Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Sold out οι παραστάσεις Χοροθεάτρου των Fabian Salas και Lola Diaz

Πάτρα: Sold out οι παραστάσεις Χοροθεάτρ...

Αύριο και το Σάββατο στο Επίκεντρο

Sold out είναι και οι δύο παραστάσεις του Χοροθεάατρου «Tango Sueños», με το διάσημο ντουέτο Fabian Salas και Lola Diaz, που  παρουσιάζει η Patras Tango Academia την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου (ώρα 21.30) στο Θέατρο «Επίκεντρο» (Νόρμαν 16).

Το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, αλλά παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί και μια τρίτη παράσταση την προσεχή Κυριακή, αφού το θέατρο έχει προγραμματισμένη εκδήλωση για την ημέρα εκείνη.

Στο χοροθέατρο «Tango Sueños» συμμετέχουν και οι καταξιωμένοι Πατρινοί χορευτές Ειρήνη Φιλίππου και Βασίλης Ντούκας, καθώς επίσης και η Χορευτική Ομάδα της Patras Tango Academia.

Η ξεχωριστή αυτή παράσταση, αναδεικνύει την ιστορία ενός άντρα και μίας γυναίκας: Η αγάπη τους, ο βίαιος συναισθηματικά αποχωρισμός τους, η απώλεια που βιώνεται μέσα από τις αναμνήσεις, οι σκέψεις, τα όνειρα και η  ελπίδα να ανταμώσουν ξανά, ξεδιπλώνονται με το αυθεντικό «άρωμα» του Αργεντίνικου Tango και την υπογραφή του δάσκαλου των δασκάλων του tango, Fabian Salas και της υπέροχης παρτενέρ του Lola Diaz.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στον χορό και στις μελωδίες του tango του Buenos Aires, επενδυμένο με εξαιρετικές χορογραφίες και επί σκηνής

 

 

Να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου (ώρα 23:30), αμέσως μετά την παράσταση, θα διοργανωθεί Milonga-Tango βραδιά, στο bar-restaurant «Tam Toom» στο Ρίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παράλληλα, συνεχίζονται έως τις 25  Μαΐου, τα μαθήματα Tango που παραδίδουν οι δύο διάσημοι προσκεκλημένοι χορευτές, στους εραστές του Αργεντίνικου χορού, ως εξής:

 

-Σάββατο 23 Μαΐου

Ώρες 15:00-16:30 Ganchos & Voleos: different options & technique

 

-Κυριακή 24 Μαΐου

Ώρες 17:30-19:00 Giros & Enrosques: different options & technique

Ώρες 19:30-21:00 Volcadas: different options & technique

 

-Δευτέρα 25 Μαΐου

Ώρες 18:00-19:30 "Lola's Secrets", Women's Technique

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους χώρους της Patras Tango Academia (Παντανάσσης 20 και Ρήγα Φεραίου). Για πληροφορίες - συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, στα τηλ. 2610/221.510 και 6944/520.207

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

Κάποια λίγα εισιτήρια που θα προκύψουν από ενδεχόμενες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, θα διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου «Επίκεντρο», τις ημέρες των παραστάσεων.

Ωστόσο, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας του κοινού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου (τηλ.2610/461.050)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

 

O Fabian Salas είναι  ένας εκ των διασημότερων χορευτών tango όλων των εποχών, ο δάσκαλος των δασκάλων, ερευνητής και χορογράφος, πολύ γνωστός για την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική προσέγγισή του στο χορό.

 

Γεννήθηκε το 1963 στην πόλη Λα Πλάτα, κοντά στο Μπουένος Άιρες. Σπούδασε Νομικά στην Αργεντινή και στις ΗΠΑ και μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες το 1988, όπου εργάσθηκε ως δικηγόρος και ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής.

 

Το 1992, ο Fabian ξεκίνησε μία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία ως δάσκαλος & χορευτής του tango, ένας από τους πρώτους δασκάλους στην Ιστορία του Tango που ξεκίνησαν τις περιοδείες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους μεταγενέστερους δασκάλους και χορευτές.

 

Το 1995 δημιούργησε μία ομάδα μελέτης και έρευνας, η οποία οδήγησε στην εξέλιξη και ανάπτυξη ενός καινοτόμου τρόπου κατανόησης της διδασκαλίας  και του χορού του tango.

 

Το 1996, ο Fabian συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία "Evita" και ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη ταινία "The Tango Lesson".

Ο Fabian διευθύνει τους οργανισμούς εκπαίδευσης "Cosmotango" & "TangoPal", όπου δημιούργησε μία σειρά διάσημων εκπαιδευτικών videos για την εκμάθηση του Tango. Επίσης, είναι ο διοργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του σημαντικότερου ετήσιου φεστιβάλ Tango στον κόσμο: το CITA (Congreso Internacional de Tango Argentino) στο Μπουένος Άιρες.

 

Τα τελευταία χρόνια, χορεύει με την εξαιρετική χορεύτρια Lola Díaz, η οποία έχει συμμετάσχει σε διάφορες tango παραγωγές, από τις οποίες οι πιο σημαντικές είναι:  “La hora del Tango”, “Nexus” 2007, (Tango y Ballet) of the Clip “Tango Hereje” 2006 κλπ.

 

Η Lola Diaz, με σπουδές τόσο στο μοντέρνο χορό όσο και στο tango συνεχίζει να διδάσκει και να συμμετέχει ως χορεύτρια στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Tango. Υπήρξε δασκάλα σε μία από τις διασημότερες milongas του Buenos Aires την "La Viruta".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View