Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέρτεζη: Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή Στριφτόμπολου

Κέρτεζη: Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή Σ...

"Έπεσε" στη Μάχη του Λεβειδίου

Με υψηλό αίσθημα εθνικής περηφάνειας τελέσε σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερτεζιτών "ο Στριφτόμπολας" το επετειακό μνημόσυνο προς τιμήν του Κερτεζίτη αγωνιστή Δημητρίου (Αναγνώστη) Στριφτόμπολα, ο οποίος "έπεσε" αγωνιζόμενος στις 14 Απριλίου του 1821 στη Μάχη του Λεβειδίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σύλλογου αναφέρονται τα εξής: "Μας τίμησαν με την παρουσία τους εξέχοντα πρόσωπα όπως οι κ.κ.: ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Βροσθένης Θεόκλητος, ο περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς, οι πρώην βουλευτές Α. Παπαδόπουλος και Α. Νταβλούρος, ο βοηθός δημάρχου Ν. Μαγκαφάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μαντάς, Α. Ζυγουράς και Σ. Δουκλιάς, η κα Ασημακοπούλου πρόεδρος του  Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, ο Δ. Βαρβιτσιώτης από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, ο Σ. Μούσιος από το σύλλογο Λυκουρέων, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου φίλων ίππων "Ο Χελμός" Γ. Θεοδωρόπουλος, η γυμνασιάρχης Καλαβρύτων Ι. Ροδοπούλου και πλήθος άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της επαρχίας μας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή πανεπιστημίου Πατρών κ. Δ. Κολλιόπουλο, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, χορός από τις χορευτικές ομάδες του χωριού μας και πλούσιο γεύμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να τιμήσουμε το Κερτεζίτη ήρωα Δημήτριο (Αναγνώστη) Στριφτόμπολα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις