Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Aπόψε από την Κοινο-Τοπία προβολή της βραβευμένης ταινίας "Εξιλέωση"

Aπόψε από την Κοινο-Τοπία προβολή της βρ...

Στο στέκι της Κοινο-Τοπίας στην Παντανάσσης και Μαιζώνος

Με μία εξαιρετική κινηματογραφική ταινία, την «Εξιλέωση - Atonement» ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών «Ημερολόγιο ταινιών» από την Eταιρεία Κοινωνικής δράσης και πολιτισμού «Κοινο-τοπία» σήμερα Τετάρτη 13 Μαϊου 2015, στον χώρο της Κοινο-Τοπίας (Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης).

Πρόκειται για μία αξιόλογη πολεμική, αισθηματική ταινία, Βρετανικής παραγωγής 2007, σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ και σε σενάριο του Κρίστοφερ Χάμπτον. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ίαν ΜακΓιούαν. Πρωταγωνιστούν η Κίρα Νάιτλι, ο Τζέιμς ΜακΑβόι, η Σαόρσι Ρόναν και οι Ρομόλα Γκαράι και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Ένα νεαρό κορίτσι που θέλει να γίνει συγγραφέας, κάνει ένα τρομερό λάθος, το οποίο επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Συνεπώς, συνεχίζει τη ζωή της ψάχνοντας εξιλέωση.

Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία και στις 7 Δεκεμβρίου 2007 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Απέσπασε πολύ καλά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έλαβε και 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Ταινίας, κερδίζοντας εκείνο της Καλύτερης Μουσικής για το μουσικό σκορ του Ντάριο Μαρινέλλι.

Η ταινία μας μεταφέρει σ’ ένα καλοκαίρι του 1935. Η 13χρονη Μπραϊόνι Τάλις παρακολουθεί με ζήλια το φλερτ ανάμεσα στη μεγαλύτερη αδελφή της και το γιο της οικογενειακής τους οικονόμου, στο πλούσιο αριστοκρατικό τους σπίτι. Όταν θα τον κατηγορήσει άδικα για βιασμό, οι ζωές όλων θα ανατραπούν δραματικά.

Η «Εξιλέωση» έχει αποσπάσει και την Χρυσή Σφαίρα –Golden Globe καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης μουσικής, κ.ά.

* Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές στις 17.30 το απόγευμα και στις 20.00 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Τη διοργάνωση της κινηματογραφικής προβολής και τη συζήτηση με το κοινό συντονίζουν οι Παναγιώτης Καρώνης και Κ. Κυριακόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture