Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα η νέα ταινία με τον Τζορτζ Κλούνει «Tomorrowland: A World Beyond - Η Χώρα του Αύριο»

Έρχεται στην Πάτρα η νέα ταινία με τον Τ...

Πρόκειται για μία φιλόδοξη παραγωγή επιστημονικής φαντασίας της Disney

«Tomorrowland: A World Beyond - Η Χώρα του Αύριο» τιτλοφορείται η νέα πολυαναμενόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία του 57χρονου Brad Bird, δημιουργού αγαπημένων και επιτυχημένων φιλμ ψηφιακού Animation όπως οι «Απίθανοι» και ο «Ρατατούης».

Η «Χώρα του Αύριο» είναι μία ταινία παραγωγής της Disney και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές για το 2015, όπως διαφημίζεται. Με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή σούπερ σταρ George Clooney που στις 6 Μαίου έκλεισε τα 54 του χρόνια και με σκηνοθέτη τον υπερ-ταλαντούχο Brad Bird και σεναριογράφο τον Damon Lindelof (τηλεοπτική σειρά Lost) η ταινία ανήκει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας και είναι αδιαμφισβήτητα στα πρότυπα της Disney, μία φαντασμαγορική περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, δράση και εκπλήξεις με εντυπωσιακά σκηνικά, ένα παραμυθένιο παράλληλο σύμπαν και απολαυστικές ερμηνείες, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η μοίρα φέρνει κοντά μια έξυπνη, αισιόδοξη έφηβη (στο ρόλο η 25χρονη ανερχόμενη Αμερικανίδα ηθοποιός Βritt Robertson) με έντονες επιστημονικές αναζητήσεις με ένα πρώην παιδί θαύμα και νυν απογοητευμένο, γκριζομάλλη εφευρέτη (Clooney). Οι δυο τους θα αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή καθώς θα αποκαλύψουν τα μυστικά ενός  αινιγματικού μέρους, κάπου στον χώρο και στον χρόνο, που ακούει στο όνομα Η Χώρα του Αύριο (Tomorrowland). Αυτό που καλούνται να κάνουν, θα αλλάξει τον κόσμο και τους ίδιους για πάντα. Μία ιδέα γίνεται ιστορία κι ένα μυστήριο ξετυλίγεται

Το Tomorrowland δημιουργήθηκε από τον Walt Disney ως επιμέρους τμήμα της περίφημης Disneyland το 1955. Ήταν η εποχή που οι Αμερικανοί φαντάζονταν ένα αισιόδοξο μέλλον. Από τότε, η κοινή γνώμη για το μέλλον του κόσμου έγινε πιο σκοτεινή. Ο σκηνοθέτης, Brad Bird ανέφερε σχετικά πως «υπάρχουν δύο τρόποι να κοιτάξεις έναν άδειο καμβά. Ο ένας είναι να δεις το κενό και ο άλλος είναι να δεις τις ανεξάντλητες πιθανότητες. Κι έτσι μου αρέσει να αντικρίζω το μέλλον, γεμάτο δυνατότητες».

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης ενέπνευσε τον σεναριογράφο και παραγωγό Damon Lindelof, οπότε όταν άρχισε να συνθέτει την ιστορία του Tomorrowland αναζήτησε το νόημα αυτού του μέρους και τι θα εκπροσωπεί στην πλοκή. «Ήθελα κάτι που να περιέχει πραγματικά την αισιοδοξία εκείνης της εποχής», σχολιάζει.

Η ιστορία της Χώρας του Αύριο άρχισε με ένα κουτί που είχε την ταμπέλα «1952», το οποίο υποτίθεται ότι βρέθηκε τυχαία στα αρχεία των Disney Studios. Το μυστηριώδες κουτί περιείχε όλα τα εκπληκτικά μοντέλα, τα προσχέδια, τις φωτογραφίες και τις επιστολές που σχετίζονται με τη σύλληψη του Tomorrowland και της παγκόσμιας έκθεσης του 1964. O Lindelof είχε ενθουσιαστεί με αυτή την ανακάλυψη και θυμάται πως «άρχισα να φαντάζομαι ότι τα περιεχόμενα του κουτιού οδηγούσαν σε μία μυστική ιστορία που κανείς δεν ήξερε. Αλλά αν ήταν έτσι, ποια ήταν αυτή η ιστορία; Και η πιο προφανής απάντηση για μένα ήταν ότι υπήρχε πραγματικά ένα μέρος που λέγεται Tomorrowland που δεν ήταν απλώς ένα θεματικό πάρκο, αλλά υπήρχε όντως κάπου».

Ο Lindelof άρχισε να δουλεύει στην ιστορία κάνοντας έρευνα πάνω στην ιστορία της Disney και οδηγήθηκε στην εμπλοκή της Disney στην Παγκόσμια Έκθεση του 1964. «Ο Walt Disney ήταν ένας φουτουριστής» σχολιάζει ο Lindelof. «Ήταν οπτιμιστής. Θεωρούσε την τεχνολογία το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά και για καλύτερη ψυχαγωγία. Για την Παγκόσμια Έκθεση του 1964, κατασκεύασε τρία παιχνίδια για λούνα παρκ, βασισμένα σε πρωτοποριακή χρήση της ρομποτικής».

Η επιτυχία της Παγκόσμιας Έκθεσης επέτρεψε στην Disney να εξασφαλίσει χρήματα για το project της επόμενης χρονιάς, την Πειραματική Πρωτότυπη Κοινότητα του Αύριο (Experimental Prototype Community of Tomorrow). Το όραμα του Disney είχε να κάνει με το μοντέλο μίας πόλης που θα ήταν ένα συνεχές πείραμα πάνω στην αστική ανάπτυξη και οργάνωση. Θα ήταν μία πραγματική Χώρα του Αύριο όπου η τεχνολογία θα δημιουργούσε το τέλειο περιβάλλον διαβίωσης. Ο Walt Disney πέθανε πριν να τη χτίσει και η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να στήσει αυτή την πόλη χωρίς τη συμβολή του. Η ιδέα αυτής υποδειγματικής κοινότητας μετατράπηκε σε δύο μικρές περιοχές για κατοικίες για τους υπαλλήλους και τις οικογένειες τους. Το πάρκο αυτό υπάρχει ακόμα και βρίσκεται στη Φλόριντα στην περιοχή Lake Buena Vista. «Ο Walt Disney επινοούσε συνεχώς πράγματα» λέει ο σκηνοθέτης Brad Bird. «Ποτέ του δεν φοβήθηκε να είναι ο πρώτος που κάνει κάτι. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έντυσαν τα κινούμενα σχέδια με χρώμα και ήχο. Η Fantasia είχε στερεοφωνικό ήχο 15 χρόνια πριν οποιαδήποτε άλλη ταινία. Όταν άρχισε να δουλεύει την ιδέα της Disneyland όλοι νόμιζαν ότι είναι τρελός. Η Χώρα του Αύριο εκπροσωπεί ακριβώς αυτό».

«Ο ίδιος συνήθιζε να λέει: δεν κάνω ταινίες για να βγάζω  χρήματα, βγάζω χρήματα για να κάνω ταινίες. Τέλειος τύπος; Όταν βλέπεις πόσα κατάφερε στη ζωή του είναι απίστευτο. Οπότε τον θεωρώ πρωτοπόρο. Λειτουργούσε προληπτικά και είχε θετική άποψη για το μέλλον» προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Η ταινία που είναι μία ακριβή παραγωγή (λέγεται ότι κόστισε κοντά 180 εκατομμύρια δολάρια) θα βγει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 22 Μαίου 2015 και στην Ελλάδα (αναμένεται και στην Πάτρα στα Ster Cinemas) στις 28 Μαίου 2015, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Διάρκεια: 141 λεπτά.

Παίζουν ακόμα η Τζούντι Γκριρ, ο Χιου Λόρι, ο Τιμ Μακγκρόου, κ.α.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture