Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα νοσηρά εγκλήματα που συντάραξαν- Από το Αλεποχώρι, τον Δουρή και την φόνισσα της Ηλείας, μέχρι τον αποκεφαλισμό της Σαντορίνης

Τα νοσηρά εγκλήματα που συντάραξαν- Από ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ιστορίες ασύλληπτης φρίκης- Παιδοκτόνοι και σατανικοί εραστές που άφησαν εποχή

Η Ελλάδα, αλλά και η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, έχουν ¨παγώσει" από εγκλήματα τα οποία διαφεύγουν ακόμη και της πλέον αρρωστημένης φαντασίας και εγκαθιστούν τους δράστες στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπινων τεράτων.

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί για τα περισσότερα από αυτά. Ποιά απάντηση άλλωστε μπορείς να πάρεις από ένα τέρας που τεμάχισε το ίδιο του το παιδί; Πάμε να θυμηθούμε τα εγκλήματα που ξεπέρασαν τον κοινό νου, συγκλόνισαν την χώρα και τα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων θα είναι πάντα ταυτόσημα της φρικαλεότητας και της απέχθειας.

ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Στις 9  Ιουλίου  του 2013, μια 31χρονη τοξικομανής στο Αλεποχώρι Αχαίας, σκότωσε το τριών μηνών αγοράκι της και στη συνέχεια το έβαλε στην κατάψυξη προκειμένου να μην επέλθει σήψη στο σώμα του μωρού και να μην αντιληφθεί αμέσως την πράξη της ο 49χρονος σύζυγός της ο οποίος  είχε επίσης εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Αυτό το πρωτοφανές έγκλημα συγκλόνισε όχι μόνο το Αλεποχώρι, ένα μικρό χωριό με περίπου 30 κατοίκους κοντά στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Η γυναίκα   υπό την επήρεια των ναρκωτικών  κτύπησε το τρίμηνο μωρό της «με τα χέρια της» όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις αναφορές της ίδιας, όταν ύστερα από λίγες ώρες αντελήφθη ότι το παιδί της ήταν νεκρό το έβαλε μέσα στην κατάψυξη για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη της. Ετσι όταν την Τρίτη το πρωί γύρισε ο σύζυγός της εκείνη είχε τοποθετήσει το άψυχο σώμα του μωρού στην κούνια, προκειμένου να τον ξεγελάσει και να πιστέψει ότι πέθανε τότε από παθολογικά αίτια.

Όπως ανέφερε η  ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί του Σαββάτου η γυναίκα «χτύπησε με τα χέρια της δυο φόρες το μωρό στο κεφάλι και στη συνέχεια το έριξε στον ξύλινο πάτο του παρκοκρέββατου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει την επόμενη μέρα το πρωί».

Τη στιγμή εκείνη στο σπίτι ήταν και τα άλλα δυο παιδιά της, δυο δίδυμα αγόρια ηλικίας 16 μηνών τα οποία  παραδόθηκαν προσωρινά σε εθελοντικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ

Στις αρχές του Μαϊου του  2013 προκάλεσε σοκ  στο πανελλήνιο η σύλληψη ενός ζευγαριού από την Πάτρα που κατηγορείτο ότι βίαζε επί χρόνια τα παιδιά του. Ο πατέρας-τέρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχθηκε ότι βίαζε τις κόρες του, ενώ η μάνα ότι ερχόταν σε ερωτική επαφή με το γιο της για να τον κάνει... άνδρα.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκιση των δύο γονιών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση,  ο πατέρας δεν  είχε διακορεύσει τα παιδιά, όμως προφανώς είχε  προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους, ενώ προσπάθησε να βιάσει τη μεγαλύτερη από τις κόρες του. Ο ίδιος πάντως ομολόγησε στους αστυνομικούς πως βίαζε και τις δύο κόρες του.

Ο 15χρονος γιος ερχόταν σε ερωτική επαφή με την ίδια του τη μητέρα καθ' υπόδειξη του πατέρα του, η οποία το δεχόταν, μη μπορώντας, όπως υποστηρίζει, να κάνει αλλιώς, γιατί φοβόταν τον άνδρα της, ο οποίος έβγαινε εκτός εαυτού όταν έπινε.

Συγκλονιστικό, όμως, είναι, αυτό που φαίρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν τη ρώτησαν γιατί το έκανες:  «Ηθελα να κάνω άνδρα το γιο μου και για αυτό έκανα ό,τι έκανα», ανέφερε.

Οι ίδιοι οι γονείς έχουν παραδεχθεί πως έκαναν αυτές τις απεχθείς πράξεις στα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 17, 15 και 12 χρονών, ενώ έχουν και ένα μικρότερο ηλικίας μόλις 8 ετών.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΔΟΥΡΗ

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1993 ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς, ο μικρός Νίκος άργησε να επιστρέψει στο σπίτι, κάνοντας τους γονείς του και τα έξι αδέλφια του να ανησυχήσουν.

Οι γονείς του απευθύνθηκαν  στην αστυνομία και αμέσως αστυνομικοί γείτονες, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας άρχισαν να ψάχνουν  την περιοχή.

Τελικά ο Μανώλης Δουρής μαζί με ένα γιο του βρήκαν το παιδί νεκρό και κακοποιημένο, κρυμμένο στο μαντρότοιχο μιας αλάνας, κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης ανέφερε στο πόρισμά του ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα, αφού πρώτα το είχε βιάσει. Ακολούθησαν σκηνές τραγωδίας. Ο πατέρας θρηνούσε σπαρακτικά για το χαμό του παιδιού του και ορκιζόταν να εκδικηθεί το φονιά, κατασυγκινώντας το πανελλήνιο που συμπαρίστατο στο δράμα του. Στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω κάτω.  Ο Μανώλης Δουρής συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημά του.

Οι αντιφάσεις στην κατάθεση του και το γεγονός ότι βρήκε ο ίδιος το πτώμα σε ένα μέρος που μόνο κάποιος που ήξερε, θα έψαχνε, έκαναν τους αστυνομικούς να τον υποψιαστούν.  «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε», είπε ο παιδοκτόνος στην ομολογία του.

Η κοινή γνώμη τον χαρακτήρισε  «ανθρωπόμορφο τέρας» και «κτήνος», και απαιτούσε την παραδειγματική τιμωρία του. Ο ίδιος αργότερα ισχυρίστηκε ότι έπασχε από μια ασθένεια που του προκαλούσε κρίσεις και του θόλωνε το μυαλό.  Κατηγόρησε τη γυναίκα του και εμφανιζόταν αβέβαιος για το αν είχε διαπράξει ή όχι το έγκλημα. «Αν το έκανα εγώ να τιμωρηθώ», μονολογούσε ενώ απευθυνόμενος στη σύζυγό του είπε: «Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες μαζί με τον εραστή σου με τον οποίο σκοτώσατε το Νίκο».

Η αποστροφή προς το πρόσωπό του ήταν τέτοια, που κανείς συνήγορος δεν ήθελε να τον υπερασπιστεί. Έτσι το κράτος διόρισε τον δικηγόρο Βασίλη Καρύδη.

Ο συνήγορός του, μελετώντας την υπόθεση, κατέληξε στον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος ήταν αθώος. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν στοιχεία που ενίσχυαν τους ισχυρισμούς του. Στο άψυχο σώμα του αγοριού, στον πρωκτό και το στόμα, βρέθηκαν τρίχες γεννητικών οργάνων που δεν ανήκαν στον Μανώλη Δουρή.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης που ερεύνησε το θέμα δήλωσε στην Ελευθεροτυπία: «από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης των εγκληματολογικών εργαστηρίων μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω η ταυτότητα του δολοφόνου του παιδιού. Μπορεί άλλος να είναι ο βιαστής κι άλλος ο δολοφόνος».

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε ο Βασίλης Καρύδης για τον πελάτη του, δεν έγινε.  Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο Δουρής ήταν αθώος. Ο Δουρής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση, άρχισαν οι αντιδράσεις των κρατούμενων.  Οι αρχές αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας, όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για την κράτησή του. Κατά τη μεταγωγή του, ο Δουρής ξυλοκοπήθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Όταν κατέβηκε από την κλούβα το πρόσωπο του ήταν αλλοιωμένο. Στη διαδρομή κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996  ο Μανώλης Δουρής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί στις φυλακές της Τρίπολης. Οι φύλακες τον βρήκαν κρεμασμένο με το καλώδιο της τηλεόρασης.

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

Ήταν Ιούλιος του  1996 όταν ο Απόστολος Κοσμάς χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι τον πρωτότοκο γιο του και τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα του  με την κουκούλα του αυτοκινήτου, το φόρτωσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε στον Κάλαμο.

Εκεί, σε ένα λάκκο οικοδομής, πέταξε το πτώμα και του έβαλε φωτιά. Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο 54χρονος ξαναπήγε στο σημείο και τεμάχισε με πριόνι το μισοκαμένο πτώμα σε 11 κομμάτια.

Τη στιγμή που έβαζε τα μέλη σε σακούλες με σκοπό να τα πετάξει σε χωματερή, συνελήφθη από αστυνομικούς. Είχε γίνει αντιληπτός από περαστικό.

«Δεν άντεχα να σας βλέπω να υποφέρετε. Τον σκότωσα για να σας λυτρώσω» είπε. Η οικογένεια ζούσε μια συνεχή τραγωδία εξαιτίας του ψυχικά άρρωστου παιδιού της. Ο πατέρας αποφάσισε να δώσει τέλος με τον πιο φρικτό τρόπο.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, όπου είχε τη στήριξη της οικογένειάς του, είπε: «Παίρνει τις σταγόνες του. Είναι καλύτερα. Δεν ήθελα να τον κλείσω σε ψυχιατρείο, δεν το άντεχα. Τον βάζω σε διάφορες δουλειές γνωστών μου. Φεύγει. Αγοράζει χασίς. Χειροτερεύει. Χτυπούσε τη μητέρα του. Αποφασίζουμε να τον πάμε στο Αιγινήτειο. Δεν γίνεται. Ο γιατρός φοβάται για τη ζωή του παιδιού».

Παρά την επιμονή των ειδικών αλλά και της αστυνομίας για εγκλεισμό του νεαρού σε κλινική, οι γονείς αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να τον κρατήσουν στο σπίτι. Αυτό, υποστήριξαν αρκετοί, ότι ήταν και το μοιραίο λάθος τους. Την ημέρα του φόνου, ο νεαρός βρισκόταν σε κρίση. Φώναζε στον πατέρα του και του ζητούσε χρήματα για να αγοράσει όπλα. «Αν μέχρι να γυρίσω δεν μου έχεις βρει λεφτά για όπλα, θα σε σκοτώσω»....

Ο Απόστολος Κοσμάς στην απολογία του στο δικαστήριο αναφέρθηκε στην περίοδο που ο γιος του είχε αρχίσει να χειροτερεύει: «Παίρνει τις σταγόνες του. Είναι καλύτερα. Δεν ήθελα να τον κλείσω σε ψυχιατρείο, δεν το άντεχα. Τον βάζω σε διάφορες δουλειές γνωστών μου. Φεύγει. Αγοράζει χασίς. Χειροτερεύει. Χτυπούσε τη μητέρα του. Αποφασίζουμε να τον πάμε στο Αιγινήτειο. Δεν γίνεται. Ο γιατρός φοβάται για τη ζωή του παιδιού». Παρά την επιμονή των ειδικών αλλά και της αστυνομίας για εγκλεισμό του νεαρού σε κλινική, οι γονείς αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να τον κρατήσουν στο σπίτι. Αυτό, υποστήριξαν αρκετοί, ότι ήταν και το μοιραίο λάθος τους. Την ημέρα του φόνου, ο νεαρός βρισκόταν σε κρίση. Φώναζε στον πατέρα του και του ζητούσε χρήματα για να αγοράσει όπλα. «Αν μέχρι να γυρίσω δεν μου έχεις βρει λεφτά για όπλα, θα σε σκοτώσω»....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/apostolos-kosmas-o-pateras-pou-skotose-me-tsekouri-ton-schizofreni-gio-tou-gia-na-ton-litrosi-apo-ti-asthenia-ton-stirixan-i-gineka-ke-i-dio-gii-tou/Ο Απόστολος Κοσμάς στην απολογία του στο δικαστήριο αναφέρθηκε στην περίοδο που ο γιος του είχε αρχίσει να χειροτερεύει: «Παίρνει τις σταγόνες του. Είναι καλύτερα. Δεν ήθελα να τον κλείσω σε ψυχιατρείο, δεν το άντεχα. Τον βάζω σε διάφορες δουλειές γνωστών μου. Φεύγει. Αγοράζει χασίς. Χειροτερεύει. Χτυπούσε τη μητέρα του. Αποφασίζουμε να τον πάμε στο Αιγινήτειο. Δεν γίνεται. Ο γιατρός φοβάται για τη ζωή του παιδιού». Παρά την επιμονή των ειδικών αλλά και της αστυνομίας για εγκλεισμό του νεαρού σε κλινική, οι γονείς αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να τον κρατήσουν στο σπίτι. Αυτό, υποστήριξαν αρκετοί, ότι ήταν και το μοιραίο λάθος τους. Την ημέρα του φόνου, ο νεαρός βρισκόταν σε κρίση. Φώναζε στον πατέρα του και του ζητούσε χρήματα για να αγοράσει όπλα. «Αν μέχρι να γυρίσω δεν μου έχεις βρει λεφτά για όπλα, θα σε σκοτώσω»....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/apostolos-kosmas-o-pateras-pou-skotose-me-tsekouri-ton-schizofreni-gio-tou-gia-na-ton-litrosi-apo-ti-asthenia-ton-stirixan-i-gineka-ke-i-dio-gii-tou/

 

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ - Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το 1972 ο Βασίλης Λυμπέρης περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στο σπίτι του, στο Χαλάνδρι, ενώ ήταν μέσα η εν διαστάσει σύζυγος του, η πεθερά του και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Η πρώην σύζυγος του λίγο πριν πεθάνει αποκάλυψε την φρίκη.

Στο δικαστήριο εκείνος είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε πως αυτό το βράδυ μέσα στο σπίτι ήταν και τα παιδιά του. «Αν δεν με πιστεύετε να με εκτελέσετε αυτήν τη στιγμή», φέρεται να είχε πει. Και τον εκτέλεσαν… Πρόκειται για τον τελευταίο θανατοποινίτη που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Η εκτέλεσή του (Ηράκλειο, 25 Αυγούστου 1972) ήταν η τελευταία που έλαβε χώρα εντός του ελληνικού εδάφους, καθώς η θανατική ποινή από το 1974 και μετά δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι την κατάργησή της με νόμο το 1994 και συνταγματικά το 2001.

Ο 27χρονος Λυμπέρης καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, καθώς κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο της Αθήνας ένοχος με την κατηγορία ότι έκαψε ζωντανούς:
Την εν διαστάσει σύζυγό του Βασιλική Λυμπέρη, 24 ετών
Την πεθερά του Αντιγόνη Μάρκου, 55 ετών
Την κόρη του Παναγιώτα Λυμπέρη, 2 ετών
Τον γιο του Γιώργο Λυμπέρη, ενός έτους

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου 1972 στο σπίτι των θυμάτων στο Χαλάνδρι, ενώ ο δράστης είχε και τρεις φίλους του συνεργούς στο έγκλημα. Τα τρία από τα θύματά του ξεψύχησαν ακαριαία, ενώ η σύζυγός του μερικές ώρες αργότερα.
Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας (6 Μαΐου 1972) ο Λυμπέρης καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο (για καθένα από τα θύματα ξεχωριστά), όπως και ο ένας εκ των συνεργών του (ο 18χρονος Παύλος Αγγελόπουλος), ενώ οι υπόλοιποι δύο καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές.

ΗΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΗΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ

Το Φεβρουάριο του 1997, η 48χρονη Παναγιώτα Τσιφρικά, από το Κακοτάρι Ηλείας,  μητέρα πέντε παιδιών, δηλητηριάζει την 22χρονη κόρη της Κωνσταντίνα, έγκυο 9 μηνών, γιατί δεν άντεχε την ντροπή, επειδή η κόρη της ήταν ανύπαντρη.
«Η Κωστούλα με ξεφτίλισε. Επρεπε να ξεπλύνω την ντροπή και ζητώ η κοινωνία και ο Θεός να με συγχωρήσουν», είπε στην απολογία της.
Το Κακουργιοδικείο Ζακύνθου, το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς κρίνει ένοχη την Παναγιώτα Τσιφρικά για ανθρωποκτονία και βίαιη διακοπή κύησης, επιβάλλοντας σε αυτήν φυλάκιση 10 ετών και 6 μηνών, την ελάχιστη των ποινών, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κάνει όμως δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, με αποτέλεσμα η Τσιφρικά να αφεθεί ελεύθερη, μέχρι να γίνει η δίκη της στο Εφετείο.
Στο δικαστήριο η Τσιφρικά υποστήριξε ότι ποτέ δεν ομολόγησε το φονικό και ότι η αστυνομία την ανάγκασε να γράψει όλα αυτά, ενώ ιχυρίστηκε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΣΚΟΥΡΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

Τον Σεπτέμβριο του 1994 ο 43χρονος αγρότης Νικόλαος Δημόπουλος σκοτώνει με τσεκούρι το 16χρονο γιο του Γιώργο, την ώρα που κοιμόταν, στη Λευκάδα Φθιώτιδας. Το έγκλημα έγινε γιατί ο νεαρός έκανε παρατήρηση στον πατέρα του, ζητώντας του να σταματήσει να πίνει και να μεθάει. Ο δράστης αρνήθηκε να απολογηθεί και δεν μίλησε ποτέ για την ανατριχιαστική πράξη του.

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΟΥ

Τον Απρίλιο του '96 ο Κώστας Ματσούκας, 35 χρόνων, μικροπωλητής, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κάτοικος Αγρινίου, πυροβολεί και σκοτώνει μπροστά στα μάτια του αστυνομικού διευθυντή, του αντιδημάρχου Αγρινίου και ενός φίλου του, τον 5χρονο γιο του Γιάννη. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, αλλά τραυματίστηκε ελαφρά.
Ο δράστης μόλις μαθαίνει ότι το παιδί του έχει πεθάνει, καταρρέει και φωνάζει ότι το έκανε για να εκδικηθεί τη φίλη του με την οποία είχε αποκτήσει το παιδί και η οποία δεν του έδινε την επιμέλειά του.


ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕΧΙΔΗ

Τον Μάιο του 1996 ο  φοιτητής Θεολογίας Θεόφιλος Σεχίδης σκότωσε στη Θάσο τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του, τη γιαγιά του και τον θείο του.

Την ίδια ημέρα εξαφανίστηκαν και τα  πέντε μέλη της οικογένειας του Θεόφιλου Σεχίδη. Ο 55χρονος πατέρας του Δημήτρης,  η 48χρονη μητέρα του Μαρία, η 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, η 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα, καθώς και ο 58χρονος θείος του, αδελφός του πατέρα του, Βασίλης Σεχίδης.

Η σύζυγος του τελευταίου, Ελένη Σεχίδη, μόνιμη κάτοικος Βελγίου, δήλωσε στις ελληνικές αστυνομικές αρχές ότι ο σύζυγός της δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της από τις 19 Μαΐου.

Τότε, ο Θεόφιλος Σεχίδης ήταν 24 χρόνων και φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής.

Ο πατέρας του, Δημήτρης, εργαζόταν ως δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο της Κεραμωτής, απέναντι από το νησί της Θάσου, ενώ η μητέρα του, Μαρία, ήταν νοικοκυρά. Η μεγαλύτερη αδελφή του, Ερμιόνη, έπασχε από σχιζοφρένεια.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, ο Θεόφιλος ισχυριζόταν, όπως είχε πει και στη θεία του, ότι ο μεν θείος του είχε μεταβεί στην Ιταλία, τα δε υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του στη Γερμανία, στην οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν μόνιμα.

Τελικά, ύστερα από μέρεςο Θεόφιλος ομολόγησε ότι στις 19 και στις 20 Μαΐου είχε σκοτώσει τους γονείς, την αδελφή, τη γιαγιά και τον θείο του και είχε πετάξει τα τεμαχισμένα πτώματά τους σε χωματερή της Καβάλας.

«Σκότωσα τα θύματά μου αμυνόμενος. Υπήρξε οικογενειακή συνομωσία. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δε μου ‘λεγαν την αλήθεια», υποστήριξε στην αστυνομία, μετά από ημέρες και πολλαπλές καταθέσεις.

 

Ο ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΠΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

 

Ένα από τα πιο   ειδεχθή εγκλήματα ήταν εκείνο που αποκαλύφθηκε στις 24 Ιουνίου 1987, όταν ένας ρακοσυλλέκτης ανακάλυψε στην οδό Αιλιανού, στα Πατήσια, μέσα σε νάιλον σακούλες τα κομμάτια μιας 18χρονης κοπέλας. Το κεφάλι της εντοπίστηκε σε άλλο σημείο, στην οδό Πιπίνου. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα επρόκειτο για τη Ζωή Γαρμάνη, την οποία σκότωσε και τεμάχισε ο 27χρονος τότε σύζυγός της, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ Παναγιώτης Φραντζής.

Ο Παναγιώτης Φραντζής υποστήριξε ότι έσπρωξε τη γυναίκα του και αυτή χτύπησε σε ένα έπιπλο. Μετά την τεμάχισε σε δεκάδες κομμάτια στο λουτρό. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και σήμερα είναι ελεύθερος...

BHMA 17-9-13

Στις 25 Ιουνίου του 1987 σε κάδο σκουπιδιών στα Κάτω Πατήσια ρακοσυλλέκτης βρίσκει δεκαέξι ανθρώπινα μέλη. Η 18χρονη Ζωή Γαρμανή είχε τεμαχιστεί από τον σύζυγό της έπειτα από έντονη λογομαχία. Το κεφάλι της βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου. Ο σύζυγός της Παναγιώτης Φραντζής, τότε 27χρονος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ, υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε τραυματιστεί έπειτα από έντονο καβγά. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η παθολογική ζήλια. Με σύνεργα ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί από τις 3.30 μέχρι τις 7.00 το πρωί τεμάχισε το άψυχο κορμί της. Το 2005, έπειτα από 18 χρόνια κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα παιδί.

«Espresso Κυριακή, Σεπτέμβριος 1, 2013

Εμφανίζεται φωτογραφία του πατέρα της Ζωής Γαρμανή. Δίπλα σε μορφή crawl περνάνε τα ακόλουθα: «Ο δολοφόνος γειτνίαζε με το Λύκειο, που φοιτούσε η κόρη μου. Η κόρη μου εκμυστηρεύτηκε τη γνωριμία στη μητέρα της όταν παραθερίζαμε στη Ναύπακτο. Ο νέος θέλησε να με γνωρίσει. Εγώ αρνήθηκα 2-3 φορές αλλά κατόπιν τον δέχτηκα. Μετά από πιέσεις, μας επισκέφθηκε μαζί με τους γονείς του στο σπίτι μας. Έδωσα τη συγκατάθεσή μου για γάμο, πράγμα για το οποίο αισθάνομαι τώρα τύψεις

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙ ΜΑΡΙ ΣΚΑΛΙ

"Ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Όταν μου είπε πως θα χωρίζαμε, λίγες ημέρες πριν παντρευτούμε, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου", είχε πει ο 23χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο ναυτικός που δολοφόνησε την 30χρονη Ελληνοαμερικανίδα Τζούλι Μαρί Σκάλι.

Στις 8 Ιανουαρίου 1999 ο Σκιαδόπουλος στραγγάλισε το πρώην μοντέλο, έκοψε το κεφάλι, έβαλε το σώμα σε μια βαλίτσα και το πέταξε σε λίμνη της Καβάλας. Εκοψε το κεφάλι της αρραβωνιαστικιάς του με πριόνι, επειδή δεν χωρούσε στη βαλίτσα, και το πέταξε για να μη βρεθεί ποτέ. Χαρακτηριστικό του σφοδρού έρωτα που έτρεφε για την Αμερικανίδα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι παράτησε την καριέρα του, για να εξασκήσει το επάγγελμα του οδηγού ταξί, ώστε να είναι συνεχώς κοντά της.

Eπί 18 μέρες ο μηχανικός του εμπορικού ναυτικού προσπαθούσε να κρύψει το φοβερό του έγκλημα. Μάλιστα, έβγαινε τότε στα τηλεοπτικά κανάλια από το κέντρο της Αθήνας και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η φρικιαστική δολοφονία μιας νεαρής δασκάλας που έβαψε με αίμα τη Σαντορίνη και είχε δράστη τον σύζυγό της, έναν 31χρονο μάγειρα,  σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2008 και έφησε άναυδο το πανελλήνιο. Όλα συνέβησαν περίπου την ώρα που οι επισκέπτες θαύμαζαν το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. Σε κατάσταση αμόκ ο νεαρός άνδρας σκότωσε την άτυχη 25χρονη, αποκεφάλισε το πτώμα της και στη συνέχεια με απίστευτη ψυχραιμία περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του νησιού προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό σε όσους τον συναντούσαν.

Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα στο χωριό Βουρβούλος. Γείτονες τηλεφώνησαν στην αστυνομία και είπαν ότι στο σπίτι στο οποίο διέμεναν ο Θανάσης Αρβανίτης και η σύζυγός του Αδαμαντία Κάρκαλη γινόταν άγριος καβγάς.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ήταν η πρώτη φορά, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η κοπέλα απέφευγε να βγαίνει από το σπίτι της για να μη φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον άντρα της. Οι δυο τους,  είχαν παντρευτεί πριν από περίπου ένα χρόνο με πολιτικό γάμο. Η άτυχη εκπαιδευτικός καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν σε σχολείο του Ακρωτηρίου Σαντορίνης, ενώ ο 31χρονος από την Αλεξανδρούπολη δούλευε ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι.

Λίγα λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία ο 31χρονος, σε κατάσταση αμόκ, πέταξε έξω από το σπίτι αποκεφαλισμένο το σκύλο της κοπέλας. Στη συνέχεια δολοφόνησε την 25χρονη και αφού την αποκεφάλισε βγήκε στην αυλή κρατώντας το κομμένο κεφάλι. Είχε διανύσει μια απόσταση περίπου 800 μέτρων όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Στο ένα περιπολικό ήταν ανθυπαστυνόμος που δεν είχε μαζί του το όπλο του κι ένας αρχιφύλακας, ενώ στο άλλο ήταν τρεις άοπλοι δόκιμοι. Ο δράστης προσποιήθηκε ότι θα παραδοθεί και ξάπλωσε στο έδαφος. Ακολούθως όμως επιτέθηκε στον αρχιφύλακα που πήγε να τον συλλάβει και τον τραυμάτισε με το μαχαίρι στο στόμα.

Ο αρχιφύλακας τον πυροβόλησε δύο φορές πετυχαίνοντάς τον στο θώρακα. Παρ’ όλα αυτά, ο δράστης κατάφερε να μπει στο ένα περιπολικό (πετώντας παράλληλα το κομμένο κεφάλι στο δεύτερο αυτοκίνητο), στο οποίο οι αστυνομικοί είχαν αφήσει τα κλειδιά στη μίζα πιστεύοντας ότι ο 31χρονος είναι νεκρός. Μετά την επιβίβασή του στο περιπολικό ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε προς τα Φηρά. Λόγω της μεγάλης αιμορραγίας έχασε σταδιακά τις αισθήσεις του, με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί μ’ ένα μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο 26χρονες γιατροί (η Ανδριανή Νερουλά και η Καλλιόπη Στράκα) που έκαναν το αγροτικό τους στο Κέντρο Υγείας Θήρας.

Τελικά, ο φονιάς συνελήφθη όταν δύο περιπολικά εμβόλισαν το όχημά του. Εντούτοις, ο δράστης επιτέθηκε και πάλι στους αστυνομικούς, με συνέπεια ένας από αυτούς να πυροβολήσει πέντε φορές. Από τον εξοστρακισμό μιας σφαίρας τραυματίστηκε στο πόδι η 21χρονη φοιτήτρια Δήμητρα Πανταζοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις