Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο καθηγητής καρδιοθωρακοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Δουγένης στον "Μουσικό Μάιο" της Φιλαρμονικής

Ο καθηγητής καρδιοθωρακοχειρουργικής του...

Θα δώσει μία διάλεξη αυτή την Τετάρτη στις 21.00

Οι εκδηλώσεις του φετινού «Μουσικού Μαϊου» του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών συνεχίζονται και αυτή την Τετάρτη 20 Μαϊου 2015, έχει προγραμματιστεί μία διάλεξη του γνωστού και καταξιωμένου καθηγητή καρδιοθωρακοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Δουγένη.

Ο κ. Δουγένης θα μιλήσει μετά τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας – Ωδείο Πατρών στην Ρ. Φεραίου και Γκότση, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και το θέμα που θα αναπτύξει έχει τίτλο «Σπείρα και τρίγωνα: Όχι μόνο γεωμετρικά σχήματα».

Ο Δημήτρης Δουγένης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978). Υπήρξε ιδρυτής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διορίσθηκε Διευθυντής το 1999, ενώ το 2001 εκλέχτηκε Καθηγητής στο ίδιο αντικείμενο.

Έχει δημοσιεύσει άνω των 120 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με διεθνή απήχηση άνω των 1250 βιβλιογραφικών αναφορών. Ο κ. Δουγένης υπήρξε πρόεδρος της “Ομάδας Καρδιοχειρουργικής” της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για 2 χρόνια και είναι συνεκδότης σε 2 διεθνή περιοδικά και στην συντακτική επιτροπή άλλων 2. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (2006-2010) και αιρετός περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της “Επιτροπής έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων.

Έχει λάβει διάφορα Ελληνικά και διεθνή Βραβεία, ενώ έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Παιδείας (ΓΓΕΤ) με τη διάκριση της “Αριστείας” για το κλινικοερευνητικό του έργο στη χειρουργική της θωρακικής αορτής.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View