Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Στον "Έσπερο" στην πλ. Γεωργίου το 2ο Φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου

Στον  "Έσπερο" στην πλ. Γεωργί...

Διοργανωτής είναι ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Επί τα πρόσω"

Ένα Φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου θα διοργανωθεί στην Πάτρα, το επόμενο τριήμερο 28, 29 και 30 Μαίου 2015. Πρόκειται για μία ιδέα που είχε πρωτουλοποιηθεί πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με βασικό διοργανωτή τα μέλη του Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου της Πάτρας επί της οδού Πατρέως «Επί τα πρόσω».

Το 2ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Έσπερου, στην πλατεία Γεωργίου και κύριος στόχος των διοργανωτών είναι «η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων αλλά και η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης».

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ακόμα έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις και προβολές αλλά και λαικορεμπέτικο γλέντι.

Επίσης το Φεστιβάλ θα συμπεριλαμβάνει και ένα ειδικό αφιέρωμα στις γυναίκες Ζαπατίστας και τις πολιτικές κρατούμενες στην Τσιάπας ενώ θα γίνουν συζητήσεις  - παρουσιάσεις για θέματα όπως ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στα πανεπιστήμια,  η οργάνωση του Ισπανικού αναρχικού κινήματος στα προεμφυλιακά χρόνια, η διαδικασία συγκρότησης του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ‘70  και έπειτα, κ.α.

Η εναρκτήρια εκδήλωση την Πέμπτη 28 Μαίου 2015 στις 18.00 θα αφορά στην παρουσίαση του βιβλίου «Από την άμπωτη στην παλίρροια και πάλι πίσω – 3 συζητήσεις για τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και ορισμένες κριτικές σημειώσεις για την προοπτική των ταξικών αγώνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Το βιβλίο εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το Σάββατο 30/5 στις 18.00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Πατησίων και Στουρνάρη γωνία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθεριακή Κουλτούρα με εισηγητή τον Παναγιώτη Καλαμαρά, συγγραφέα του βιβλίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View