Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μενέλαος Μυρίλλας: Ο Πατρινός που επαναπροσδιόρισε την πολιτική φωτογραφία

Μενέλαος Μυρίλλας: Ο Πατρινός που επαναπ...

Τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ασχολήθηκαν προσωπικά μαζί του και με το πρακτορείο του Sooc

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο ζωής το φωτογραφικό πρακτορείο Sooc που δημιούργησε επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που επενδύονται πλέον τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και του διαδικτύου. Παρότι το Sooc δεν στοχεύει στην απαραίτητη για το διαδίκτυο ταχύτητα και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την επακόλουθη προχειρότητα που κάποιες φορές χαρακτηρίζει την ιντερνετική δημοσιογραφία, ωστόσο ο Μενέλαος Μυρίλλας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι οι δικές του φωτογραφίες αν και δεν είναι συνήθως αυτές που αρχικά συνοδεύουν ένα ρεπορτάζ είναι όμως σχεδόν πάντα αυτές που το συνοδεύουν στο τέλος της ημέρας. Και αυτό σίγουρα είναι το πιο σημαντικό.

Ξεκίνησε ως φωτογράφος στην εφημερίδα «Ημέρα» της Πάτρας, είναι από το ξεκίνημα του περιοδικού Best συνεργάτης του, και παρότι έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα έντυπα της χρυσής εποχής των περιοδικών, από το Vogue μέχρι το Life&Style, η ευρύτερη αναγνώριση της δουλειάς του ήρθε όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ της επικαιρότητας.

Ίσως επειδή οι φωτογραφίες του, όπως και των συνεργατών του κομίζουν μια άλλη αισθητική, η οποία πλέον αρχίζει να κυριαρχεί, ολοένα και περισσότερα ΜΜΕ εμπιστεύονται τις φωτογραφίες του SOOC, οι οποίες μεταξύ άλλων φιλοξενούνται σχεδόν συνέχεια στα μεγαλύτερα ΜΜΕ διεθνώς όταν αναφέρονται στις τρέχουσες εξελίξεις της Ελλάδας. Ήδη τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ασχολήθηκαν προσωπικά μαζί του προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την επιτυχία του, με εκτενείς συνεντεύξεις, όπως το protothema και το lifo.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight