Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Περιήγηση στο εικονικό εργαστήριο Βιολογίας του ΕΑΠ μέσω του... onlabs

Πάτρα: Περιήγηση στο εικονικό εργαστήριο...

"Συμμετοχή του ΕΑΠ στην έκθεση Patras IQ"

Στην Έκθεση Patras IQ, παρουσιάστηκε η διαδραστική εφαρμογή τρισδιάστατων εικονικών εργαστηρίων Onlabs, η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Στο περίπτερο του ΕΑΠ, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό παίγνιο Onlabs για να περιηγηθούν στο εικονικό εργαστήριο Βιολογίας του ΕΑΠ, χειριζόμενοι τρισδιάστατες προσομοιώσεις του πραγματικού εργαστηριακού εξοπλισμού, υπό την καθοδήγηση των επιστημονικών συνεργατών κ. Βασίλη Ζαφειρόπουλου και Αργυρώς Σγουρού.

Η αναγνώριση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης που παρέχει το παίγνιο Onlabs ήταν καθολική, ενώ ταυτόχρονα, συζητήθηκαν οι πραγματικές προκλήσεις της εκπαίδευσης νέων φοιτητών στην χρήση εργαστηριακού εξοπλισμού με φοιτητές, Καθηγητές Δευτεροβάθμιας αλλά και Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ κ. Δημήτρης Καλλές έδωσε ανοικτή παρουσίαση για το εικονικό εργαστήριο Βιολογίας Onlabs.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής Onlabs έχει υποστηριχθεί και από το Υποέργο 5 του ΕΣΠΑ ΕΑΠ, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ Αχιλλέας Καμέας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις