Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται ο Σταύρος Μπένος στην Πάτρα στις 11 και 12 Μαίου 2015

Έρχεται ο Σταύρος Μπένος στην Πάτρα στις...
Μαρτάτος Tάκης

Θα μιλήσει στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και θα επισκεφθεί το Ρωμαικό στάδιο στην Ηφαίστου

Ο Σταύρος Μπένος αναμένεται να έρθει στην Πάτρα στις 11 και 12 Μαίου 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Μπένος θα πραγματοποιήσει μία ομιλία στις 11 Μαίου στις 19.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας με θέμα την μαγεία και δυναμική των συνεργειών και συνεργασιών φορέων ενώ την επόμενη μέρα, την Τρίτη στις 11 το πρωί θα βρεθεί στον χώρο του Ρωμαικού σταδίου (ιπποδρομίου) στον πεζόδρομο της Ηφαίστου.

Αναμένεται να λάβει χώρα και ένα μικρό τελετουργικό στο πλαίσιο της "υιοθέτησης" του υπέροχου και σημαντικής αρχαιολογικής σημασίας χώρου του Ρωμαικού σταδίου της Πάτρας που έχει ανασκαφεί και τμήμα του έχει έρθει στην επιφάνεια, από την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα».

Ο Σταύρος Μπένος έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα στις 30 Δεκεμβρίου 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας ως:

Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004, Β΄ Αθήνας 2004-2007) και Υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και ως Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, "ότι υπάρχει γύρω σας είναι όλες οι μεγάλες στιγμές της δημόσιας ζωής μου. Οι μεγάλοι σταθμοί - Σεισμός Καλαμάτας, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΔΙΑΖΩΜΑ και οι μεγάλες μου αγάπες -Δημόσια Διοίκηση, Πολιτισμός Περιβάλλον.

Ύστερα από τριάντα χρόνια στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας ζωής, τώρα ζω ίσως την πιο γοητευτική εμπειρία μου μέσα από την Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ". Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκολληθείς από τους μηχανισμούς της εξουσίας. Νιώθεις όμως μία απέραντη ικανοποίηση και ιερή ανασφάλεια, όταν προετοιμάζεσαι για ένα νέο ταξίδι που δεν ξέρεις πως και που θα σε πάει. Τι ωραίο αίσθημα όμως να υπάρχει ο στόχος που σε κινητοποιεί και σε οδηγεί!

Και όσο ευκρινής είναι ο στόχος -η ανάδειξη δηλαδή όλων των αρχαίων θεάτρων της χώρας- τόσο αστάθμητη είναι η πορεία. Δρόμος προς το στόχο δεν υπάρχει. Τον δρόμο τον χαράζουμε καθώς περπατάμε".

Ο κ. Μπένος έρχεται καλεσμένος στην Πάτρα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Στον χώρο του Ρωμαικού σταδίου της Πάτρας θα λάβει χώρα και ένα μικρό δρώμενο από μαθητές σχολείου.

Στόχος είναι μελλοντικά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή και ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου της Πάτρας ώστε να είναι επισκέψιμος και από τους τουρίστες αλλά και να γίνουν αν θα είναι δυνατόν και πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα στο σημείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture