Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν έρχεται με την μητέρα του στο Αίγιο-Θα τιμηθεί στη γενέτειρα

Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ ...

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη

Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η είδηση ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης του κινηματογράφου Αλεξάντερ Πέιν - Alexander Payne (Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος) αναμένεται να βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αιγιάλεια απ’ όπου κατάγεται ο παππούς του Νίκος και ο προπάππους του.

Ο Πέιν που είναι Ελληνοαμερικανός, ομογενής τρίτης γενιάς, θα βρίσκεται στο Αίγιο την Παρασκευή 15 Μαίου 2015 και μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΚΑ) θα προβληθεί στον Δημοτικό κινηματογραφικό κινηματογράφο «Απόλλωνα» η τελευταία του εξαιρετική ταινία «Νεμπράσκα» που μετά το βραβείο ερμηνείας του Μπρους Ντερν στο Φεστιβάλ των Κανών τον Μάιο του 2013, έφτασε να προταθεί για 6 Όσκαρ, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και α' ανδρικού ρόλου για τον Μπρους Ντερν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Πέιν θα έρθει στην Ελλάδα περισσότερο για προσωπικούς λόγους και θα συνδυάσει και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενώ θα συνοδεύεται από την μητέρα του Πέγκυ στην οποία και έχει μεγάλη αδυναμία και αγάπη.

Όπως ανέφερε η Πέπη Σπηλιωτοπούλου, δημοσιογράφος του Αιγίου στο thebest.gr, η καταγωγή της οικογένειας του Πέιν, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το χωριό Σελινούντας (Κρόκοβα) πάνω από το Αίγιο ενώ τα καλοκαίρια τους η οικογένεια πήγαινε στα Δίγελα που είναι κοντά στην Πλατανιώτισσα.

Πριν από την προβολή της «Νεμπράσκα», προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου του Αλεξάντερ Πέιν γύρω στις 19.00 με 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής στο «Παναγιωτοπουλέικο» στο Αίγιο.

Ο 54χρονος σήμερα σκηνοθέτης και σεναριογράφος, είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στους σινεφίλ για τις ταινίες του «Πολίτης Ρουθ» (1996), «Εlection» (1999) με την Ριζ Γουίδερσπουν, «Σχετικά με τον Σμιντ» (2002) με τον Τζακ Νίκολσον, «Πλαγίως – Sideways» (2004) που ήταν και η ταινία που τον καθιέρωσε και έφτασε έως τα βραβεία Όσκαρ (ο Πέιν κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο όπως και την Χρυσή Σφαίρα), «Οι Απόγονοι» (2011) με τον Τζορτζ Κλούνει (εδώ ο Πέιν κέρδισε το 2ο του Όσκαρ σεναρίου) και η «Nebraska» το 2013.

Ο Πέιν έχει προταθεί 3 φορές για το Όσκαρ σκηνοθεσίας, η τελευταία ήταν το 2014 για την «Νεμπράσκα».

Κατά το παρελθόν έχει έρθει προσκεκλημένος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα του Πέιν, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Όμαχα της Νεμπράσκα, χαρακτηρίζονται για την τρυφερότητα τους όσο και για το μαύρο χιούμορ τους και τις συχνά σατιρικές απεικονίσεις της αμερικάνικης κοινωνίας. Για παράδειγμα στην ασπρόμαυρη «Νεμπράσκα» ο 77χρονος Μπρους Ντερν υποδύθηκε έναν μεγάλο σε ηλικία άνδρα που αφελώς ξεκινά ένα ταξίδι για να πάει να εισπράξει τα χρήματα από μία λοταρία που νομίζει πως κέρδισε.

Πολύ καλοί είναι και οι ηθοποιοί Τζουν Σκουίμπ που στα 84 της προτάθηκε για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου και Γουίλ Φόρτε που κάνει τον γιο.

Ο πατέρας του George Payne - Γιώργος Πέιν, έχει ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης (εστιατόρια) στην Αμερική.

Ο Αλεξάντερ Πέιν είναι ο μικρότερος από τρία αγόρια και μεγάλωσε όπως αναφέρει η wikipedia, σε μία περιοχή γνωστή ως Dundee-Happy Hollow Historic District, που είναι η ίδια γειτονιά όπου μεγάλωσε ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Αλεξάντερ Πέιν με τον Μπρους Ντερν στα γυρίσματα του "Nebraska".

Ο Αλεξάντερ Πέιν με τον Μπρους Ντερν στα...

Ο Αλεξάντερ Πέιν με τον Μπρους Ντερν στα γυρίσματα του "Nebraska".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture