Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Μποστάνια, κοτέτσια και new age βοσκοί στο κέντρο της πόλης! Γιατί πολλοί φυτεύουν μόνοι τους τη σαλάτα που τρώνε...Δείτε ΦΩΤΟ

Πάτρα:Μποστάνια, κοτέτσια και new age βο...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Λίγα μέτρα πιο μακριά από την πλατεία Γεωργίου υπάρχει μια άλλη...καθημερινότητα...

Η αλήθεια είναι οτι οι περισσότεροι πριν απο λίγες δεκαετίες όταν ακούγαμε τις προτροπές του παππού και της γιαγιάς στο χωριό να μάθουμε να ζυμώνουμε ψωμί, να αρμέγουμε την κατσίκα και να μαζεύουμε τα αβγά απο το κοτέτσι κι αν δεν εκφράζαμε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά μας, τουλάχιστον κρυφογελάμε...

Κι αυτό γιατί ένας νέος της εποχής σε καμία περίπτωση βλέποντας την οικιστική εξέλιξη των αστικών κέντρων και τα τότε δεδομένα δεν φανταζόταν οτι θα έφθανε μια μέρα που πολλοί νέοι ακόμη αλλά εργαζόμενοι και οικογενειάρχες εν μέσω κρίσης πλέον, θα αναζητούσαν τρόπους  να φτιάξουν ένα μικρό κοτέτσι κι ένα μποστάνι στον κήπο του σπιτιού τους.

Κι όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για τη χαρά της δημιουργίας και της συγκομιδής των προσωπικών σου κόπων...

Στις παρυφές του κέντρου της Πάτρας, σε συνοικίες όπου οι ...μονοκατοικίες ακόμη κυριαρχούν, όπως το Μπεγουλάκι, η Εγλυκάδα, τα Σύνορα, το Ρίο, την Οβρυά, τα Δεμένικα και αλλού, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν την πολυτέλεια να αναπτύξουν ένα μικρό λαχανόκηπο με τα βασικά οπωροκηπευτικά ...

Λίγες σειρές τοματούλες, κολοκυθάκια, και άλλα ζαρζαβατικά, φυτεύονται αυτή την εποχή απο τους "ερασιτέχνες αγρότες" οι οποίοι θα τα φροντίζουν και θα περιμένουν υπομονετικά τη συγκρομιδή σε λίγο καιρό για να τα απολαύσουν με τις οικογένειές τους...

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που έχουν το μεράκι αλλά δεν έχουν το χώρο να φτιάξουν ένα μεγάλο μποστάνι  με καλούδια.

Όλο και περισσότεροι ένοικοι σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και στην Πάτρα έχουν μετατρέψει με δυο τρεις ζαρτινιέρες και μεγάλες γλάστρες, το μπαλκόνι τους σε... ονειρικό λαχανόκηπο!

 

Το να ακούς τα ξημερώματα το... λάλημα του πετεινού μέσα στην πόλη, όχι βέβαια από κανένα ηλεκτρονικό κινέζικο ξυπνητήρι, αλλά από τον κανονικό, λυράτο και καμαρωτό κόκορα, ήταν - μέχρι πρότινος τουλάχιστον - κάτι που επίσης άγγιζε τα όρια του ονείρου ή της φαντασίας!

Σήμερα όμως φαίνεται να γίνεται κάτι το συνηθισμένο, όχι μόνο στις συνοικίες, αλλά ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας, καθώς στην εποχή της κρίσης πολλοί ξαναθυμήθηκαν τα ξεχασμένα κοτέτσια και άρχισαν να τα δημιουργούν ξανά.

Κότες και κοκόρια λοιπόν σε αυλές και κήπους για να υπάρχει στην οικογένεια το φρέσκο αυγό αλλά και το πουλερικό για ένα καλό γεύμα μέσα στην εβδομάδα.

Καθόλου ασυνήθιστη για τους κατοίκους που μένουν ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά απο την πλατεία...Γεωργίου η εικόνα του...τσέλιγκα που...σαλαγάει τα πρόβατα καβάλα στο μηχανάκι.

Η εικόνα που ακολουθεί είναι πολύ πρόσφατη απο την Εγλυκάδα...

 

 

Αντίστοιχο...μποτιλιάρισμα λόγω διέλευσης αιγοπροβάτων θα συναντήσει σίγουρα ο οδηγός στην ευρύτερη περιοχή αφού υπάρχουν ακόμη - έστω και λίγοι - new age βοσκοί της...πόλης!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις