Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνδημο το στερνό αντίο στον φτερωτό αθλητή Φάνη Τσιμιγκάτο - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Πάτρα: Πάνδημο το στερνό αντίο στον φτερ...

Στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου

Παλιοί δρομείς, αθλητές του αγωνίσματος αντοχής των 42 χιλιομέτρων, βρέθηκαν σήμερα στον ΙΝ του Αγ. Διονυσίου της Πάτρας, για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον φτερωτό δρομέα Φάνης Τσιμιγκάτο που έφυγε το μεσημέρι παραμονή Πρωτομαγιάς, υποκύπτοντας στον τελευταίο αγώνα του, που έδωσε με τον χάρο.

Σε ηλικία 68 ετών ο Φάνης Τσιμιγκάτος και έπειτα από επτά χρόνια πάλης με την επάρατο, υπέκυψε στο μοιραίο, που όλοι οι δρομείς και φίλοι του Αθλητισμού γνώριζαν ότι έρχεται, αλλά απεύχονταν.

Παρών στον Άγ. Διονύσιο ακόμη έδωσαν άνθρωποι της πολιτικής, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προεξάρχοντες τους δημάρχους Κ. Πελετίδη και πρώην Α. Καράβολα, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων από την Πάτρα, τον Δήμο Ερυμάνθου και αλλού.

Δρομείς από τον ΣΔΥ Πάτρας, τον Σύλλογο Βετεράνων, τον Σύλλογο ΦΑΕΘΩΝ  και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Πάτρας, που είχαν όλοι κάτι να θυμηθούν από την πολυκύμαντη δραστηριότητα του Φάνη Τσιμιγκάτου σχετικά με το έλος Αγυιάς, όταν ακόμη ήταν βάλτος και χωρίς καν μία διαδρομή.

Άνθρωποι από τον χώρο της Παναχαϊκής ΓΕ στην οποία θήτευσε στα νιάτα του και που τον τίμησαν με αποστολή στεφάνου, όπως και ο Δήμος Πατρέων και οι διοικήσεις των Συλλ. Βετεράνων, Δρομέων και Περιπατητών, αλλά και των Μαραθωνοδρόμων, του ΣΔΥ Πάτρας και του Συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η ταφή του αείμνηστου έγινε στο κοιμητήριο του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών.

Για τον θάνατο του φτερωτού αθλητή, συλλυπητήριο ανακοίνωση εξέδωσαν ο Υφυπ. Αθλητισμού Σταύ. Κοντονής και ο ΓΓΑ Τζ. Συναδινός. Επίσης ανακοινώσεις εξεδόθησαν από τον Δήμαρχο Πατρέων, τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, την ΡΑΠ,  το ΣΕΓΑΣ Β. Πελποννήσου και η ΠΓΕ.

Χαρακτηριστικό της πεισματώδους προσπάθειας με την οποία αντιμετώπιζε την ασθένειά του ο Φάνης Τσιμιγκάτος, είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που διηγούνταν συναθλητές του.

Παραμονή της αναχώρησής του από τη ζωή, τον επισκέφτηκε σπίτι του, ο σιδηροδρομικός φίλος του, δρομέας του ΣΔΥΠ, όπως συνήθιζε τον τελευταίο καιρό για να του συμπαρασταθεί και να μιλήσει μαζί του και κει πια εκδηλώθηκε η απέχθειά του για το μοιραίο.

-Έμπα μέσα γρήγορα και κλείσε την πόρτα μην μπει ο κερατάς ο χάρος και δεν προλάβω να πάρω την σύνταξη του Μαΐου, του είπε.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: gzmosxos.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις