Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Να μπει τέλος στην διαπλοκή των ΜΜΕ

Νίκος Νικολόπουλος: Να μπει τέλος στην δ...

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό

Μετά το τέλος της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, στην οποία απάντησε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, με θέμα : «Οι υπόγειες διαδρομές των ολιγαρχών στα κανάλια της διαπλοκής των τηλεοπτικών σταθμών», ο Βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Νίκος  Νικολόπουλος

 

«Το θέμα της συγκεκριμένης επίκαιρης ερώτησης είναι ευθύ και σαφές: Παρά την πεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, και προσωπικά του Πρωθυπουργού, ότι το τρίγωνο της αμαρτίας, μεταξύ πολιτικών, τραπεζιτών και μιντιαρχών θα πάψει να υπάρχει και ο χώρος των μέσων ενημέρωσης θα καθαρίσει, κάποιοι λένε πως το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών πάει πίσω, ουσιαστικά παραπέμπεται στις καλένδες.

 

Είναι έτσι, λοιπόν;  Αληθεύει η φημολογία ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω σε ένα ζήτημα που υπήρξε βασική προεκλογική της  εξαγγελία; Αν ναι, γιατί;

Αν όχι, πως και πότε θα προχωρήσει το ζήτημα με τις άδειες, αλλά και κάθε άλλη κυβερνητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην καθαρότητα του χώρου των μέσων ενημέρωσης και στην πάταξη της τριγωνικής διαπλοκής που επί πολλά χρόνια λυμαίνεται τον τόπο.

 

Σε πρόσφατη ερώτησή μου, τον Φεβρουάριο, για τα θαλασσοδάνεια κάποιων μέσων ενημέρωσης, ο Υπουργός, κ. Νικολούδης ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση και ότι ο ίδιος, παρέπεμψε τα στοιχεία που έθετα στην ερώτηση, υπόψιν του Εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

 

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να σας πω όμως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός ή μία κυβέρνηση παραπέμπει στοιχεία και υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Και για κάποια από αυτά, απαντήσεις δεν έχουμε πάρει ακόμα.

 

Επιτρέψτε μου επίσης να προσθέσω ότι η μία κυβέρνηση που επιθυμεί να βάλει το νυστέρι και να καθαρίσει ένα καρκίνωμα στην χώρα, προχωράει γρήγορα και αποφασιστικά στη δημιουργία πολιτικών και νομοθετικών πλαισίων που να αποτρέπουν την μετάσταση των καρκινωμάτων . Και αυτό μπορεί να συμβαίνει παράλληλα με την δικαστική διερεύνηση υποθέσεων του παρελθόντος.

 

Όσα λέω, παρακαλώ να μην εκληφθούν ως παραμικρή αιχμή εις βάρος του κ. Νικολούδη, τον οποίο σέβομαι απόλυτα και πιστεύω ότι θα επιτελέσει καίριο έργο στην θέση που τον ορίσατε. Απλώς εκτιμώ ότι το ζήτημα είναι ουσιώδες, ακανθώδες και απαιτεί συνολική πολιτική ευθύνη και δράση από την κυβέρνηση, της οποίας επικεφαλής είστε εσείς.

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η νέα κυβέρνηση δεν έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό μόνο να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και να διασώσει την πλειοψηφία από τον κοινωνικό Καιάδα.

 

Έλαβε επίσης εντολή να αλλάξει αυτή την χώρα, σπάζοντας όλα τα «κακά σπυριά» της Ελλάδας που χρεοκόπησε. Και αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας που χρεοκόπησε είναι τα υπερχρεωμένα μίντια που συντηρούν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές και φθαρμένες πολιτικές χάρη στην – κακώς εννοούμενη και τουλάχιστον ύποπτη – γενναιοδωρία τραπεζιτών.

 

Δεν είναι στιγμή λοιπόν να μπει ένα τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο; Δεν πρέπει, επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες να καταλάβουν ότι οι νόμοι ισχύουν το ίδιο για όλους;  Πώς είναι δυνατόν, την ίδια ώρα που ένας φουκαριάρης επαγγελματίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει ελάχιστη ρευστότητα από τις τράπεζες, κάποια μέσα ενημέρωσης, που μάλιστα είναι ζημιογόνα, να μπορούν να παίρνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

 

Πότε θα δουν το φως της δημοσιότητας όλες οι αποφάσεις χορήγησης δανείων σε μέσα ενημέρωσης ή σε θυγατρικές εταιρείες τους και πότε θα μάθουμε σε τι ύψος φτάνουν τα «κόκκινα δάνεια» καναλιών και άλλων μέσων;  Οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι τι χρωστάνε στο κράτος;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, αποτελούν ουσιώδη ζητήματα δικαιοσύνης, μα και δημοκρατίας. Και ασφαλώς, κάθε παρανομία που έχει γίνει, πρέπει να συναντήσει τον φυσικό δικαστή της.

 

Επιπλέον όμως, η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος σε αυτό το «πάρτι διαπλοκής και διαφθοράς». Και ο τρόπος είναι ένας: Με γενναίες και μεγάλες πολιτικές αποφάσεις!

 

Αισθάνομαι πως δεν γίνεται να ζητάμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τους Έλληνες, όταν επιτρέπουμε σε εκείνους για τους οποίους πάντοτε «λεφτά υπήρχαν» να εξακολουθούν να δρουν ελεύθερα και μάλιστα, να παριστάνουν τους τιμητές και τους κριτές των πάντων.

 

Αισθάνομαι πως η σημερινή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει ένα τεράστιο χρέος απέναντι στην αληθινή και πραγματικά αδέσμευτη δημοσιογραφία, απέναντι στα περήφανα μέσα ενημέρωσης της επαρχίας που επιβιώνουν με ελάχιστα μέσα αλλά τηρώντας απαράβατες αρχές και δεοντολογία, και γενικώς απέναντι σε κάθε πραγματικό υπηρέτη της ενημέρωσης αυτού του τόπου.

 

Έχει χρέος όμως να αναδείξει και την καθαρή επιχειρηματικότητα και να επιβάλλει την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με όρους διαφάνειας και ισονομίας, προς όφελος της κοινωνίας των πραγματικών αγωνιστών και όχι βέβαια, των… ελέω Θεού μπαταξήδων!

 

Πιστεύω ότι εάν η κυβέρνηση θελήσει να ψάξει βαθιά, θα βρει πραγματικό… θησαυρό. Και ο ελληνικός λαός θα καταλάβει γιατί έχει πληρώσει τόσα και τόσα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και για ποιο λόγο κάποιοι τον… τάιζαν τόσο μνημονιακό «μαρούλι» όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Με το “δεξί” η ώρα του Πρωθυπουργού ακόμα και με την κυβέρνηση της αριστεράς .https://youtu.be/MRz7IjA-GiU»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις