Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέος υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

Νέος υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνη...

Πρώην εισαγγελέας

Υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα στον τομέα της Διαφάνειας, θα ορκιστεί, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι γνωστή η άριστη σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί υπουργίας του οποίου είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει ήδη από τις 18/3/2015 τον τομέα της διαφάνειας, ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι θα ήταν γενικός γραμματέας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει οριστεί ο Κωστής Παπαϊωάννου (με θητεία στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Θεωρείται όμως δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες αυτές θα διαχωριστούν και τον τομέα Διαφάνειας θα αναλάβει πλέον ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Θυμίζουμε εδώ ότι επί των ημερών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας είχε κλείσει ο φάκελος του σκανδάλου των υποκλοπών με μοναδική κατηγορία το πλημμέλημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και ο φάκελος με τις απαγωγές των Πακιστανών.

Τέλος, ήταν ο εισαγγελέας επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση κατασκοπίας, σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, που κατέληξε τελικά στην αθώωση του επιχειρηματία, ενώ την ίδια περίοδο ανανεώθηκε και η θητεία του (για έναν χρόνο) ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις