Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαστής στις ΗΠΑ «απορρίπτει» το γάμο ομόφυλων ζευγαριών επικαλούμενος την Αρχαία Ελλάδα

Δικαστής στις ΗΠΑ «απορρίπτει» το γάμο ο...

Ποιό είναι το επιχείρημα του;

Την περασμένη Τετάρτη κατά την ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με το εάν θα πρέπει ή όχι να αναγνωριστεί το δικαίωμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε όλες τις Πολιτείες, καταγράφηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιχομυθία μεταξύ του «διαβόητου συντηρητικού» δικαστή Samuel Alito και της δικηγόρου Mary Bonauto.

Ο Δικαστής υποστήριξε ουσιαστικά πως αν και μπορεί να είναι αποδεκτή η ερωτική σχέση μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου, δεν μπορεί να...εγκρίνει το γάμο.

Το επιχείρημά του ήταν πως στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν αποδεκτές οι σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών «αλά εντός συγκεκριμένων ορίων». Όπως μάλιστα θα ακούσετε και στο σχετικό βίντεο, ο Δικαστής προκαλεί τη δικηγόρο να του απαντήσει επί του θέματος, προσπαθώντας να υποστηρίξει πως ούτε στην Αρχαία Ελλάδα ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ήταν ανεκτός.

Η HuffPost Live θέλοντας να ερευνήσει το θέμα λίγο παραπάνω και να εξετάσει καλύτερα το επιχείρημα του Δικαστή Alito, απευθύνθηκε στον καθηγητή Thomas Hubbard, ο οποίος ειδικεύεται στην Ελληνική και Ρωμαϊκή λογοτεχνίες και διατηρεί έδρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Μάλιστα, είναι ο συγγραφέας του Ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα και στη Ρώμη. Όπως αποδείχθηκε κατά τη συζήτηση, η κατάσταση στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν όπως την παρουσιάζει ο Δικαστής και σίγουρα δεν μπορεί να παρουσιάζεται τόσο απλοϊκά ούτε φυσικά η σύγχρονη εποχή με τη σημερινή επιδέχεται συγκρίσεων.

Κατά τη συνέντευξη ο καθηγητής, εξηγεί πως στην Αρχαία Ελλάδα η ερωτική σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ήταν κάτι αποδεκτό αλλά δεν κατέληγε σε γάμο, ο οποίος ως θεσμός εξυπηρετούσε τελείως διαφορετικές λειτουργίες της κοινωνίας. Εξηγεί ακόμη, πως ήταν συνήθως αυτές οι σχέσεις και ποιους κοινωνικούς σκοπούς εξυπηρετούσαν.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Ηuffington Post και μεταφράστηκε στα Ελληνικά μετά από την απαραίτητη προσαρμογή του κειμένου για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις