Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ψωμί απο ξυλόφουρνο όπως παλιά -Δύο πατρινοί φούρνοι επιμένουν παραδοσιακά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ψωμί απο ξυλόφουρνο όπως παλιά -Δύο πατρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι κι αν είναι πιο κοπιαστικό; Δείτε ποιοι συνεχίζουν την παράδοση

Τι κι αν είναι πιο κοπιαστικό; Δύο ξυλόφουρνοι συνεχίζουν την παράδοση και ζεσταίνονται με τις ώρες για να φθάσουν στην κατάλληλη θερμοκρασία και να ψήσουν το ψωμί όπως παλιά. Οπως έφθανε στο τραπέζι του παππού μας και της γιαγιάς μας.
Στην Λόντου παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο ένας ξυλόφουρνος που έψησε ψωμί για πρώτη φορά το 1910.

Σήμερα στα χέρια της 4ης κατα σειρά γενιάς, δύο αδέλφια, ο Μάρκος και ο Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος ψήνουν υπομονετικά το ψωμί της ημέρα στον ξυλόφουρνο της οικογένειας.

Μια παραδοσιακή επιχείρηση και δυο νέοι άνθρωποι που συνεχίζουν κόντρα στους υπερσύγχρονους φούρνους εν έτει 2015 και προσφέρουν το ψωμί της ημέρας στους πελάτες τους, έτσι όπως το έψηναν οι γονείς, οι παππούδες και οι προπαππουδες τους.

Στην Άνω Πόλη και στα Εβραιομνήματα ένας άλλος ξυλόφουρνος του κ. Γιώργου Μανωλόπουλου στέκει σε αυτό το σημείο από το 1923. Αν εξαιρέσει κανείς την προετοιμασία για να πιάσουν φωτιά τα ξύλα, η οποία γίνεται με σύστημα καύσης και πέλετ κατα τα άλλα ο φούρνος ανάβει με ξύλα. Τα οποία ο κ. Μανωλόπουλος έχει μαζεμένα στον χώρο του φούρνου και καίει όσα χρειάζονται κάθε φορά.

Οσο για τη γεύση του ψωμιού απο ξυλόφουρνο. Αυτό δεν μπορούμε να σας το μεταφέρουμε μέσα απο το άρθρο. Θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight