Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: "Από ξύλο και ασήμι" -Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Πάτρα: "Από ξύλο και ασήμι" -Π...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την αρχή των παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου “Discover” έκανε η κ. Δήμητρα Παπαναστασοπούλου με το βιβλίο της «Από ξύλο και Ασήμι» των εκδόσεων Διόπτρα.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Βυζαντινό. Για το βιβλίο μίλησαν η  Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου κ’ η κ. Ήρα Ειρήνη Κουρή.

Η κ Αφροδίτη Δημητρακοπούλου παρουσίασε  το πρώτο μέρος του βιβλίου που δένει ιστορία  μυθοπλασία αλλά κ’ αιώνες .

Μα πάνω απ’ όλα ξεκινάει με τους ηρωικούς ιππότες τής Ρόδου που πιστεύουμε ακράδαυτα ότι υπήρξαν πρόσωπα μιας παγκόσμιας ιστορικής διαμάχης .

Η αναφορά της συγγραφέας στην πολιορκία του νησιού από το Σουλεϊμάν τον  Μεγαλοπρεπή το χειμώνα του 1522.Δειχνει τον ηρωισμό των κατοίκων αλλά κ΄ των ιπποτών οι οποίοι ξεπέρασαν τις αντοχές κ΄ έγιναν όλοι τους μεγάλοι ήρωες .

Ο λόγος της  πλούσιος η γλώσσα της  κινηματογραφική κ’ δομημένη με μαεστρία ,που κάθε λέξη ,φράση δείχνει το μοναδικό ταλέντο αλλά κ την δύναμη της έμπνευση που βγαίνει από την γραφή της κ΄ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κ’ καλλιεργεί προσδοκίες και στους πιο ξεχωριστούς και απαιτητικούς βιβλιόφιλους .

Οι ήρωες του πρώτου μέρους δίνουν την σκυτάλη σε αυτούς που έρχονται με τα καραβάνια των δυστυχισμένων προσφύγων από την Μικρά Ασία μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Στο Β’ μέρος του βιβλίου η κ. Ήρα Κουρή μαζί με την συγγραφέα σε διάλογο αναφέρθηκαν στην Ιταλική κατοχή κ΄ την μάχη ανάμεσα στην ορθόδοξη κ’ καθολική εκκλησία τονίζοντας το θέμα το μεταναστευτικό του τότε κ΄ τι συμβαίνει τώρα στην  σύγχρονη εποχή με τα καραβάνια των πονεμένων αυτών ανθρώπων .

Επίσης τόνισαν κ΄ ότι η εκκλησία η ορθόδοξη ήταν εκεί κ΄ στήριξε τους έλληνες του νησιού, ώστε να μην πεισθούν να αλλάξουν την υπηκοότητα τους κ ΄να μείνουν εκεί για να μην αλλάξει εθνικότητα η Ρόδος. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει η άνθηση του έρωτα η μοσχοβολιά της αγάπης ,η Νίκη .

Η  ηρωίδα  βλέπει την άνοιξη να έρχεται πάλι στην ζωή της ,εκείνο το υπέροχο δέσιμο των δυο ιστοριών του βιβλίου αν κ’ έχουν περάσει κοντά τέσσερις αιώνες .

Είναι η εικόνα της Παναγίας που κανείς δεν γνωρίζει που με έξοχο τρόπο η συγγραφέας ,παραθέτοντας ,πραγματικά ιστορικά στοιχεία δένει με την αγάπη της γραφής της το μυθιστόρημα της.

Κομμάτια από το βιβλίο διάβασε τόσο η συγγραφέας του αλλά κ΄ η Αναστασία Παπαδοπούλου της θεατρικής ομάδας "ταξιδευτές της Πρόζας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View