Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όνειρο θερινής νυκτός το σιδηροδρομικό τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα; Τι προβλέπεται να γίνει

Όνειρο θερινής νυκτός το σιδηροδρομικό τ...

Αναζητούνται πόροι

Στα τέλη του 2015 ολοκληρώνονται οι μελέτες αναβάθμισης στο σιδηροδρομικό τμήμα της Δυτικής Πελοποννήσου που περιλαμβάνει το Πάτρα-Πύργος-Αλφειός-Κυπαρρισία-Καλαμάτα. Αυτό αναφέρει έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που έχει το ypodomes.com και προσκομίστηκε στη Βουλή για απάντηση ερώτησης του Βουλευτή Κωνσταντίνο Τζαβάρα.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, μετά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την δημοπράτηση του έργου και εφόσον βρεθούν οι πόροι, τότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση. Αυτό όμως είναι εφικτό; Στην πραγματικότητα ακόμα και αν αναζητηθουν μάλλον είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν καθώς το πακέτο των έργων υποδομών του ΣΕΣ 2014-2020 είναι πολύ περιορισμένο και υπάρχουν άλλα σιδηροδρομικά έργα που προηγούνται στο σχεδιασμό (ολοκλήρωση ΠΑΘΕΠ, ηλεκτροκίνηση Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου, αναβάθμιση Στρυμόνας-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο κ.α).

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Από το 2008 εγκρίθηκε η χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής από την ΕΕ για τις μελέτες κανονικοποίησης, βελτίωσης και αναβάθμισης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Αλφειός-Ολυμπία και Αλφειός-Κυπαρρισία-Καλαμάτα με 20,9εκ.ευρώ με 50%.

Οι μελέτες συμβασιοποιήθηκαν το 2014 με 2 ξεχωριστούς διαγωνισμούς και τώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΜ 2014-2025


Δεν φαίνεται όμως το ΣΠΕΜ 2014-2025 να έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα με το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών που περιλαμβάνει όλα τα έργα μεταφορών μέχρι το 2025, μεταξύ των οποίων και σιδηροδρομικά το μόνο έργο που περιλαμβάνεται προς υλοποίηση είναι η αναβάθμιση του τμήματος από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαγιά με ένα μικρό ποσό της τάξεως ων 6εκ.ευρώ και αφορά τη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας.

Σε ότι αφορά το δυτικό τμήμα του σιδηρόδρομου με τα σημερινά δεδομένα και αν δεν προκύψει κάτι δραματικά διαφορετικό, θα το δούμε να υλοποιείται σε μία δεκαετία το λιγότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα:Πού θα κάνει στάση ο προαστιακός όταν θα φτάνει μέχρι την Κ. Αχαΐα - Η επέκταση του το πρώτο έργο που θα μπει στο ΣΕΣ

Πάτρα: Στάση και στο Ακταίο κάνει πλέον ο Προαστιακός

Προαστιακός: Η Πάτρα δείχνει τον δρόμο

To thebest.gr πάει βόλτα με τον Προαστιακό- Όταν ο φακός επιβιβάζεται στο αγαπημένο τρενάκι της Πάτρας

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις