούμε μαζί αυτές τις αναμνήσεις, αλλά και να απονείμουμε τα Βραβεία του Φωτομαραθωνίου και της φωτογραφικής βόλτας «Το βήμα από τη σκιά στο φως».

Στη παρέα μας θα προστεθεί και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, με τους Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα) και Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο) που θα ομορφύνουν τη βραδιά μας σε αυτό το ιδιαίτερο κήπο της πόλης μας, με έργα Mozart, Lehar, Σκαλκώτα και Piazzolla.

Η έκθεση του φωτομαραθωνίου καθώς και η έκθεση «Καθ’οδόν» θα παραμείνουν στην Αγορά Αργύρη μέχρι και τις 30 Μαΐου, ενώ η έκθεση Φωτογραφικό Πρακτορείο του Δ. Α. Χαρισιάδη θα παραμείνει στην Πινακοθήκη μέχρι και τις 13 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture