Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα:Ετοιμάστε τις μηχανές σας για τον πρώτο...φωτομαραθώνιο της πόλης! 8 φωτογραφίες σε 8 θέματα μέσα σε ...8 ώρες!

Πάτρα:Ετοιμάστε τις μηχανές σας για τον ...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαϊου στην πλατεία Γεωργίου

Ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας, είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα στόχο.

Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραχθούν 8 φωτογραφίες πάνω σε 8 θέματα που θα δοθούν από τους διοργανωτές.

Ο Φωτομαραθώνιος δεν είναι αθλητική δραστηριότητα. Είναι απλά ένα μέσο για πειραματισμό, δημιουργία, έκφραση αλλά και διασκέδαση μέσα σε κάποιο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένη θεματολογία.

Οι Φωτομαραθώνιοι είναι πολύ διαδεδομένοι στην Ευρώπη, με ετήσια γεγονότα να διοργανώνονται στην Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Γαλλία και τη Ρωσία, αλλά και με σημαντικά παγκόσμια γεγονότα όπως στο Βανκούβερ, το Κειπ Ταουν ή το Τορόντο.

Στην Ελλάδα φωτομαραθώνιοι έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά το 2012 διοργανώθηκε και στην Πάτρα από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ”.

Η βασική ιδέα του είναι η εξής:
Την ημέρα του φωτομαραθωνίου, οι συμμετέχοντες προσέρχονται σε ένα προκαθορισμένο σημείο, όπου εγγράφονται, ελέγχεται η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα τους, παραλαμβάνουν το καρτελάκι συμμετοχής τους και την πρώτη ομάδα θεμάτων. Στις επόμενες ώρες πρέπει να παράγουν μία φωτογραφία για κάθε θέμα που τους έχει δοθεί. Σε επόμενη προκαθορισμένη ώρα και σημείο, δίνεται η επόμενη ομάδα θεμάτων.

Στο τέλος της ημέρας, οι συμμετέχοντες επανέρχονται στην έδρα του μαραθωνίου και παραδίδουν στην επιτροπή τις 8 φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχουν, απευθείας από την κάρτα της μηχανής τους.

Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα κριθούν από επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει και τους νικητές ανά θέμα, την καλύτερη φωτογραφία συνολικά και το νικητή για το καλύτερο συνολικό έργο.

Τον 4ο Φωτομαραθώνιο Πάτρας συνδιοργανώνουν η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ “ΗΔΥΦΩΣ” και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Μέρες Φωτογραφίας”, η οποία περιλαμβάνει εκτός του φωτομαραθωνίου, έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάσεις από γνωστούς φωτογράφους και σεμινάρια φωτογραφίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View