Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του "Ποντίκου", Ανδρέα Ροντογιάννη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του "Ποντίκο...

Στις 3 το μεσημέρι από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας - Η ταφή στο Διακοπτό

Έντονη θλίψη και συγκίνηση προξένησε το άσχημο μαντάτο του θανάτου του 69χρονου Πατρινού συνταξιούχου εμπορικού αντιπροσώπου Ανδρέα Ροντογιάννη το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαίου 2015.

Ο εκλιπών που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του τα τελευταία χρόνια, δεν το είχε βάλει κάτω και πάλευε καθημερινά γελαστός και αισιόδοξος. Πήγαινε την βόλτα του, στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα, την Παναχαική κάθε δεύτερη Κυριακή και χαιρόταν τα εγγόνια του, το ένα εκ των οποίων είχε και το όνομα του «Αντρίκος».

Ο Ανδρέας Ροντογιάννης, ο «Ποντίκος» όπως χαιδευτικά τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ο «Ρόντος» όπως τον έλεγαν οι στενοί του συγγενείς, υπήρξε ένας άνθρωπος μαχητής. Είχε γεννηθεί το 1946 στην Πάτρα έχοντας καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από το Διακοπτό.

Ήταν παντρεμένος με την Χαρά Ροντογιάννη, το γένος Κουργιαλά και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά την Μαίρη Ροντογιάννη καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας και τον Τάκη Ροντογιάννη τραπεζικό στέλεχος στον όμιλο της Eurobank.

Είχε ευτυχήσει να δει τέσσερα εγγόνια, δύο από την κόρη του Μαίρη και τον σύζυγο της Παναγιώτη και δύο από τον γιο του Τάκη και την σύζυγο του Ελένη. Μάλιστα ο μικρός Ανδρέας του είχε κλέψει όλη την προσοχή και χαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Ροντογιάννης είχε για πάνω από 20 χρόνια εργαστεί ως έμπορος και εμπορικός αντιπρόσωπος παιχνιδιών και είχε την ευθύνη της αντιπροσωπείας της γνωστής και αγαπητής στα παιδιά εταιρείας της Playmobil. Για ένα διάστημα είχε ανοίξει και κατάστημα μαζί με την σύζυγο του Χαρά (επί της Μαιζώνος απέναντι από το παλαιό Αρσάκειο) ενώ ακόμα πάντα μαζί με την γυναίκα του είχαν αναλάβει για λίγο και την λειτουργία του κυλικείου στο ΕΑΚ Δημήτρης Τόφαλος στο Προάστιο.

Για ένα διάστημα είχε διατελέσει και πρόεδρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου του Αετού Πατρών ενώ ήταν και πρώην μέλος της ερασιτεχνικής της Παναχαικής. Υπήρξε γενικά ένθερμος υποστηρικτής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ήταν γέννημα θρέμμα «Παναχαικιώτης» όπως με καμάρι έλεγε. Ακόμα ήταν δραστήριο μέλος στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο της Αγίας Σοφίας.

Στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα ψαλεί και η εξώδιος ακολουθία του στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαίου 2015 ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Διακοπτό, στην Αιγιάλεια.

Η είδηση του θανάτου του πραγματικά προξένησε έντονη συγκίνηση και θλίψη.

Ήταν πριν έξι ακριβώς χρόνια, Μάιο όταν ο Ανδρέας Ροντογιάννης είχε υποβληθεί με επιτυχία σε μία δύσκολη επέμβαση στην καρδιά στο Νοσοκομείο Μητέρα στην Αγ. Παρασκευή στην Αθήνα. Μάλιστα την όλη ιατρική επέμβαση και την τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος στην καρδιά που έγινε με απόλυτη επιτυχία, είχε εποπτεύσει και συντονίσει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ με την επιστημονική ομάδα του.

*Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί δημοσίως να ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση του το 3μελές πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Αμπατζίδη που μετέφερε τον Ανδρέα Ροντογιάννη στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία Βοήθεια» στο Ρίο, όπου παρά τις προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατό να επανέλθει στη ζωή.

(Η φωτ. είναι από το flashstarskaipatras.gr).

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις