Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Απλήρωτες οι γυναίκες που καθαρίζουν τα σχολεία του Δήμου

Πύργος: Απλήρωτες οι γυναίκες που καθαρί...

Δεν παίρνουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα που δικαιούνται

Και παίρνουν ελάχιστα χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και παραμένουν απλήρωτες τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για τις 48 καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία του δήμου Πύργου. Ήδη είχαν κάνει μεγάλο αγώνα για να πληρωθούν χρωστούμενα μηνών μόλις τον περασμένο Μάρτιο και τότε τα δεδουλευμένα έως τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Τώρα δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχουν από την αρχή του χρόνου.

 

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

 

"Οι 48 σχολικές καθαρίστριες  που καθαρίζουμε τις αίθουσες των σχολείων του Δήμου Πύργου με αμοιβή ανάλογα με τον αριθμό των αιθουσών και κυμαίνεται από  150 ευρώ έως 300 δεν έχουμε πληρωθεί για τους τελευταίους 4 μήνες.  Την περσινή σχολική χρονιά, μετά από πολλές κινητοποιήσεις μας, καταφέραμε και  πληρωθήκαμε για πρώτη φορά  το Μάρτη, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και είχαμε κάνει  Χριστούγεννα χωρίς να έχουμε βασικά τρόφιμα για  τις οικογένειές μας.

 

Αυτή τη σχολική χρονιά πληρωθήκαμε μέχρι το Δεκέμβριο και από εκεί και μετά πληρωθήκαμε για έναν μόνο μήνα (Ιανουάριο) στις 27 Απριλίου. Δηλαδή φέτος κάναμε Πάσχα χωρίς  βασικά τρόφιμα. Για τις περισσότερες από τις  48 οικογένειες μας  τα ψίχουλα αυτά είναι και το μοναδικό  εισόδημα.

 

Ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Πύργου μας ξεκαθάρισαν ότι είναι θέμα Υπουργείου να δώσει το κονδύλι. Οι υπάλληλοι των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών  τηλεφωνικά μας  απαντούν ότι είναι θέμα των Υπουργών να δώσουν τις εντολές και εμείς ενώ δουλεύουμε δεν πληρωνόμαστε και δεν μπορούμε να ζήσουμε.

 

Αποφασίσαμε τελικά να απευθυνθούμε ΔΗΜΟΣΙΑ για την αδικία που ζούμε και φέτος και καλούμε τους αρμόδιους υπευθύνους του Δήμου και των Υπουργείων να μας πληρώσουν τους πενιχρούς μισθούς μας. Απαιτούμε από τα Υπουργεία να δώσουν άμεσα την λύση και να στείλουν το κονδύλι στο Δήμο για την πληρωμή μας. Απευθυνόμαστε στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας διευκολύνει πληρώνοντάς μας από άλλον κωδικό που γνωρίζουμε ότι είναι στις δυνατότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δεν σας ζητάμε να μας κάνετε χάρη, εμείς σας κάνουμε χάρη γιατί καθαρίζουμε τις σχολικές αίθουσες των μαθητών χωρίς να έχουμε πληρωθεί εδώ και 4 μήνες.

 

Απαιτούμε το αυτονόητο αφού δουλεύουμε να μας καταβάλλετε τους πενιχρούς μισθούς μας στην ώρα τους και όχι μετά από 5 μήνες.

Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια

Οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου, στο Δήμο Πύργου".


Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις